Papyrus și Create
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

A folosit cineva „à la longue” Papyrus și/sau Create? Mi se par excelente… nu am curaj să trec pe ele…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

daca nu le incerci, nu o sa stii niciodata

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 14 Octombrie 2005 01:42 PM

daca nu le incerci, nu o sa stii niciodata

Dacule Burebistule, nu ai raspuns la intrebare: le-ai folosit a la longue sau nu?

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

nu, prietene - dau destula bataie de cap…

intr-o lume standardizata, trebuie sa te supui standardului existent sau majoritar

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Asa e, de cateva ori m-am indragostit putin de Mellel sau Nissus Writer, dar cand am realizat ca toata lumea din jurul meu foloseste Microsoft Word, si eu nu pot lucra cu documentele lor, am trecut frumos in banca mea si m-am linistit.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Tudor Vedeanu - 14 Octombrie 2005 03:46 PM

Asa e, de cateva ori m-am indragostit putin de Mellel sau Nissus Writer, dar cand am realizat ca toata lumea din jurul meu foloseste Microsoft Word, si eu nu pot lucra cu documentele lor, am trecut frumos in banca mea si m-am linistit.

Plus ca daca tot e sa rupi standardele macar o faci cum trebuie si scrii Latex.
Avantaje multiple, cum ar fi fisiere text sursa, sistem cu adevarat WYWIWYG (what you write is what you get) grin

In orice caz e singurul sistem in care eu pot face update-uri pe un document de 200 pagini plus plin de tabele si cu multe multe poze.

Salutari,
c

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor Vedeanu - 14 Octombrie 2005 03:46 PM

Tudore, stai nițel că vorbim de lucruri diferite: (1) Papyrus și Create nu sunt substitute la MS Office ci, mai degrabă, la Xpress și la InDesign, cu accentul pus pe redarea textului în regim unicode, inclusiv diacritice multiple și alte alea (texte științifice adică); (2) deși inițial mulți au crezut așa, pe când nu era Office 2004 și nici măcar acel NeoOffice/J cât de cât funcțional, nici Mellel, nici Nisus nu sunt substitute la acel Office, ci procesoare de text pt specialiști (texte clasice, biblice, alte alea din lumea mea).
Pt paginare de cărți, unde aspectul grafic este absent sau secundar (romane și alte proze etc.) ,și Mellel și Nisus sunt excelente, cu un plus deocamdată pt Nisus (deh, istorie veche pe mac), deși Mellel are unele șmecherii absente în Nisus.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Într-adevăr, aceste aplicaţii sunt pentru procesare avansată de text, dar mare parte din features se regăsesc şi în Word. De altfel o grămadă de cărţi sunt produse în Word, de aceea comparam Nissus, Mellel şi celelalte cu MS Word. Ele sunt foarte bune dacă nu ai nevoie să trimiţi manuscrisele pentru editare altor persoane, în condiţiile în care marea majoritate foloseşte Windows şi Word. Dacă tipografia acceptă PDF pentru producţie, atunci probabil că un workflow de genul Mellel -> PDF -> Tipar este excelent.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

din pacate, raspindirea acestor programe e foarte mica - cel putin la noi.
iar lumea informatica inseamna interconectivitate, nu ma ajuta cu nimic un program care genereaza fisiere ce nu pot fi vizualizate corect in afara calculatorului meu…

Apple Mail ››