Nu stiu exact unde sa postez ceea ce urmeaza. Pentru inceput, o scurta introducere in miezul problemei. Am lucrat pe Mac si imi place sa lucrez pe Mac. Am facut unele sacrificii materiale pentru a achizitiona un G4.
Peste tot pe site vad numai chestii laudative la adresa Apple si tot felul de chestii denigratoare la adresa PC si implicit Windos. Cu toate acestea, recent m-am confruntat cu doua probleme care, desi, nu majore ma fac sa imi pun intrebari. Si anume:
1. Toti, sau aproape toti laudati Safari. Si totusi. Cum sa face ca acest super, mega, nemaipomenit si extraordinar Browser nu poate sa pastreze ca default optiunea Private Browsing? Amaratul de Mozzila o face si pana si “mizeria de IE” o are.
2. Am un filmulet, recent primit pe mail. E un wmv. Cu toate ca am procesorul de 700, 1Gb de RAM, nu pot sa-l vad. OT imi da eroare, iar VLC imi reda un pic cu sonor -fara imagine- si apoi se reseteaza. Cum se face ca pe un “amarat de PC cu procesor de 1800 si doar… 256 de Mb RAM” pot sa-l vad cu BS Player si chiar si cu Windows Media Player. Cum se face ca pe PC am un singur codec instalat ACE MPEG CODEC si pot sa vad absolut orice film, iar pe ALLMIGHTY MAC nu pot sa vad un amarat de filmulet wmv. Ca sa nu mai vrb ca recent am incercat sa vizionez filmul Night Watch si QT nici nu a vrut sa-l redea, iar VLC cu mari poticniri si o groaza de drop frames. Iar pe PC a mers bine. Chiar trebuie sa instalez o mie de codecuri ca sa pot vedea si eu un film pe Mac? Sau sunt atat de performante incat trebuie instalat cate un codec sau cate un plug-in pentru fiecare film pe care intentionez sa-l vad?
Poate cineva sa ma lamureasca?
Faptul ca pe G4 ruleaza foarte bine CS 3 nu ma incanta, in conditiile in care pe PC daca as fi pus 1 Gb de RAM, ar fi mers la fel de bine.
De ce nu exista un codec pt mac ca si pt PC. Astfel incat sa pot viziona orice tip de film. E chiar asa de greu sa faci lucrurile sa fie simple? Sau e doar o politica Apple de a se scarpina cu mana stanga la urechea dreapta?
Din pacate nu pot sa-l postez aici pt ca are 985 de K si depaseste cei 750 permisi.
Poti sa-l pui pe rapidshare si ii dau eu cu ochiul…
Din neferice aceeasi revelatie am avut-o si eu cu macul meu… Si chiar mi-as face curaj sa lansez
o acuzatie referitoare la dezinformarea generata de unii Mac-entuziasti care se lasa prea usor purtati
de val si nu reusesc sa vada lucrurile foarte clar. E adevarat - osX este mai bun decat Windows din
1001 motive dar asta nu-l face si mai ‘rapid’ sau mai ‘capabil’... Adevar invatat in urma experientelor
nefaste pe care le-am avut cu macul meu!
Ideea e ca VLC este automac si un MegaCodec… Am cred ca vro 40 de filme luate in cateva luni si cu
nici unul n-am avut probleme la redare…. folosind VLC desigur!
wmv poate fi vazut cu windows media player de la microsoft, ori cu ceva aditional instalat pt qt parca. cu vlc, nici o sansa.
pt mine treaba cu filmele e simpla, tu doar te agiti pt ca esti la inceput.
qt pentru filme mov
win media player pt wmv, dar nu-l am decat pe un calc si nici nu-l folosesc, nu intru in contact cu astfel de fisiere
vlc pentru orice altceva
Ca sa vezi vmw in QuickTime iti trebuie Flip4Mac. Nu e vina lui Apple ca MS are un format video inchis si proprietar.
