Fisiere temporare (probabil) pe mobil
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

cand copiez fisiere video sau mp3 pe card-ul MS Duo al tel mobil, imi apare pentru fiecare in parte un fisier de genul:  ._numefisier_.  caruia nu-i vede dimensiunile (pe mobil, pe mac nu vede aceste fisiere deloc) si cel mai important nu il pot sterge. ramane acolo chiar si dupa ce am sters fisierul propriu-zis

cum scap de aceste fisiere?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member

pe mac nu le vezi probabil pentru ca sunt hidden - si finder nu iti arata hidden files by default. Poti folosi ceva de genul “Kilometre browser” pentru a le vedea si probabil si a le sterge de pe mac. ( http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/11432 )

Semnătură 

“On January 24th, Apple Computer will introduce Macintosh. And you’ll see why 1984 won’t be like 1984”

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Mac-ul tine informatie in plus despre fisiere (ex - ce aplicatie le-a creat, icon-ul).
Pe partitii HFS+ informatia e tinuta intr-un loc special in structura sistemului de fisiere; pe alte tipuri de partitii se creaza fisiere in plus.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Exista o setare (nu imi aduc aminte acum exact cum se face) care face osx-ul sa nu mai puna aceste fisiere pe storage-urile removable/retea dar (dupa cate stiu) nu le mai pune pe toate storage-urile - su poate vrei ca pe un flash/iPod/share retea sa iti copieze si icoane & stuff.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
psergiu - 10 Ianuarie 2006 11:02 PM

Exista o setare (nu imi aduc aminte acum exact cum se face) care face osx-ul sa nu mai puna aceste fisiere pe storage-urile removable/retea dar (dupa cate stiu) nu le mai pune pe toate storage-urile - su poate vrei ca pe un flash/iPod/share retea sa iti copieze si icoane & stuff.

in cazul de fata m-ar ajuta foarte mult aceasta setare ( daca mi-ai si spune cum sa o fac smile ), dar sa fiu sincer nu am inteles exact ultima parte a explicatiei ( adica ce urmeaza dupa “dar” )

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Am tinut eu minte aiurea :(

http://www.bresink.de/osx/TinkerTool.html

te scapa doar de .DS_Store

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

FinderCleaner pare a fi solutia pt. problema ta:
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/25664

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

pentru cei ce vor mai avea aceasta problema… prin bluetooth sistemul nu mai trimite acele fisiere cu informatii