vreau sa stiu si eu ce aduce in plus freehand fata de illustrator, corel.
la prima vedere, l-am instalat de curand, pare doar grafica vectoriala. m-am uitat pe niste lucrari de la ei(adobe) si avea niste chestii interactive cum erau appearance in illy sau layer adjusments in photo.
pun aceasta intrebare pentru ca multe din joburile gasite cer freehand.
pai daca e asa tare o sa-l invat si eu, dar macar sa stiu ce e cu el.
Ce vremuri! Quark si Freehand!
Pana la versiunea 10 era mai rapid si mai bun decat Illustrator. De atunci insa parca l-au stricat. La scalare, la elemente mai complexe, daca uiti sa pui transform as unit te plictisesti pana lucreaza. Mai sunt si alte lucruri care merg mai prost ca pe vreumuri.
Merita totusi efortul sa-l inveti, daca ai timp. Daca nu ai timp, exista export in Illustrator. Iar CS3, eu nu am inca, nu deschide si MX?
PallMac, despre ce plug-in vorbesti? Hot Door Multipage? Sau exista alt plug-in care face intr-adevar multipage si nu doar layere diferite?
pina sa apara indesign, si aveai de facut o chestie de 30 de pagini - la care nu voiai sa te mai incurci de fonturi- de ex un corporate book, atunci foloseai freehand
multipage e inca un vis pentru illustrator
in materie de vectorizat, raman la freehand. m-a scos din multe belele. mergea perfect cu pagemaker 6/7 si photoshop 4/5. vorbesc de fh8. prefer 11.0.2 pentru finetzuri.
Se spunea pe vremuri că în Freehand poți desena bacteriile la scara 1:1 Asta datorita zoom-ului excepțional de 1.600.000x sau ceva pe acolo, care nu era egalat de Illustrator.
In nici un caz nu si-a propus asta Illustratorul. De asta exista InDesign care e bazat pe PageMaker (cumparat de Adobe de la Aldus). Mie-mi pare rau ca n-au facut o combinatie cu Freehandul pentru ca si asa n-o sa-l mai dezvolte (parerea mea). Oricum softurile se adreseaza diferit - InDesign VS Quark, Illustrator & FreeHand Vs Corel. Asa vad eu concurentele pe piata si adresabilitatea lor.
Poate ar fi fost o solutie buna sa faca in Ilustrator macar modul de lucru de la Combine din Freehand. Se lucreaza mai usor si cu punctele de pe o cale, e un control mult mai bun.
Mai sigur insa e ca Freehand-ul e deja istorie, nu cred nici eu ca Adobe o sa mai scoata pe piata alta varianta.
Am scris aici, mai demult, o slujba de inmormintare pentru Freehand. Ce program frumos!
Iar functia perspectiva inca n-a fost egalata de nimeni! Nici modul prin care intr-un box bagai mai multe elemente! Nici gradientii laterali (am uitat cum se chemau!). O bijuterie!
Am scris aici, mai demult, o slujba de inmormintare pentru Freehand. Ce program frumos!
Iar functia perspectiva inca n-a fost egalata de nimeni! Nici modul prin care intr-un box bagai mai multe elemente! Nici gradientii laterali (am uitat cum se chemau!). O bijuterie!
Bine ca MZ 2004 mai merge inca!
Na, eroare in postare. Scuze!
Mai sigur insa e ca Freehand-ul e deja istorie, nu cred nici eu ca Adobe o sa mai scoata pe piata alta varianta.
daca adobe au luat macromedia, au preluat si programatorii si pentru ca sunt useri multumiti de acest program cred ca este interesul lor sa pastreze pe viitor si o alternativa.
sau poate le combina.
daca adobe au luat macromedia, au preluat si programatorii si pentru ca sunt useri multumiti de acest program cred ca este interesul lor sa pastreze pe viitor si o alternativa.
sau poate le combina.
Te inseli. Ca dovada, au inclus Flash si Dreamweaver in suita CS3, iar documentele Freehand pot fi deschise cu Illustrator CS3. A pastra doua programe concurente in aceeasi firma se cheama canibalizare. Nici o firma nu face asa ceva!
subscriu. dreamwaver si freehand aveau corespondent la Adobe care le strica piata. Flash-ul e singurul soft care nu poate fi egalat. si pentru Director parca Adobe avea o alternativa.
sunt multe care mor odata cu FH. pentru mine e complicat sa lucrez cu nodurile in Illustrator de ex. nu pot sa lucrez cu 3 instrumente pentru aceiasi operatiune. in freehand era mai simplu. sa nu mai zic de corel care la noduri nu are concurenta - si pot sa demonstrez l i v e
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
dacule, te completez.
pe linga facilitatea multipage la care faci referire mai e o chestie EXTREM de utila!
Multipage cu dimensiune diferita a paginilor! NIMENI nu are asta…
Iar cind ai o campanie de presa cu 30 de layouturi de ziare fiecare cu alta dimensiune…. eeeeee?