2 din 2
2
Sfat achiziţionare Mac mini
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

Eu am luat Mini la 1,6GHz, cu HDD-ul ăla implicit de 60GB/5400 şi 1GB RAM (+84EUR) şi nu am nici un motiv de nemulţumire. Am pus şi un XP mic pe el pentru aplicaţii cu D3D. Pe MacOS am pus PHP şi PostgreSQL, merg brici. Dacă aveam conexiune mai tare acasă făceam hosting pe el smile)
GIMP-ul merge foarte bine sub X11, dar fiind oarecum în alt mediu nu poţi face COPY&PASTE; între el şi aplicaţiile native de Mac.
În loc de OpenOffice - NeoOffice (OOo portat pe API-uri de Mac - nu mai necesită X11)
InkScape merge acceptabil (ceva mai lent pe MacOS cu X11 decât varianta de Windows pe acelaşi Mini)
La aplicaţii 3d trebuie avut în vedere că ai grafică integrată cu tot ce implică asta. Acuma… mie MS FS2004 şi Deus Ex îmi merg bine cand intru în XP (BootCamp)... Nu ştiu ce s-ar întâmpla dacă ai vrea noutăţi.
Captura şi procesare video fac pe un HDD extern de 7200 conectat prin FireWire400. Nu am întâmpinat probleme.
În mod ciudat am uneori impresia că MacBook-ul meu Core2Duo la 2GHz merge mai încet decât Mini-ul.. poate-i just an illusion.
Nu am pus linux că nu am simţit nevoia. Tot ce mi-a trebuit din lumea Linux am găsit portat pe Mini. Postgres-ul a fost singurul care a necesitat compilare, pentru rest am găsit binare.

Succes!

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
DanI20 - 04 Iulie 2007 02:15 PM

Salut,
[...]
V-aş fi recunoscător pentru orice sfat sau îndrumare pe care mi-aţi putea să o oferiţi.

Dan.

Una peste alta, fiind – precum văd – un utilizator peste medie și mai pretențios, ți-aș recomanda mai degrabă un imac de 17, eventual 20 inci. Nu mai sînt deloc scumpe și, oricum, vei avea performanțe, probabil, peste ce ai nevoie uzual, iar dacă ai nevoie mai sus, memorie mai multă pui ușor.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
DanI20 - 05 Iulie 2007 02:58 PM

Dacă aş fi convins că îmi iau cu 1000 euroi un pc mai bun decât un mac mini, mi-aş lua pc. Da’ problema e că nu-s convins de asta… 100-200 de euro trebuie să dau pe soft - XP-ul, plus antivirus, firewall, antispyware etc. Restul să zicem că găsesc opensource, sau vine cu diversele componente care le cumpăr (de ex., la o placă firewire primeşti şi un soft pt. captură video) Deci îmi mai rămân vreo 800 de euro. Cu banii ăştia nu-mi iau un computer de firmă, care să zicem că ar fi mai stabil decât unul care-l fac eu din bucăţi.

Pe de altă parte, dacă îmi cumpăr componente şi le asamblez eu, s-ar putea să obţin o configuraţie bună cu banii ăştia, dar s-ar putea să apară probleme de compatibilitate între componente şi să nu meargă la parametrii optimi. Am păţit asta de foarte multe ori, că am asamblat destul pc-uri…

Din câte am auzit, un mac ar trebui să fie stabil şi să ofere o performanţă constantă în timp, nu să trebuiască să reinstalez os-ul la fiecare 6 luni sau chiar mai des… Linux-ul pe pc e ok pt treburile serioase, dar pe partea de entertainment mai are ceva de lucru… Poate osx-ul le are pe amândouă smile

Este exact argumentatia pe care ti-as fi dat-o si eu! Si eu mi-am facut PCuri din bucati la viata mea si doar timpul petrecut pe net ca sa vad cine cu ce se pupa costa cateva mii de parai. Iar lunile urmatoare am devenit vestit ca tot timpul surubaream, schimbam, lipeam etc. Nu-mi pare rau, a fost instructiv. La fel ca si Linuxul (pe care doar l-am zgariat).
Din punctul meu de vedere, Macurile sunt combinatia aproape ideala intre un hardware de calitate buna si design exceptional, si un sistem de operare simplu, puternic, stabil si frumos. Zic “aproape ideala” pentru ca mai sunt si probleme, cum e si firesc. Dar problemele astea sunt exact cat sa mentina spiritul tanar si curiozitatea activa. Parerea mea…

