ALELUIA!! În sfârșit, în ultimul build de Leopard, iconița iCal din Dock arată data curentă!
Macar doar pentru asta si o trec cu bucurie la Leopard!
Chiar vorbeam azi despre ce aduce nou Leo si nu prea am gasit chestii semnificative. Time Machine si alte jucarii o sa fie simpatic de folosit si vor contribui la placerea lucratului pe Mac, dar ce aduce NOU?
Am citit pe apple.com, dar nefiind developer nu pricep prea mult.
Voua ce vi se pare semnificativ in ce aduce Leo? Si de ce?
la iChatul asta daca ar lucra un pic ... in sensul de a-l face ceva de genul Adium sa poti sa il folosesti cu “lumea”, ca doar intre noi macuserii parca e prea limitat
Personal nu l-am folosit niciodata. Voi il folositi ? sau cat de des il folositi?
Chiar vorbeam azi despre ce aduce nou Leo si nu prea am gasit chestii semnificative. Time Machine si alte jucarii o sa fie simpatic de folosit si vor contribui la placerea lucratului pe Mac, dar ce aduce NOU?
Toate aplicațiile care vin cu sistemul de operare au fost îmbunătățite într-o măsură mai mare sau mai mică. De exemplu Preview știe acum rotate, resize, resample (schimbă rezoluția pozei), ba chiar oferă unelte pentru a extrage obiecte din imagini. De asemenea, la PDF-uri au îmbunătățit adnotațiile, poți șterge pagini, poți muta pagini dintr-un PDF în altul, poți adăuga pagini albe. Cine nu are nevoie de facilitățile mai avansate din Adobe Acrobat, va fi încântat de Preview. Și exemplele ar putea continua. Mi se pare un upgrade solid, care aduce câteva chestii complet noi, și multe îmbunătățiri mai mărunte dar care-ți fac viața mai ușoară.
silvestro2in1@yahoo.com - 24 Septembrie 2007 05:19 AM
la iChatul asta daca ar lucra un pic ... in sensul de a-l face ceva de genul Adium sa poti sa il folosesti cu “lumea”, ca doar intre noi macuserii parca e prea limitat
Personal nu l-am folosit niciodata. Voi il folositi ? sau cat de des il folositi?
Îl folosesc tot timpul. Dacă nu știai, iChat folosește protocolul AIM, deci nu este rezervat numai utilizatorilor Mac. Poți vorbi cu oricine are cont AIM, pe Windows sau Linux. În SUA, AIM este foarte popular. La noi aproape deloc, românii sunt cu Yahoo…
Nou inseamna: bun, folositor, rapid, inteligent, adaptativ. De fapt, bun e un sistem CARE NU SE VEDE!
De fiecare cind vezi ceva e pentru ca NU E BINE ce vezi!
Asta astept!
Încă o chestie faină: Screen Sharing. Facilitatea asta poate fi considerată drept versiunea “light” a Apple Remote Desktop. Gata, nu mai e nevoie nici de clienți de VNC!
Ma mai gandeam ca asta e prima versiune de OS X fara tipul ala, armeanul ala (competent), tot timpul imi scapa cum il cheama (stie iaru). Se zice ca el era marele preot in ale Unix-ului. Insa probabil ca munca lui o sa se vada in inca 2 versiuni de OS X.
Cel mai bun lucru la Leopard e ca o sa aiba suport pentru dtrace[1]. E singurul program pentru care era sa migrez pe Solaris iar acum ca o sa fie inclus pe OSX e perfect. Pacat ca Apple e cam in urma cu versiunile de Java…