as vrea sa-mi modific interfata din windows sa semene cu cea din mac osx tiger 10.4
ce mi-as dori:
1. dockbarul
2. iconuri pack
3 . si ceva similar dashboardului
4. butoanele ferestrelor sa fie pe stanga
interfata grafica are 2 componente: look & feel. look-ul se poate imita pe windows pana la ultimul pixel (eu am reusit chestia asta mai demult, cand eram obsedat). feel-ul insa, da-i pace.-
Mai era parca si flyakite OSX daca nu ma insel, dar manaca ceva rami cand il pui….dar oricum ii schimbi doar look-ul, feel-ul chiar poate o sa lase de dorit mai mult ca pana acum.
Eu foloseam windows blinds , cu diverse skin-uri. Majoritatea cerintelor din postul tau se pot realiza cu skin-uri gen tiger sau leopard pt. WB.
Dar mai devreme sau mai tarziu te plictisesti si il dai jos. Performanta nu va creste…si nu te poti pacali multa vreme ca e os x. Sad but true.
multumesc .. e ok .. scuze ca sunt un lenes.(trebuie sa-mi repet mai des treaba asta cu search-ul)
ma gandeam ca daca este un forum de mac users nu prea v-ar durea sa va legati la cap cu alte pb de windows.
abia astept sa-l incarc.
nu vreau performanta.
m-am obisnuit la munca peste 9 ore pe zi cu mac-ul de acolo si vreau o insulitza mica care sa imite macul.
lucru manual e si mai bun. avea alex buga si un widget de konfabulator (yahoo widgets) care emula dashboard . tare rau chestia…
mi se pare mai e de downloadat pe osx-e.com. vezi aici, sunt multe chestii.
Partea proasta e ca foarte multe programe de Windows inca au icoanele stil secolul XX - adica 32x32 pixeli, si cand le pui in dock-ul se vad absolut oribil.
da am renuntat .. le las pe fiecare cu ale lor .. in definitiv era un moft
Asta e pasiune veche: eu prin 1998 am văzut o șmecherie care făcea un look gen MAC OS 8 pe Windows 95-98. Ei și? MAC OS este inimitabil. Cîteva versiuni recente de linux includ un KDE cu un soi de sys prefs evident copiat după MAC OS X. Asta tot nu înseamnă mare lucru.
Partea proasta e ca foarte multe programe de Windows inca au icoanele stil secolul XX - adica 32x32 pixeli, si cand le pui in dock-ul se vad absolut oribil.
Eu am RKlauncher la lucru(ca sa nu ma simt prea parasit ) si icoanele le skimb cu png-uri de pe net…era un site care avea toate icoanele de la mac os plus multe altele f.faine…da nu mai stiu..stiu doar ca era in franceza..wait…wait…da…i remember:pngfactory da nu mai stiu daca era cu com sau org sau…cine ii interesat paote sa incerce…
si…sa zicem ca ai styleXp si iti pui un skin bun tiger sau panther..pui rklauncher care-i gratis si YZshadow si ai look de mac os…normal..nu si feel-ul acela…
dar poti merge destul de departe…plus ca daca ai samurize poti pune si menu meters in taskbar(dupa ce il pui sus binenteles )
cam astia ar fi pasii pt un desktop cu look de mac os x..si…cu style XP poti sa-ti pui si un bootscreen care sa arate marul…din pacate o sa lipseasca cerculetul de “loading” si o sa ramana kestia aia care aduce a nu stiu ce serial cu nu stiu ce masina super shmekera…whatever…
important e ca se poate…cine vrea ii arat personal cum se fac toate astea…mai putin cautatul icoanelor care..pe pngfactory poate dura muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult…
Anyway..morala e ca:cu samurize cel putin, poti da frau liber creativitatii ..am sa atasez si un screenshot la ce munjcisem eu doua zile pe un xp
hmm..l-am si gasit…screenshot-ul….deci…daca eu am putut relativ usor…
plus ca nu-ti mananca cine stie ce resurse softuletele astea..mai mult mananca windowsu’ singur singurel
[ Modificat: 29 Iunie 2007 11:53 PM de scufița roșie ]