7 din 9
7
Leopard7 beta - povestiri S.F.
  [ Ignoră ]   [ # 91 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

va anunt ca eu astept cel mai mult leopardu asta, si nu pt dockul care nici mie nu-mi place, ci pt ca s-a balarit tigeru de tot. vechea problema cu safari, si acum nici firefox nu mai merge cum trebuie cu tot cu repairuri si onyx….
sunt destul de suparat, nici macar un an n-a functionat in parametri normali, dar acum nu pot sa reinstalez tot daca e asa aproape leopard

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 92 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Eu am puține lucruri care mă nemulțumesc în Tiger, iar unul dintre ele cred că s-a reparat în Leopard. Chiar ieri a crăpat WindowServer pentru a N-a oară, atunci când am dat eject la iDisk. Ca de fiecare dată, a trebuit să dau restart forțat de la buton. Leopard se comportă mult mai finuț la fazele astea, și pare că nu mai are astfel de probleme.

Referitor la Dock… poate vă dați seama și din poze că în ultimul release au mai lustruit un pic designul Dock-ului. Au mai scos din umbrele alea aiuristice astfel că acuma mie mi se pare acceptabil Dock-ul. Aspectul ăla 3D permite ca icoanele să iasă în evidență mai bine decât în Tiger pentru că jumătatea lor superioară este în afara conturului Dock-ului. Ce nu-mi place la Dock sunt Stacks-urile. Sunt “eye-candy” pur. Implementarea din Tiger, cu folderele din dreapta Dock-ului, mi se pare mult mai utilă. Cred că ăsta este singurul feature din Leopard care chiar nu-mi place.

Ați observat, desigur, și semitransparența mată a meniurilor (ce e dedesubtul meniurilor apare blurry). Arată binișor. Cu toate efectele astea, interfața Leopard se mișcă foarte bine pe un iBook G4 la 1,33 GHz și 32 MB VRAM. Nu pot să nu fac comparație cu cerințele de sistem monstruoase ale Windows Vista. smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 93 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 11.10.05

http://www.thinksecret.com/archives/leopard9a559/  Poze cu ultimul build

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 94 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Le-am pus eu azidimineata wink

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 95 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
.ral:cr - 26 Septembrie 2007 06:34 PM

va anunt ca eu astept cel mai mult leopardu asta, si nu pt dockul care nici mie nu-mi place, ci pt ca s-a balarit tigeru de tot. vechea problema cu safari, si acum nici firefox nu mai merge cum trebuie cu tot cu repairuri si onyx….
sunt destul de suparat, nici macar un an n-a functionat in parametri normali, dar acum nu pot sa reinstalez tot daca e asa aproape leopard

Eu zic să reinstalezi Tigru, Leopardu îl poți pune ca update cînd o fi să fie.
Cît timp ai pierdut cu acele „reparații”? Cu iBackup rezolvai în maxim 30 minute un backup de, să zicem, 10 GB, 15 minute reinstalatu, alte vreo 30 minute restaurarea stării anterioare. Poate mai puțin, depinde cît ai de salvat.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 96 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

cand o fi sa reinstalez, daca fac backup pe tiger si pun backupul pe leopard crezi ca or sa apara probleme? doar la aplicatii ma refer. din 60 am doar 10g liberi, asta ar insemna sa ma folosesc de alti 25G de pe mini si sa scriu dvd-uri, lucru ce o sa-mi ia timp.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 97 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
.ral:cr - 26 Septembrie 2007 11:44 PM

cand o fi sa reinstalez, daca fac backup pe tiger si pun backupul pe leopard crezi ca or sa apara probleme? doar la aplicatii ma refer. din 60 am doar 10g liberi, asta ar insemna sa ma folosesc de alti 25G de pe mini si sa scriu dvd-uri, lucru ce o sa-mi ia timp.

