1 din 3
1
Categoria ‘Wait and Play’
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Pentru cei care nu m-au crezut (eventual), iată precizarea oficială de pe site-ul Apple:

Apple Applications

If you already own Final Cut Studio 1.0, Aperture, or Logic Pro 7.1, these applications are not supported to run on Intel-based Macs with Rosetta, but a Universal version will be available for $49. Logic Express will be $29.
If you own a Final Cut Studio application that used to be available individually, you can upgrade to Final Cut Studio for these prices:
etc.

Adică ceea ce scriam acum vreo 2-3 zile: va trece ceva timp pînă cînd aplicațiile mai mult sau mai puțin uzuale vor rula pe mactel-uri. Nici Apple nu le-a pregătit pe toate, cu atît mai puțin alte companii. Quark abia lansează v. 7, cu testare pînă la 31 martie. Asta nu înseamnă că la 1 aprilie e gata totul. Dat fiind faptul că Xpress este într-o continuă și tot mai proastă testare de ani buni, concluziile le trageți singuri. Poate la anul va merita să vă luați un mactel, mai ștepteți nițel…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251

si pe mine ma batea gandul sa imi iau o frumusete de-aia, dar dupa mi-am dat seama ca in afara de web browsing, nu prea am ce face cu ea, Office 4 Mac nu cred ca exista, programele de film gen VLC nu, ...

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
vektor12 - 11 Ianuarie 2006 03:04 PM

si pe mine ma batea gandul sa imi iau o frumusete de-aia, dar dupa mi-am dat seama ca in afara de web browsing, nu prea am ce face cu ea, Office 4 Mac nu cred ca exista, programele de film gen VLC nu, ...

bine faci! pe de altă parte, sînt convins că atît Apple, cît și toți ceilalți au făcut și fac eforturi mari pt a aduce aplicațiile lor la universal binary. unii le au deja de mai multe luni (LiveQuartz, Mellel etc. vezi http://www.versiontracker.com/macintel/), alții vor munci din greu. vor apărea gradual… după cum gradual se vor cumpăra și jucăriile astea noi cu intel inside.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 10.01.06

nu cred ca se grabeste cineva sa cumpere mactel….
toata lumea astepta acum parerii de la cei ce l-au testat sau cumparat.
interesanta o sa fie acum reactia producatorilor de soft, adica cât de repede vor pregatii versiuni compatibile macintel (acolo unde este cazul…)

Semnătură 

PowerMac G4
eMac
iMac Intel (aluminiu)
iPhone 3G 16g
iPhone 4S 16g

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
slimer - 11 Ianuarie 2006 03:17 PM

nu cred ca se grabeste cineva sa cumpere mactel….
toata lumea astepta acum parerii de la cei ce l-au testat sau cumparat.
interesanta o sa fie acum reactia producatorilor de soft, adica cât de repede vor pregatii versiuni compatibile macintel (acolo unde este cazul…)

Cunoști vreun producător cît de cît important care să nu fi reacționat, în ultimii 30 de ani, la politica Apple? Toți, fără excepție notabilă, s‑au mulat pe strategia Apple, chiar în perioada grea a anilor ’90, cînd Apple era gata-gata să dispară. Fără dubiu, o vor face și acum, cît de repede pot.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

eu m-as grabi. singurul lucru care ma opreste este lipsa soft-ului. sunt convins ca apple este o companie constienta si nu face produse doar de dragul de a avea lansari. In fond si la urma urmei, Intel este un furnizor de produse hardware ca oricare altul.

Daca totusi ma insel, si produsele lansate vor avea probleme, atunci… nu ramane nimic de zis.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Tocmai am terminat de vizionat (si inregistrat smile  ) keynote-ul. Am vazut cum Steve Jobs a lansat Photoshopul pe noul iMac, lucrand in emulatie sub Rosetta. Mi s-a parut ca timpul de start este mai mare decat cel pe care-l vad eu pe iMacul G5 1,9 GHz. In plus de data asta Jobs nu a mai facut nici o demonstratie cu filtre, el doar a facut show/hide la niste layere, mentionand ca “programul s-ar putea sa nu fie suficient de rapid in emulare pentru cerintele profesonistilor care lucreaza toata ziua cu Photoshop, dar este OK pentru cei care il deschid ocazional”. Asa ca benchmarks-urile care dau rezultate de 2-3 ori mai bune sunt una, iar realitatea actuala este alta. Bineinteles ca Photoshopul nativ Mac/Intel va fi alta treaba, dar deocamdata eu nu m-as arunca…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

parerea mea este ca foarte putini profesionisti lucreaza cu Photoshop pe Powerbook-uri, si aceia care o fac vor astepta probabil varianta nativa Mac/Intel. by the way, unde se poate viziona conferinta?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Te inseli, foarte multi lucreaza pe PowerBook-uri pentru ca au nevoie de mobilitate. Aproape toti designerii pe care-i cunosc (nu neaparat personal, unii dintre ei sunt chiar faimosi) au un laptop si un display extern, unii mai au si cate un desktop, dar PowerBook-urile sunt foarte folosite in domeniul designului.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

m-am exprimat gresit. ceea ce doream sa spun este ca:

1. nu toti lucreaza exclusiv pe powerbook-uri
2. dintre cei care lucreaza exclusiv pe PB-uri, nu toti vor sa treaca la MacBook
3. designerii care vor sa treaca pe MB-uri, vor astepta probabil aparitia Photoshop-ului nativ.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, cei care au un PowerBook cu siguranta vor ceva mai rapid, dar nimanui nu-i surade sa lucreze in emulare…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, Constanta

tudor, se poate sa avem si noi keynote-ul? in caz ca nu ai unde, am spatiu pe server il putem pune la mine.
multumesc

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

O sa pun keynoteul online acum, va dura vreo ora si ceva, o sa anunt adresa la topicul asta:
http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/656/

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Si tot legat de compatibilitatea Mactelurilor cu diverse aplicatii: noile computere nu mai ruleaza aplicatii Classic sub nici o forma. Mac OS Classic e mort si ingropat definitiv. Doar daca folositi un emulator gen Basilisk… Eu unul inca mai am de facut ceva proiecte in PageMaker, care n-are versiune OS X.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

asa ca inca pentru v’o 4 ani, o sa mai pastrez acel G4 pe care-l mai am si care buteaza si in os 9 wink

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Mai folositi OS9?! INTELesant… smile

1 din 3
1