In functie de modul in care a fost codat filmul, s-ar putea ca procesorul tau sa fie prea slab. De aia ai drop frames si alte probleme. PCul are totusi un procesor mai mult de 2,5 ori mai puternic.
qbipq, mai bine cauti (cautam) sa vezi care e problema pe care o ai cu sistemul tau. E clar ca ai o problema, toata lumea ti-a spus-o si toti ti-am trimis capturi cu dovada. Nu zic ca Macul ar fi perfect, dar in situatia ta nu “purtatul pe val” e problema.
Nu stiu exact unde sa postez ceea ce urmeaza. Pentru inceput, o scurta introducere in miezul problemei. Am lucrat pe Mac si imi place sa lucrez pe Mac. Am facut unele sacrificii materiale pentru a achizitiona un G4.
Peste tot pe site vad numai chestii laudative la adresa Apple si tot felul de chestii denigratoare la adresa PC si implicit Windos. Cu toate acestea, recent m-am confruntat cu doua probleme care, desi, nu majore ma fac sa imi pun intrebari. Si anume:
1. Toti, sau aproape toti laudati Safari. Si totusi. Cum sa face ca acest super, mega, nemaipomenit si extraordinar Browser nu poate sa pastreze ca default optiunea Private Browsing? Amaratul de Mozzila o face si pana si “mizeria de IE” o are.
2. Am un filmulet, recent primit pe mail. E un wmv. Cu toate ca am procesorul de 700, 1Gb de RAM, nu pot sa-l vad. OT imi da eroare, iar VLC imi reda un pic cu sonor -fara imagine- si apoi se reseteaza. Cum se face ca pe un “amarat de PC cu procesor de 1800 si doar… 256 de Mb RAM” pot sa-l vad cu BS Player si chiar si cu Windows Media Player. Cum se face ca pe PC am un singur codec instalat ACE MPEG CODEC si pot sa vad absolut orice film, iar pe ALLMIGHTY MAC nu pot sa vad un amarat de filmulet wmv. Ca sa nu mai vrb ca recent am incercat sa vizionez filmul Night Watch si QT nici nu a vrut sa-l redea, iar VLC cu mari poticniri si o groaza de drop frames. Iar pe PC a mers bine. Chiar trebuie sa instalez o mie de codecuri ca sa pot vedea si eu un film pe Mac? Sau sunt atat de performante incat trebuie instalat cate un codec sau cate un plug-in pentru fiecare film pe care intentionez sa-l vad?
Poate cineva sa ma lamureasca?
Faptul ca pe G4 ruleaza foarte bine CS 3 nu ma incanta, in conditiile in care pe PC daca as fi pus 1 Gb de RAM, ar fi mers la fel de bine.
De ce nu exista un codec pt mac ca si pt PC. Astfel incat sa pot viziona orice tip de film. E chiar asa de greu sa faci lucrurile sa fie simple? Sau e doar o politica Apple de a se scarpina cu mana stanga la urechea dreapta?
Din pacate nu pot sa-l postez aici pt ca are 985 de K si depaseste cei 750 permisi.
Seba
Pai, daca e asa de putred… hai sa ne intoarcem la XP! Frustrari au fost, sunt si vor fi, asta e pretul pe care il platim pentru doar cele 4 procente din computers market. Asa cum “antepostatorii” mei au amintit, e un VLC, un Flip4Mac, QuickTime etc. pentru vizionat filme (desi numai pentru asta e bun si XP nu trebuie musai OSX), Adobe a fost destul de impartial cand a lansat CS3,(si foarte bine a facut). Chestia cu Safari care nu are Private Browsing e intr-adevar cea mai mare durere a umanitatii…si totusi ai optiunea sa alegi browserul preferat. Si DA (asta era)... Apple din totdeauna s-a scarpinat cu mana stanga la urechea dreapta, sunt faimosi pentru asta…
totusi private browsing e tinut minte la close, la quit nu-l tine. dar bineinteles devine frustrant daca o folosesti de fiecare data si dai restart la mac.
Nu stiu exact unde sa postez ceea ce urmeaza. [...]