Care aplicații? Cele Apple vor fi puse și de Leo? Sau care aplicații? Posibil ca unele aplicații să nu ruleze de la început pe Leopard, deși multe sînt deja Leo compatible.
De regulă, cînd faci backup, nu faci backup-ul aplicațiilor, mai ales a celor Apple care, uneori, cer installer, nu copiere „ciobănească”, deși merg (de ex., Pagea zice că îi lipsesc niște fișiere, deși merge). Important este să salvezi setările de sistem, keychain, mail, bookmarks etc. etc. aplicațiile și driverele de imprimantă le pui dup-aia.
Fii mai clar și pot fi mai clar și eu, în măsura în care mă pricep, desigur.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 98 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ai fost destul de clar, ma refeream la tot folderul Applications, sa-l copiez din tiger in leo dar imi e clar a cum.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 99 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Folderul /Applications contine si subfolderul /Utilities - care sigur nu va trebui suprascris. Utilitarele din acest folder vin o data cu sistemul (majoritatea) si vor diferi substantial in Leopard.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 100 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Sunt curios dacă developerii diverselor programe au avut suficient timp să le testeze pe Leopard. Sau dacă le-au testat vreodată. Sunt unele care crapă în draci. A cui o fi vina: a VLC-ului care crapă sau a sistemului de operare? Little Snitch 2 beta produce kernel panic când se încearcă copierea unui fișier prin rețea. Pixelmator “se înnegrește” complet la operații cu Magic Wand. Cineva de la Adobe a spus că suita CS3 nu a fost testată suficient în Leopard. Ce facem atunci? Upgrade sau mai stăm cu Tiger?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 101 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
.ral:cr - 27 Septembrie 2007 06:51 PM

ai fost destul de clar, ma refeream la tot folderul Applications, sa-l copiez din tiger in leo dar imi e clar a cum.

Păi de ce să salvezi, bre, tot folderu Applications?! Nu-l pune sistemul oricum? Poți salva aplicațiile puse de tine, dar reține că iWork, de paregzamplu, cere să rulezi propriul său installer, merge, da’ zice mereu că-i lipsesc fișiere. Se pot salva, prin acest sistem, aplicațiile care se trag în folder, chiar și NeoOffice, al cărui installer, de fapt, mută aplicația de colo-colo.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 102 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti (Iasi)
Macuser din: 18.03.07

Leopardu’ o sa vina cu un Rosetta Reloaded care o sa emuleze Tigeru’ pentru cei sobrii si severi
care evita puseurile de ‘adrenalina’ wink

Semnătură 

 iMac 20” Intel Core2Duo * 2GB Ram Milk
 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 103 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 27 Septembrie 2007 10:35 PM

Sunt curios dacă developerii diverselor programe au avut suficient timp să le testeze pe Leopard. Sau dacă le-au testat vreodată. Sunt unele care crapă în draci. A cui o fi vina: a VLC-ului care crapă sau a sistemului de operare? Little Snitch 2 beta produce kernel panic când se încearcă copierea unui fișier prin rețea. Pixelmator “se înnegrește” complet la operații cu Magic Wand. Cineva de la Adobe a spus că suita CS3 nu a fost testată suficient în Leopard. Ce facem atunci? Upgrade sau mai stăm cu Tiger?

Unii au avut, alții nu. Deja unii specifică detaliul că e o aplicație compatibilă cu Leo (Mellel, de ex.), Nisus încă nu e etc. etc. Cert, multe aplicații nu vor rula/vor rula prost/vor crăpa în primele săptămîni de Leo, dar treptat se vor adapta, fără dubiu. Așa a fost și în primele luni de Tiger, din cîte țin minte.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 104 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pai da, se spune ca un sistem e matur doar dupa a doua updatare dot.dot. Banuiesc ca ar fi cuminte sa asteptam, dar ce fel de macuseri am fi daca am face-o? smile

[ Ignoră ]   [ # 105 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

home macuseri
dar noi suntem superbetatesterimacuseri…

7 din 9
7