Schimbare WORKGROUP Mac
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

Citind articolul de la care mi se trage (în parte) revenirea pasiunii pentru mere am observat o mică scăpare. Nu vreau eu să mă dau mai catolic decât papa şi nici mai priceput decat nenea Iaru (că nu-s!) dar m-am ciocnit de problemă şi am găsit şi soluţia.
Aşadar: Pentru a schimba WORKGROUP-ul în care se dă Macul pe reţeaua geamgiilor (windows) se foloseşte utilitarul Directory Access (găsit în Applications/Utilities)
Se efectuează click pe lacăt şi se introduce parola de admin pentru a putea efectua modificări, apoi click pe SMB/CIFS (atenţie să rămână bifat), click pe Configure şi se acolo se poate modifica acel workgroup. Ba mai mult, că Mac OS-ul e deştept, a văzut cine mai e prin reţea cu el şi permite chiar să alegi dintre cele detectate, nu-i musai să scrii de mână denumirea workgroupului folosit de calculatoarele mai puţin inteligente decât ale noastre.

Sper că nu am supărat pe nimeni şi că am fost şi de folos.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: RFG
Macuser din: 28.03.07

sau mergi pur și simplu în /etc/smb.conf și treci acolo ce workgroup vrei, că doar de aia are un kernel UNIX (sic!)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Multumesc! smile
Uite o completare utila (amindoua!)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
ovis - 27 Iunie 2007 04:05 PM

sau mergi pur și simplu în /etc/smb.conf și treci acolo ce workgroup vrei, că doar de aia are un kernel UNIX (sic!)

No good - OSX-ul tine toate informatiile în netinfo - smb.conf ar trebui să se rescrie în funcție de informațiile din netinfo. Așa că tot Directory Access e baza ...

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: RFG
Macuser din: 28.03.07

de obicei fișierele din etc care nu trebuie editate manual au un avertisment de genul ăsta în cap! eu pînă acum am configurat directoarele disponibile prin samba direct în smb.conf și a funcționat