Seba
Problema cu vizionarea formatelor MS a fost explicată, flip4mac rezolvă treaba.
În rest, dacă nu te simți confortabil cu MAC OS X, cine te oprește să revii la windows? sau să încerci linux? opțiuni sînt, slavă domnului…
Nu intentionez sa schimb calculatorul, doar ca sunt un pic frustrat de faptul ca nu e chiar atat de simplu precum mi-a fost prezentata situatia de altii. Dintotdeauna am considerat ca a lucra pe Mac e ca si cand ai intra intr-o societate elitista, cu circuit inchis. Si cam asa pare. E un pic ciudat, dpdv personal, sa trebuiasca sa instalez trei prg de vizionat filme. Parerea mea. Cu BS Player vad ORICE film. In final e vorba, daca nu va e cu suparare, de rentabilitate. E ca si cand ar trebui sa folosesc trei editoare de text pentru a scrie notele de subsol, titlurile si textul.
Dar destul cu vaicareala. O sa ma adaptez. O sa instalez plug-inurile necesare. Oricum, cred ca voi mai avea surprize. Si sper ca in continuare sa pot conta pe suportul tehnic al vostru.
E un pic ciudat, dpdv personal, sa trebuiasca sa instalez trei prg de vizionat filme. Parerea mea. Cu BS Player vad ORICE film.
Și pe Mac e simplu. Există două playere care văd aproape orice format, fără să mai instalezi nici un codec: VLC și Mplayer. Apoi, dacă ai WMV-uri cu probleme, pui codecul Flip4Mac și vezi aceste fișiere folosind QuickTime. Asta-i tot. Ce-i așa de greu?
arahnedea, fa urmatorul test, pe o masina Windows:
1. format c:
2. install windows xp
3. install bs player (fara nici un codec suplimentar)
4. deschide cu bs player cate-un fisier .avi, .wmv si .mov si vezi ce se intampla
Cum se face ca pe PC am un singur codec instalat ACE MPEG CODEC si pot sa vad absolut orice film
Cred ca e cel putin evident faptul ca NU ai un (1) singurcodec ... si ca sa fie clar, intra aici si “scroll-eaza” lista aia care nu a putut incapea in printscreen-ul anterior.
Cu BS Player vad ORICE film
am oarece indoieli ca DOAR cu acest player poti vedea ORICE format video. taman din cauza asta nu-l foloseam deloc. in win, ca sa vad APROAPE ORICE format video, foloseam mplayer.
nu e vina apple ca microsoft are un format video proprietar si ca utilizatorii de OS X sunt nevoiti sa foloseasca un plugin pt a putea vedea astfel de fisiere…si pe langa cei 50mb de la ACEwhatevermegaultrapack, flip4mac (pluginul care te ajuta sa vezi acele fisiere) e mic copil…un embrion chiar.
Chiar trebuie sa instalez o mie de codecuri ca sa pot vedea si eu un film pe Mac?
in pachetul tau magic de la ACE, ai peste 200 de codecuri si filtre. eu am flip4mac pt gunoaiele de la microsoft iar in rest vad orice format cu vlc. sau mplayer. “paritatea” e tot de 1:1 ... doar ca tu ai o solutie gen “3 in 1” doar ca e “peste 200 in 1”
Cu toate ca am procesorul de 700, 1Gb de RAM, nu pot sa-l vad.
poate chiar ai un cpu slabut pentru anumite lucruri…dar sunt curios ce poti face pe “corespondentul” pc-ist al acestui procesor combinat cu un XP sau Vista. Pe iBook-ul din semnatura mea, rulez EXECELENT OS X 10.4.10 si cu putin efort, vad destule fisiere video.
