am un powerbook g4 1.33 17” si iluminarea de la tastatura nu mai e deloc ce era pe vremuri. am comparat cu un macbookpro din ultima generatie si tastatura mea parca nici nu era iluminata comparativ cu cealalta. eu chiar folosesc destul de mult laptopul noaptea deci chiar am nevoie…
stie cineva vreo solutie?
Salut!
Nu am powerbook si nici MBP dar problema pare a consta in faptul ca odata cu anii a intrat mizerie (praf) sub taste care reduc luminozitatea ledurilor.
Solutia ar fii dezmembrarea tastelor si curatarea lor pe dedesupt.
Cauta pe net dupa ghiduri de curatirea tastelor la powerbook.
P.S eu am spalate niste taste acum 6 ani dela un keyboard pro demontandule si (nu te speria) bagandule in masina de spalat vase in recipientul pt tacamurii.
senzorii sunt bine. stiam ca nu trebuie sa fie la fel de luminoase tastele, dar diferenta e exagerata. ale mele abia se vad pe intuneric. sincer imi e cam frica sa le demontez…
Personal, ma deranjeaza “iluminarea” de sub keyboard, mai ales atunci cand exista ceva sursa de lumina ambient (de exemplu my tv) dar nu suficient de multa cat sa dispara cu totul, astfel incat se ajunge la un nivel de “gri” foarte aproape de culoarea aluminiului, de nu mai recunosc caracterele pe keyboard. Cred ca asta se poate aranja din “preferinte”. Asa ca display-ul imi creaza suficenta sursa de lumina pentru a nu folosi “iluminarea” de sub keyboard. Poate ca si PowerBook ul meu e depasit, cine poate sti?...
Probabil ca stergerea prafului si spalarea tastelor au si ele un cuvant de spus, insa totusi daca ele lumineaza incat sa vezi noaptea ce tasta apesi eu zic sa le dai pace, ca oricum nu sunt lanterna ele, si eu am la fel un G4 1.33 de 17”, si sunt destul de multumit de luminarea tastelor. Oricum au si ele ceva anisori daca stai sa te gandesti…..
Tare m-as mira sa fie de la praf. E neuniforma iluminarea?
Eu am vazut cum arata PBul meu in interior cand mi-am schimbat hardul: nu e pic de praf sau alte mizerii!
am un powerbook g4 1.33 17” si iluminarea de la tastatura nu mai e deloc ce era pe vremuri. am comparat cu un macbookpro din ultima generatie si tastatura mea parca nici nu era iluminata comparativ cu cealalta. eu chiar folosesc destul de mult laptopul noaptea deci chiar am nevoie…
stie cineva vreo solutie?
Păi între PowerBook și Macbook Pro au cam trecut ceva ani, tehnologia a evoluat, ecranele sunt mai luminoase, mi s-ar părea normal ca și iluminarea tastaturii să difere, nu?
Este un ghid bun pe : http://www.ifixit.com/
Acolo intri la powerbook/keyboard
Daca dai un search pe google vei gasi “tone” de articole pe tema: powerbook keyboard cleaning.
Good Luck!
Salut!
Nu am powerbook si nici MBP dar problema pare a consta in faptul ca odata cu anii a intrat mizerie (praf) sub taste care reduc luminozitatea ledurilor.
Solutia ar fii dezmembrarea tastelor si curatarea lor pe dedesupt.
Cauta pe net dupa ghiduri de curatirea tastelor la powerbook.
P.S eu am spalate niste taste acum 6 ani dela un keyboard pro demontandule si (nu te speria) bagandule in masina de spalat vase in recipientul pt tacamurii.
Si a iesit super.
Adică să scot 79 (șaptezeci-și-nouă) de taste și să le spăl? Cu sau fără mașina de spălat vase!
Si eu am aceeasi problema la un PB17 1GHz. Nu te deranja cu spalatul tastaturii, nu este de la murdarie.
Am sa mai studiez problema cand o sa am mai mult timp liber.
ai icercat sa speli pe interior tastele? adica le-ai scos? daca da cum?
pai scoate numai doua trei taste, incearca sa le speli bine dupa care le pui inapoi si le poti compara cu celelalte.
parca se scoteau din partea dreapta sau stanga cu o pila de unghii, nu mai stiu exact…