momentan am 2 partitii: macintosh hd pe care e instalat tiger si imac, o partitie care momentan e goala, insa a fost folosita doar ca stocare de date. am downloadat bootcamp si am vrut sa instalez un windows insa mi-a zis ca nu am voie cu 2 partitii si ca trebuie sa fac doar una. intrebarea mea este daca pot repartitiona sistemul fara sa reinstalez totul. adica am partitia goala si vreau sa o atasez la macintosh hd. se poate lucrul asta? cum?
Iti trebuie iPartition (boot CD) daca nu ai alt mac in casa sau un HDD extern; sau Drive Genius daca una din cele 2.
Amandoua sunt pe bani.
iPartition il bootezi de pe CD. Drive Genius il pui pe un sistem OSX (fie pe alt mac fie pe un iPod pe care ai pus Portable OSX).
Alt mac: le legi prin FW. Portable OSX: bootezi de pe iPod sau HDD extern (nu e necesar sa-l golesti inainte).
nope
instalezi pe ipod portable OSX (cu DVD-ul original de Tiger) pui manual drive genius pe el (demo) si apoi bootezi de pe ipod.
Nu uiti intre timp sa-l cumperi, ca altfel demo-ul doar se uita frumos la HDD si zice “pot sa fac tot ce vrei… dar costa atat!”
Evident, daca crezi ca e mai ieftin, poti sa cumperi iPartition si sa-l pui pe ipod ca mai sus, dar drive genius se cumpara muuult mai usor.
nuah stii ce, il las asa pana maine ca asta dureaza ceva si mi-e somn. maine facem, daca ma enervez fac un backup (nu ma intreba pe ce ) si fac un reinstall curat.
nuah stii ce, il las asa pana maine ca asta dureaza ceva si mi-e somn. maine facem, daca ma enervez fac un backup (nu ma intreba pe ce ) si fac un reinstall curat.
Eu zic să faci backup oricum, mai ales cînd nu ți-e somn! Asta ca să nu cazi în categoria „desperados”.
Orice operațiune de partiționare, repartiționare, departiționare cere IMPERATIV backup, indiferent de aplicația folosită, chiar dacă e una lăudată că nu dă greș niciodată.