De ce nu exista un codec pt mac ca si pt PC. Astfel incat sa pot viziona orice tip de film
cum am spus, eu n-am nevoie de NICI 1 (unu) CODEC .... aaa, ai un CPU ceva “mai slabut” si nu poate sa faca tot ce ne dorim…well, asta e! incercam sa gasim solutii, il “tunam” dar sunt mari sanse sa nu putem scoate din el mai mult decat e posibil. “la vremea lui”, putea orice. poate peste 2-3 ani sau chiar mai putin, nici eu sa nu pot face tot ceea ce vreau cu MB-ul meu. pana la urma, firma apple nu este un ONG, fundatie caritabila sau altceva din aceeasi arie curriculara…ea face niste produse pe care le comercializeaza in ideea de a castiga bani, de a avea profit.
nu mi-am permis sa-mi dau cu parerea la threadul lu’ qbipq cu problemele lui legate de functionarea unor aplicatii deoarece eu nu lucrez in domeniul pt care acele aplicatii au fost facute. adica habar n-am cu ce se mananca. dar aici pot spune ca, in cazul in care il nemultumesc performantele iMac-ului pe care-l are, exista 2 explicatii:
1) e ghinionist si iMac-ul lui a venit cu oarece bube
be) nu a reusit sa inteleaga cum functioneaza un mac, tehnologia promovata de apple, nu a inteles care-i treaba cu un os unix based si atunci solutia este “get a PC” deoarece nu are rost sa arunci banii pe un produs care nu te satisface.
desigur, apple si produsele sale au multe bube-n cap…nu e deloc perfect. unora le poate satisface nevoile dar altora, nu. probably is the best os/hardware in the world. dar nu exclude nimeni posibilitatea ca altele sa fie si mai bune. dar, in opinia unora, este!
Cum se face ca pe PC am un singur codec instalat ACE MPEG CODEC si pot sa vad absolut orice film
Cred ca e cel putin evident faptul ca NU ai un (1) singurcodec ... si ca sa fie clar, intra aici si “scroll-eaza” lista aia care nu a putut incapea in printscreen-ul anterior.
Cu BS Player vad ORICE film
am oarece indoieli ca DOAR cu acest player poti vedea ORICE format video. taman din cauza asta nu-l foloseam deloc. in win, ca sa vad APROAPE ORICE format video, foloseam mplayer.
nu e vina apple ca microsoft are un format video proprietar si ca utilizatorii de OS X sunt nevoiti sa foloseasca un plugin pt a putea vedea astfel de fisiere…si pe langa cei 50mb de la ACEwhatevermegaultrapack, flip4mac (pluginul care te ajuta sa vezi acele fisiere) e mic copil…un embrion chiar.
Chiar trebuie sa instalez o mie de codecuri ca sa pot vedea si eu un film pe Mac?
in pachetul tau magic de la ACE, ai peste 200 de codecuri si filtre. eu am flip4mac pt gunoaiele de la microsoft iar in rest vad orice format cu vlc. sau mplayer. “paritatea” e tot de 1:1 ... doar ca tu ai o solutie gen “3 in 1” doar ca e “peste 200 in 1”
Cu toate ca am procesorul de 700, 1Gb de RAM, nu pot sa-l vad.
poate chiar ai un cpu slabut pentru anumite lucruri…dar sunt curios ce poti face pe “corespondentul” pc-ist al acestui procesor combinat cu un XP sau Vista. Pe iBook-ul din semnatura mea, rulez EXECELENT OS X 10.4.10 si cu putin efort, vad destule fisiere video.
De ce nu exista un codec pt mac ca si pt PC. Astfel incat sa pot viziona orice tip de film
cum am spus, eu n-am nevoie de NICI 1 (unu) CODEC .... aaa, ai un CPU ceva “mai slabut” si nu poate sa faca tot ce ne dorim…well, asta e! incercam sa gasim solutii, il “tunam” dar sunt mari sanse sa nu putem scoate din el mai mult decat e posibil. “la vremea lui”, putea orice. poate peste 2-3 ani sau chiar mai putin, nici eu sa nu pot face tot ceea ce vreau cu MB-ul meu. pana la urma, firma apple nu este un ONG, fundatie caritabila sau altceva din aceeasi arie curriculara…ea face niste produse pe care le comercializeaza in ideea de a castiga bani, de a avea profit.
