cred ca nu are rost sa-i explicam omului in 10 feluri pentru ca a inteles.
Mersi. In sfarsit cineva care a inteles ca… am inteles. Si, da, nu e treaba nimanui de ce folosesc private browsing. Pur si simplu m-am obisnuit asa de la joburi mai vechi unde eram supravegheati mereu ce cautam, ce scriem, la cine scriem si asa mai departe. DAR, ATENTIE! Nu vreau sa creez un topic interminabil pe tema aceasta. DECI, GATA!
Am inteles. Greseala a fost din partea mea. Am inteles gresit unele lucruri legate de mac. In definitiv nu este decat un alt sistem de operare, mai competitiv, zic eu, dar care are ca si Windows, defectele lui. Piata este destul de dinamica si probabil unele lucruri se repara din mers.
Pur si simplu m-am obisnuit asa de la joburi mai vechi unde eram supravegheati mereu ce cautam, ce scriem, la cine scriem si asa mai departe.
brrr…unde lucrai, frate?
Sa vedem. In special in media: Hunedoreanul (Ziarul Financiar), Ziua de Hunedoara (franciza ZIUA), Realitatea TV Deva, cateva edituri. Deci, sunt cam patit. Acasa nu am nicio problema. Nu ma ascund de nevasta, dar mi-a intrat in sange. In plus prin golirea cache-urilor, a download history si a history cred ca poti scapa de unii intrusi si worms si mai stiu eu ce alte rahaturi ce umbla pe net. Nu sunt cunoscator, asa ca poate unii termeni folositi sunt gresiti. Scuze. Dar daca au pus asa ceva in browsere, inseamna ca sunt de folos. Ma ghidez pe principiul ca un calculator nu-si face singur rau, decat din cauza user-ului. Iar la partea de securitate, daca au pus o astfel de optiune, inseamna ca stiu ei de ce. Nu e treaba mea sa pun la indoiala ce fac altii. Eu doar incerc sa-mi insusesc unele idei si notiuni si sa le aplic, pe cat posibil fara a produce prea mari daune sistemului.
In plus prin golirea cache-urilor, a download history si a history cred ca poti scapa de unii intrusi si worms si mai stiu eu ce alte rahaturi ce umbla pe net.
Pe Mac n-ai treabă cu așa ceva, mai exact toate porcăriile de genul ăsta care circulă pe net n-au nici un efect în Mac OS X. Private Browsing oricum are alt rol, nu se referă la worms & stuff.
Pe MAC faci asa: PERIAN si FLIP4MAC (pt scarba aia de vmw) si vezi 99% din filme cu quicktime/frontrow cu subtitrari (doar srt). Cand ceva nu merge ai MPLAYER si VLC, care ambele nu au nevoie de codecuri.
Eu aș recomanda invers. În primul și în primul rând - VLC și/sau Mplayer, pentru că oferă flexibilitate maximă: nu necesită instalarea de codecuri, știu multe formate, se pot folosi subtitrări în aproape toate formatele posibile, sunt super configurabile după dorință (mai ales VLC). Folosirea QuickTime + pluginuri o recomand doar celor care au o pasiune specială pentru QuickTime, fiind în opinia mea o soluție mult mai limitată tehnic decât VLC.
VLC e un softache super tare, il folosesc la greu ca sa vad mkv-uri HD. Dar stii ce nu-mi place? Ca nu-mi spune si sutimile de secunda la time, ca am nevoie cand sincronizez subtitrarile (asa cum am explicat in Wiki). E vreo solutie?
E intradevar ceva foarte putred in OS X. Lucrez in excel cu un fisier de 230 MB (numai date si formule) si nu se blocheaza. Nici macar o data. Sta si face calculatii cate 50-60 de seconde la un fill de 40-50000 de celule, dar rasneste inainte. Abia astept Tables sau cum s-o chema. Nativ mac.
Nu, ceea ce voia amicul nostru sa spuna e ca unele facilitati Win nu-si pot gasi (inca) un corespondent mac. Adevarat. Dar, pe de alta parte, nici un sistem nu e perfect. Eu rid cind mi se reproseaza ca nu se vad TOATE WMV-urile. Daca acest format video (greoi) e tot ce lipseste… atunci, fie!
E intradevar ceva foarte putred in OS X. Lucrez in excel cu un fisier de 230 MB (numai date si formule) si nu se blocheaza. Nici macar o data. Sta si face calculatii cate 50-60 de seconde la un fill de 40-50000 de celule, dar rasneste inainte. Abia astept Tables sau cum s-o chema. Nativ mac.
chiar ca e putred, eu nu reusesc sa deschid un ppt de 1.4 MB