1 din 2
1
Se da un VIDEO_TS folder…...
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

...se incearca metoda lui altero de la wiki. Incep problemele.
1- La “Play-Prewiew” filmul e redat in spaniola(are in meniu mai multe limbi) Cum fac sa-mi ia limba originala-engleza.
2- Subtitrarea se potriveste cu filmul, dar nu apar diacritice..apar niste semne ciudate. ISO 8859-2 e setat, nu sariti pe mine. E doar la prewiew? Desi nu cred.
3- Exista-normal- mai multe video_ts.vob fisiere. Filmul intreg e pe mai multe. Cum fac sa-l intregesc? Pot sa “drop” mai multe fisiere?
4- Asta e cea mai importanta. Trebuia sa fie prima. FfmpegX lucreaza cu astfel de formate?
5- Daca nu…... ce altfel de program as putea folosi ca sa fac un DVD dintr-un folder VIDEO_TS, care nu contine subtitrare in romana, dar pe care s-o adaug ulterior?

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

1. Dai clic de cate ori trebuie pe butonasul Audio. Daca vrei sa extragi coloana sonora engleza, trebuie s-o alegi dintr-un program de rip (HandBrake, de exemplu) si sa le debifezi pe celelalte.
2. Unde ai setat tu ISO 8859-2 in DVD Player?
3. Orice DVD are filmul “rupt” in mai multe fisiere, nu da voie standardul sa fie mai mari de 1 GB. Orice player insa stie sa le “intregesca”.
4. Da.
5. Pai asta spun in Wiki-ul ala.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

1- OK. Am rezolvat-o. Fir-ar al naibii de audio track 0. Si nu e prima oara cind ma pacaleste, cu engleza pe track 0.
2- Nu. In tab-ul filters, asa cum ziceai in wiki. Uita-te la foto. Dar dupa umila mea parere, cred ca e ceva cu fontul. Arial are diacritice?
3- La “play” imi arata doar o parte din film. Sint putin confuz. In tab-ul video imi arata doar 21 minute. Sa inteleg ca ar trebui facut un “back-up” wink cu Handbrake sau Dvdripper? In acest fel voi obtine un singur fisier cu intreg filmul si am rezolvat si problema. Sau nu?

6- As putea pastra meniurile? Sau rezultatul va fi un film chior, ca pe un dvd piratat?

PS La prewiew post, am vazut ca are Î. Ciudat

[ Modificat: 24 Iunie 2007 06:16 AM de toma ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

2. Arial are diacritice. Vezi sa nu fie ceva cu subtitrarea. Poate faci rost de alta.
3. Daca DVDul e protejat la copiere, atunci trebuie sa ocolesti protectia cu MacTheRipper, dupa care lucrezi cu structura DVDului facuta pe hard disc. Ar fi o solutie si cu HandBrake, dar iti va rezulta un avi, deci pierzi ceva calitate (nu multa).
6. Cu MacTheRipper pastrezi ce vrei, inclusiv meniurile.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

As mai avea o singura intrebare. Folderul cu pricina e deja pe hard. Fara protectie. In schimb as vrea sa fac trecerea pe un dvd din ffmpegx, fara a-l mai trece prin MacTheRipper. E posibil? As putea “drop” mai multe fisiere, inclusiv meniuri & s**t? Tot acest chin e deoarece nu pot gasi aici dvd-uri cu sub in romana. In rest e bine,totul merge snur.
Multumesc.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ei, uite ca nu mai stiu… Si nici nu am un video_ts la indemana, sa incerc. O s-o fac maine, dar pana atunci tranteste si tu tot folderul pe ffmpegX si vezi daca-l accepta. Eu zic ca da.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Daca ai copiat, pur si simplu, prin drag and drop, rau ai facut. Protectia a distrus fisierele la copiere.
(Si nu mai e nimic de facut)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai nu, ca zice ca vede filmul; a pus o poza.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Atunci nu mai are nevoie de nici un mactheripper. Ceea ce trebuie sa faca e sa transforme folderul cu fisierele _TS intr-un dmg!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Dupa cum banuiam, merge sa trantesti un folder video_ts in ffmpegX. Dupa care il convertesti (numai de pe hard, nu vrea direct de pe DVD). Insa nu cred ca poti pastra meniurile.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
altero - 25 Iunie 2007 01:36 PM

Dupa cum banuiam, merge sa trantesti un folder video_ts in ffmpegX. Dupa care il convertesti (numai de pe hard, nu vrea direct de pe DVD). Insa nu cred ca poti pastra meniurile.