Hai, curaj, ca te simt aproape convins! smile

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
DanI20 - 04 Iulie 2007 02:15 PM

N-am folosit niciodată un mac…

Ține minte un lucru, dacă vrei să treci pe Mac: Mac OS X NU E WINDOWS. Prin urmare există multe diferențe între cele două sisteme de operare, și va trebui să faci un oarece efort să te adaptezi. Nu vei găsi în Mac OS X un comportament identic cu cel al Windows-ului. Dacă vrei Windows, rămâi pe Windows. Dacă vrei Mac OS X, atunci înveți Mac OS X.
Și înainte de a lua decizia, ar fi indicat să te asiguri că toate programele de care ai tu nevoie există și pe Mac OS X.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Daca vrei sa folosesti sistemul acasa, pentru nevoi personale, de home-user,
as opta mai degraba pentru o modificare a sistemului actual (placa de baza si
procesor) si as experimenta versiunea X86 a sistemului de operare.
Ce rezolvi?

pierzi designul bestial de la Apple,
pierzi silentiozitatea Mac-urilor, dar o poti regla dupa gust, prin alegerea de componente
pierzi legalitatea sistemului de operare
pierzi jumatate din stabilitatea OSX, adica ti se va bloca de 2 ori mai des

cistigi un sistem incomparabil mai performant decit un Mini
cistigi un sistem configurabil si upgradabil (maxim 4 SATA, 2 PATA, 4 GB RAM, video maxim GeForce 7900/256)
cistigi o suma de bani economisita (un sistem complet, 100% compatibil incepe de la 999 RON)

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.02.06

iar pentru detalii de “cine cu cine se pupa” ca sa mearga OS X fara sa se blocheze “de 2 ori mai des”:

- Gigabyte GA-965P-DS3
- Intel Core 2 Duo E4300
- placa video NVIDIA 6600, 7XXX (trebuie sa verifici exact care functioneaza) cu maxim 256MB de RAM (512 inca nu functioneaza la toata lumea)

restul sunt componente comune, nu au nici o legatura.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
Rank
Newbie
Din: Iaşi
Macuser din: 04.07.07

Vă mulţumesc pentru toate sfaturile şi opiniile pe care vi le-aţi exprimat aici. Acum nu-mi mai rămâne decât să cântăresc toate informaţiile pe care le am şi să iau o decizie. Una bună sper, de care să nu-mi pară rău smile

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 24.02.06
DanI20 - 07 Iulie 2007 04:17 AM

Vă mulţumesc pentru toate sfaturile şi opiniile pe care vi le-aţi exprimat aici. Acum nu-mi mai rămâne decât să cântăresc toate informaţiile pe care le am şi să iau o decizie. Una bună sper, de care să nu-mi pară rău smile

NU o sa-ti para rau niciodata de MAC-OX . Este deajuns o saptamana sa rulezi pe el si te vei indragosti pe loc .Succes!

Semnătură 

wink

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

In concluzie ai nevoie de:
- macmini cu upgrade la ram la cel putin 1Gb
- mod-ul cu piciorușe de cauciuc pentru mai multă racire & liniște la macmini (caută pe forum)
- hdd extern 7200 RPM cu răcire pasivă cu 2 porturi firewire pe el (ca să poți lega camera video în continuare)
- access la “net” ca să poți citi macuser.ro cand ai o nelămurire în primele luni
- calmante pentru prima lună de folosire a macmini-ului - e atât de silențios încât vei începe sa auzi tot felul de chestii prin casă și vecini pe care nu le auzeai înainte. Știi ce zgomot face un monitor CRT în standby și un hdd când se recalibrează termic ? Eu am aflat după ce mi-am luat macmini-ul smile

Superbaftă.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Chestia cu auzitul a tot felul de chestii e adevarata,cand am trecut de la desktop la laptop s-a cunoscut,nu-mi venea sa cred ce liniste e in casa…nu si la vecini…

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti (Iasi)
Macuser din: 18.03.07

Adevarat! smile

Semnătură 

 iMac 20” Intel Core2Duo * 2GB Ram Milk
 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 27 ]