transformator 220-110
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

vreau sa-mi iau o lampa si se pare ca functioneaza pe 110V. aia nu cred ca au sa-mi trimita un adaptor s-o pot folosi aici, asa ca intreb daca exista aici asa ceva. si nu este vorba doar de adaptorul de la priza americana la a noastra, astea sunt doar pentru dispozitivele care pot functiona pe 110-240V.
deci, stiti asa ceva?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: The Hague, Netherlands
Macuser din: 28.12.06

un transformator 110-220 de vreo 30w costa cca 30ron

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Nu știu despre ce lampă e vorba, dar dacă nu are nimic electronic în ea, numai bec (becuri) alimentate direct de la rețea, atunci nu trebuie decât să schimbi becurile.
Dacă e vorba de ceva mai complicat, atunci îți trebuie într-adevăr un transformator. Cineva recomanda firma asta:
http://www.petra-toroid.ro/
Ai grijă că la alegerea unui transformator contează puterea consumată de aparatele alimentate prin intermediul lui. Deci dacă lampa consumă 20W este musai să iei un transformator dimensionat să ducă minim această putere.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

http://www.naturallighting.com/web/shop.php?crn=586&rn=2361&action=show_detail

imi trebuie 220-110 nu invers. lampa are balast electronic iar becul are o forma ciudata incat nu-l pot gasi la noi, iar eu junghiuri de care am vazut prin magazine nu iau, in primul rand pentru lumina lor galbena.

m-am mai interesat si desi nu am vazut cand m-am dus sa caut, sunt convins ca sunt destul de raspandite aceste adaptoare. deci sapt viitoare comand lampa si cand ma vad cu ea iau si adaptorul.

pun poze :D

ps: cred ca firma respectiva face doar transformatorul propriuzis dar daca se gasesc special pentru ce-mi trebuie, inclusiz sistemul de stecher american chiar ca nu are rost sa umblu cu improvizatii.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Cu ștecherul o poți rezolva ușor: tai ștecherul american și pui unul românesc. Nu e nici o improvizație, cumperi ștecherul, îl montezi frumos pe cablu folosind șuruburile din dotare și gata. Dar, fiindcă oricum ai nevoie de transformator, ți-aș recomanda să nu pui direct la lampă ștecher de priză românească, pentru că mai târziu cineva s-ar putea să nu știe care-i treaba și să bage lampa direct în priză. Mai bine tai ștecherul american, apoi legi firele direct la ieșirea de 110V a transformatorului. Pui traful într-o cutie frumoasă ca să arate bine, și apoi legi cablu + ștecher românesc la intrarea de 220V.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

smile pai asta ziceam, daca se gaseste deja facut, de ce sa improvizez eu? unde crezi ca as gasi o carcasa frumoasa sa pun un transformator? din ce am vazut intr-o poza adaptoarele se baga in priza, iar in carcasa lor e priza americana, simplu. n-am idee daca aceste adaptoare convertesc si frecventa din 50 in 60, sper sa nu se observe vreun efect flickr.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07

eu am avut probleme serioase cu transformarea de la 110 la 220. Mi am comandat de pe BH niste lampi cu halogen pt un mic studio foto si pana am gasit transformator.. am mers pe la toate magazinele de electrice, pana la urma am gasit la magazinul de la universitatate la coloane visavis de spring. vezi ca tre sa fi atent la amperaj la volti wati tot. eu am fost cu cineva care se pricepe la notiuni dastea. cat despre stecher daca te referi la faza ca sunt patratoase si nu rotunde atunci nu i nici o problema sunt niste adaptoare simple si destul de ieftine.

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am fost si eu azi acolo, nu mai aveau dar mi-a dat un pret. 90000. pai ma si mir cum sa nu ai probleme cu asa ceva, mai mult costa stecheru de la priza noastra la a lor din cate stiu.
cica a ajuns, nu o am inca in mana smile

Semnătură 

Mcintoshing…