Nu am timp sa-mi verific recomandarea, dar poate o faci tu.
Cu DMG converter, fa un disc din Folderul DVD. Apoi monteaza-l. Asa nu merge?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Uh, nu inteleg ce zici, iaru.
john doe vrea sa adauge o subtitrare romaneasca la un DVD, folosind metoda din Wiki. Si merge, pentru ca ffmpegX e suficient de destept, astfel incat daca ii dai un VIDEO_TS stie sa ia tot filmul (nu insa si meniurile).

Deci de ce sa faca un dmg?

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Scuze de intirziere, serviciul, na.

Daca ai copiat, pur si simplu, prin drag and drop, rau ai facut. Protectia a distrus fisierele la copiere.
(Si nu mai e nimic de facut)

Folderul _TS e deja pe disc, fara protectii, nu ca l-am download-at de undeva, pentru ca acest lucru este strict interzis.

Nu cred ca ma costa nimic sa-l trec o data prin The Ripper. Tu ce zici? Parca e mai cool un dvd complet.

Deci de ce sa faca un dmg?

Pai…chiar asa.

Multumiri.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

N-are rost sa-l treci prin ripper, din moment ce deja il ai pe hard. MacTheRipper nu face altceva decat sa ocoleasca protectiile si criptarile si sa-ti puna DVDul pe hard. Intr-adevar, cu tot cu meniuri, dar in procesul de adaugare a subtitrarii oricum vei pierde meniurile. Eu nu stiu nici o metoda de a pastra si meniurile. Cica ar fi posibil, dar trebuie scule scumpe si munca multa.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Din pacate…....nu mere. Uita-te la foto. In momentul in care am “dropuit” folderul VIDEO_TS, imi arata subtitrarile cu care vine DVD-ul, si nu imi apare cea pe care o incarc eu. Si i-am dat “play prewiew” cu toate 31. Babeste. Daca as putea sa le sar cumva..nu stiu cum, am gasit eu o chichita, cu care as putea rezolva problema. D-Vision.(http://www.objectifmac.com/dvision.php -asta e in franceza) , (http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/16486), are un mic program, D-Subtitler, de care nu stie multa lume, dar care stie sa extraga subtitrari de pe orice DVD si le transforma in .srt-uri. Ceea ce mi se pare super. In alta ordine de idei, am citit pe site-ul FfmpegX, ca…...and add it selectable subtitles for playback on a standalone DVD player…..... Zice subtitles. Deci mai multe. Dar nu spune nicaieri cum se face asta. Adica as putea…....cumva scapa de suburile de pe DVD, sa extrag ce ma intereseaza, adica en, pt, ro, si sa le adaug in ffmpegx.Asa as avea un dvd cu subtitrari selectabile, care merg pe orice dvdplayer standalone, exact cum se lauda ffmpegx.
PS. Cam mare deranj pentru niste dvd-uri nu?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ai uitat sa pui foto…
Dar in cel mai rau caz poti incerca sa extragi filmul cu HandBrake, suburile cu D-Subtitler si sa le ansamblezi intr-un DVD cu ffmpegX, conform Wiki. Dar vei pierde din calitate (nu mult) si e si cam aiurea.
Oricum, poti sa pui mai multe subtitrari cu ffmpegX, ai un drop down acolo. Si nu cred ca ai de ce sa scapi de restul, cate sunt in total pe DVD?

Daca ai timp, incearca sa construiesti DVDul, chiar daca nu iti apare subtitrarea ta in play preview. S-ar putea sa ai o surpriza si sa ai subtitrarea pusa cand verifici cu DVD Player. ffmpegX e o bijuterie, dar totusi, nu e nici macar versiunea 1.

Curiozitatea ne impinge de la spate, nu niste filme pe DVD…

1 din 2
1