In mod neexplicabil, mail nu i-mi trimite mesaje, nici prin gmail nici prin vodafone. Am controlat toate impostatiile dar NIMIC.
Am si restabilit un file com.apple.mail.plist in preferences de la un backup precedent unde totul funtiona perfect, dar fara nici un rezultat. Sunt intradaver fara nici o inchipuire dezpre ce s-intimplat. Se cere o iluminatie urgenta. Multumesc.
In mod neexplicabil, mail nu i-mi trimite mesaje, nici prin gmail nici prin vodafone. Am controlat toate impostatiile dar NIMIC.
Am si restabilit un file com.apple.mail.plist in preferences de la un backup precedent unde totul funtiona perfect, dar fara nici un rezultat. Sunt intradaver fara nici o inchipuire dezpre ce s-intimplat. Se cere o iluminatie urgenta. Multumesc.
Păi dacă a mers pînă ieri și acum nu mai merge, ar fi două situații:
- ai modificat ceva, intenționat sau din eroare.
- nu merge serverul de mail; se mai întîmplă; unele servere intră în revizie și nu merg cîteva ore, posibil să fi picat exact pe acele ore cînd nu a mers. unele servere fac destul de des treaba asta, pică și ele…
in cazul in care iti poti accesa mailul si de pe interfata web si vezi ca e totul ok, inseamna ca ti-ai facut, din greseala, ceva setari aiurea. daca poti accesa din interfata web dar tot nu-ti merge, ia legatura cu cei care-ti administreaza contul.
- pe interfata web totul a fost impostat cum trebuie
- am incercat cu seamonkey (program de posta) care de fapt este un duplicat ale thunderbird 1.5.x, si merge perfect
- am incercat sa pun acelasi file com.apple.mail.plist transplantindul la cel alt mac al meu, si merge…
- Nu cumva are legatura cu ultimul update?
Eu pot sa astept cit de cit deoarece mail la primire functioneaza, mesajele li trimit cu seamonkey, dar cine stie, puote peste citeva zile o sa inceapa sa-mi faca probleme si cu primirea…
Pai atunci e o problema pe undeva la setari (impostatii, cum le zici tu). Compara setarile intre cele 2 Macuri, si vezi ce difera.
sa rezolvat arcanul…
Pe cit de straneo puoate sa va para, mail cu gmail la mine NU MERGE la portul 587 ssl, dar 465 ssl. Am descoperit acest lucrul deoarece m-am uitat sa transfer aceste impostatii (mai bine impostatii de cit setari, la urma urmi suntem latini ) la respectiv seamonkey si thunderbird, dar ele i-si faceau datorie la perfectie a numii la expediere (pentru arhivare si alte particularitati eu sunt de parere ca mail e mai buna, dar nu e loc pentru acest argument…). Am schimbat si acolo impostatii de la server si voilà merge ca un ceas elvetian si expediere…
Ciudat e ca in instructiile originale reinoite de pe data de 06-06-07 pe saitul “gmail” sa afla inca informatie ca merge NUMAI cu 587. Am peurma aflat ca unii ori provideri de internet locale, hotaresc brusc sa inchida drumul pentru anumite porte. Pai atunci draga gmail, spune ca merge si asa si asa, ca sa nu ne f***m de giaba inca pentru niste prostie sterile si inutile…
Am zis…
Salutari
pe niciunul din calcuri nu-mi mai merge sa trimit mailuri de pe domeniul meu, ralcr . com
pe mini de obicei ma punea sa-mi aleg alt domeniu, cel de la servici, si trimiteam fara probleme chiar cu numele celuilalt mail de pe care vroiam initial sa trimit (interesanta chestie, sper ca nu am observat prost). acum, asa deodata dar nu stiu exact de cand, da eroarea din poza + ca nici nu ma mai lasa sa-mi aleg alt domeniu, dar chiar daca vreau initial sa trimit de pe adresa de la servici da aceeasi eroare.
pe laptop alta belea, acolo mergea si mai rar adresa mea principala, chiar daca pe mini de unde iau net mergea, si nici nu aveam alta adresa configurata. acum am pus gmail da asta imi trimite mailuri cu numele de la gmail nu cu celalalt.
ideea e ca n-am chef sa-mi pun pe toate calcurile toate adresele si ca ceva e-n neregula. idei?
Erorile astea nu-s legate de Mail. Ai probleme cu serverul SMTP de pe domeniul tau. In plus, vad ca e si listat ca spammer. Ia legatura cu cei care-ti asigura hosting.