problema este urmatoare: nu pot sa printez prin print server pentru ca nu pot face configurarile pana la capat pe mac
evident ca pe 2 desktopuri windows toate-s bune si frumoase.
am descarcat drivere pt imprimanta de pe site-ul canon, si, daca conectez imprimanta direct pe portul usb, o recunoaste instant si pot sa o folosesc fara probleme. la fel si dupa instalarea pachetului guttenprint.
daca incerc sa o instalez ca imprimanta de retea, parcurg toti pasii pana in momentul in care trebuie sa introduc tipul imprimantei - moment in care nu apare afisata in lista. am incercat, la intamplare, alte imprimante canon, dar degeaba: dau print, trimite paginile, ceva ajunge in imprimanta (clipeste ledul care indica primerea documentului/inceperea printarii) dar apoi nu printeaza nimic.
pot sa fac ceva? un hack, anything? imi dau seama ca este din cauza suportului jalnic din partea canon, dar…. :(
BTW, o problema asemanatoare am avut si in linux, unde nu erau drivere pt imprimanta. In final a functionat cat de cat cu turboprint. Cu varianta de OSX a turboprintului, probabil ca s-ar rezolva, dar parca nu vreau sa platesc ~50euro pt driver (chiar dk ar functiona, pt ca nu am incercat demo-ul) pt o imprimanta care (pe amazon) costa 50 de dolari.