Conversie de pe casete audio pe CD
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 11.10.05

Cine stie cum se poate face o conversie de pe casete audio sau discuri de vinil, pe CD. N-are importanta pe ce (Mac sau PC)... dar prefer pe Mac. Ma intereseaza urmatoarele:
1. Ce aplicatii imi trebuie;
2. Cum leg Deck-ul la calculator (intrari / iesiri etc).
A facut cineva asta? Ma poate destepta cineva si pe mine?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Ai nevoie de:
- iesire line-out la casetofon/pickup
- intrare line-in la computer
- un cablu cu mufe potrivite care sa conecteze iesirea cu intrarea
- un soft care sa inregistreze semnalul audio.

Exista N posibilitati in ceea ce priveste metodologia de lucru si softurile. Partea cea mai grea este cu cablul, mufele si intrarile/iesirile smile In varianta cea mai usoara, te descurci cu un cablu gata facut, cu mufe tip jack la ambele capete. Daca ai ghinionul ca deck-ul sau pickup-ul sa aibe mufe de iesire mai vechi (de exemplu DIN cu 5 picioare in semicerc… mortale… smile  ) atunci s-ar putea sa fii nevoit sa-ti faci singur cablurile, ajutandu-te de un ciocan de lipit.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 

am inteles. si ce soft sa folosesc?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Un soft dragutz este Audio Hijack Pro: http://www.rogueamoeba.com/audiohijackpro/
Altul: WireTapPro: http://www.ambrosiasw.com/utilities/wiretap/
Unul gratuit: Audacity: http://audacity.sourceforge.net/

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: 

ok. multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 

intrarea audio este cea cu semnul a doua casti?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251

aia e iesirea…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Eu folosesc cu mult succes CD Spin Doctor, care vine cu Toast-ul de la Roxio. Are si niste posibilitati de imbunatatire a sunetului (scos păcăniturile de pe vinil, fâșâitul de banda etc.), dar cel mai mult imi place ca poate separa automat piesele. Nu merge tot timpul, depinde mult si de ce tip de muzica ai (de ex.: in concert ai aplauze, tipete intre piese - nu o sa-ti recunoasca pauza), dar are si niste presetari care te mai ajuta. Se si integreaza cu iTunes. Incearca-l daca poti, ca merita.

Daca ai mufe d-alea semicirculare cu 5 picioruse, e nasol. Eu n-am reusit sa scot semnal din pick-up-ul vechi, mi-am luat unul nou pana la urma.
Am gasit o gramada de tipuri de cabluri si adaptoare la magazinul ala de pe langa cinema Luceafarul. Nu stiu ce-o mai fi acum, dar aveau multe chestii utile.

edit: pardon, acu am vazut ca esti din constanta, nu te ajuta cinema lucefarul…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: 

o sa le incerc pe toate… sa vad care merge. am niste vechituri dar care nu vreau sa le pierd (Cenaclul Flacara, FFN, Cristal, D’Aia, Commando, Sound and Vison si altii) pe care nu am de unde sa-i iau. asta-i treaba. multam pentru sfaturi.