nu mi-am permis sa-mi dau cu parerea la threadul lu’ qbipq cu problemele lui legate de functionarea unor aplicatii deoarece eu nu lucrez in domeniul pt care acele aplicatii au fost facute. adica habar n-am cu ce se mananca. dar aici pot spune ca, in cazul in care il nemultumesc performantele iMac-ului pe care-l are, exista 2 explicatii:
1) e ghinionist si iMac-ul lui a venit cu oarece bube
be) nu a reusit sa inteleaga cum functioneaza un mac, tehnologia promovata de apple, nu a inteles care-i treaba cu un os unix based si atunci solutia este “get a PC” deoarece nu are rost sa arunci banii pe un produs care nu te satisface.
desigur, apple si produsele sale au multe bube-n cap…nu e deloc perfect. unora le poate satisface nevoile dar altora, nu. probably is the best os/hardware in the world. dar nu exclude nimeni posibilitatea ca altele sa fie si mai bune. dar, in opinia unora, este!
Dupa cum am mai spus. Asta este. Va trebui sa ma adaptez si sa invat sa lucrez cu Mac-ul. Nu am intentia de a-l schimba. Ma repet, dar am facut unele eforturi pentru a-l procura si nu intentionez sa renunt asa de usor. Totul se poate rezolva. Problema este ca in ce priveste partea de softuri si de codecuri si mai stiu eu cate alte chestii, la noi in Romania PC-urile stau mai bine.
Nu am vrut sa fac din asta o tragedie. Am fost revoltat de ceea ce mie mi s-a parut o chestie marunta care in mod normal nu avea de ce sa se intample. Si da, pe PC cu BS Player chiar pot vedea orice format de film, exceptie facand cele DVD. Si am instalat pentru ele DVD Player.
Oricum multumesc pentru sfaturi si pm-uri. Si cred cu tarie ca am sa fac fata si am sa ma descurc. Va voi cere asistenta ori de cate ori am nevoie.
Le poti vedea pentru ca instaleaza “behind the scene” cum spunea si mediaconvertor 200 de codecuri…
Daca instalezi codecurile le-ai putea vedea practic cu orice player (depinde de cum sunt acestea configurate
sa interfateze cu diferitele fisiere video)... Asta e sigur! Nu stiu ce sa zic despre vlc de pilda, l-am instalat si
stie sa faca play la aproape orice… Ptr .wmv instaleaza flip4mac.
Pe PC poti vedea orice film cu jegul ala de bsplayer pt ca ai instalat magaoaia aia de codecuri care face mai mult rau decat bine. Daca instalezi ace mega hiper codec pack creezi o groaza de conflicte intre formate si decodoare, pt ca aia au luat tot ce se putea lua si au bagat in sac fara sa se uite si la conflicte. Plus ca iti merge si PC-ul ca o petarda de la codecurile alea. Ma apuca scarba cand imi amintesc de PC si codecuri…
Pe PC faci asa: DivX, Xvid, vobsub si AC3 si vezi 95% din filme cu WMP, BS, WTF, ce vrei tu. Pt restul ai MPLAYER si VLC.
Pe MAC faci asa: PERIAN si FLIP4MAC (pt scarba aia de vmw) si vezi 99% din filme cu quicktime/frontrow cu subtitrari (doar srt). Cand ceva nu merge ai MPLAYER si VLC, care ambele nu au nevoie de codecuri.
Cat despre SAFARI, intr-adevar, a pus pisica matura-n doliu ca nu stie sa tina minte private browsing… Ce user normal are nevoie de private browsing tot timpul? Esti la o sala de net? Cand iti trebuie il activezi usor din meniu, cand termini cu el, il opresti. LOGIC. Daca chiar nu poti sa traiesti fara private browsing ai Firefox si Camino.
PS: iti inteleg flustrarea, asa eram si eu. Ca windozar, ai sa te miri cat de simpla este solutia la orice problema pe mac.