1 din 2
1
MP3 grabbing from AUDIO CD
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 20.03.07

Va salut pe toti… sunt nou utilizator de mac, si sunt curios cu ce pot sa fac ripping de pe audio cd in format mp3, fara sa folosesc iTunes. Un program dedicat pt asa ceva (cam cum era faza cu Save Tracks din Nero, pe Win)... Am descoperit ca daca trag un fisier audio de pe cd-ul audio in desktop, sau oriunde altundeva, ii face grabbing OS-ul, dar in format *.aif, nu in *.mp3.
Vreo idee? Un program pt grabbing audio cds, in care sa poti selecta si piesele pe care vrei sa le convertesti.

thanks guyz smile

Semnătură 

PowerMac G5 dual 2.7 Ghz

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Sunt mai multe soluții, de exemplu Max:
http://sbooth.org/Max/

De ce nu vrei cu iTunes? Există și un plugin LAME, în caz că ai îndoieli despre calitatea conversiei native iTunes.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Salut Tudor, vroiam doar un program dedicat pt asa ceva… nu ca ma deranjeaza iTunes…doar ca atunci cand am incercat sa fac ripping cu el, imi facea tot cd-ul si nu puteam selecta ce piese vreau….sau poate n-am fost eu atent , si l-am folosit doar o singura data… oare se poate schimba de undeva ca in mod normal, daca faci drag-n-drop la fisierele de pe audio-cd sa ti le faca alt format decat AIF?

Semnătură 

PowerMac G5 dual 2.7 Ghz

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Lagan, Suedia
Macuser din: 17.02.07

Poti sa bifezii in iTunes ce tracks vrei sa fie importate.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Trebuie sa te uiti mai atent prin optiunile lui iTunes. Le poti face si MP3, si ai de asemenea posibiltatea de a selecta ce track-uri vrei sa ripuiesti.

Cum ar zice cineva “RTFM” raspberry

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

O intrebare “intrebatoare” ... de ce atunci cand dau volume up sau down de la tastatura din dreapta, are loc o intarziere intre comanda si momentul in care este aplicata comanda? oare ce sa aibe? de ce nu merge real-time? are un latency destul…undeva spre 2 secunde, intre comanda data si executarea ei… vreo idee cineva?

multumesc

Semnătură 

PowerMac G5 dual 2.7 Ghz

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

In iTunes ai in stanga fiecarei piese un check box. Ce e cecuit se converteste.
Din Preferences stabilesti in ce format sa se converteasca (iti recomand AAC, e mai bun decat batranul mp3)

iTunes e cel mai bun program pentru organizat muzica.

Eu nu am nici o latenta (am aceeasi scula ca si tine).

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

multumesc mult altero!

vreo idee referitoare la rezolvarea problemei cu intarzierea executarii comenzilor de volume up si down de la tastatura?

va rog doar sa aveti putina rabdare cu mine… am mac doar de 2 zile..

Semnătură 

PowerMac G5 dual 2.7 Ghz

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Lagan, Suedia
Macuser din: 17.02.07

Acel latency e normal prima data cand modificii volumul dupa un reboot.
Volume control ala find o solutie de soft dureaza pana il incarca prima oara dupa reboot.

P.S incearca sa mai modificii volumul dupa ce la modificat odata si o sa vezi ca va merge instant.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

da PocoLoco, inteleg ce spui, dar tot asa face si dupa ce ii dau prima data… deci tot asa ramane, nu devine RealTime… sa fie oare pt ca am o placa de sunet suplimentara pe firewire? sa aiba vreo legatra cu chestia asta? Am un M-Audio pe firewire… aveti vreo idee de ce ia comanda de la butoanele volume down si up cu asa cu intarziere?
ah…si inca o intrebare> e normal sa trebuiasca sa tin apasat vreo 2 secunde pe butonul Eject ca sa scoata drive-ul afara?

tipul de la care l-am luat a zis ca nu a instalat pe el Tigerul, ci ca l-a copiat de pe alta partitie… se poate sa fie si chestia asta de vina? inca nu am avut timp sa reinstalez sistemul de operare.. voi ce spuneti? tastele de volum si eject trimit comenzi cu intarziere, adica os-ul ia comanda dupa vreo 2 secunde de la apasarea butonului, iar la eject tre sa tin vreo 2 secunde apasat.

[ Modificat: 14 Iulie 2007 03:03 AM de soundmorpher ]
 Semnătură 

PowerMac G5 dual 2.7 Ghz

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

La eject este normal să trebuiască ținut mai mult apăsat, făcut special am eu impresia, ca să evite o apăsare accidentală. La volum pățesc la fel când încărcarea sistemului e mare (sau memoria plină).
Și pe MacBook și pe Mini.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Intrebarea e: cit RAM ai? Cit de vechi e G5-ul tau? Cit de vechi e sistemul? Ai reparat vreodata permisiunile? Ai curatat vreodata cache-urile?

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member

salut, sistemul - precum am zis - si din cate am aflat nu a fost instalat ci copiat de pe alt HDD (asta mi-a spus proprietarul) si a zis ca ar avea o vechime de vreo 2 ani. Memorie ram n-am decat 1 Gb (o sa mai pun) si da, am reparat permisiunile. Cache-urile nu stiu de unde se golesc.. sorry..i’m a newbie.. (poate imi spuneti voi).. de asta intreb, pentru ca nu stiu nici eu. Multumesc anticipat!

Semnătură 

PowerMac G5 dual 2.7 Ghz

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Bun. A doua intrebare: ce sistem ai? Panther sau Tifer (10.3 sau 10.4?)
Pentru Tiger exista MainMenu sau OnyX (ultima versiune) sau (si recomand) applejack.
Pentru Panther exista OnyX 1.5.3 sau TinkerTool System.
Daca si dupa asta tot asa se comporta, verifica-i hardul. Daca si hardul trece testul, nu mai ramine decit o reinstalare!
Uite ca e a dooua oara cind o spun!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

da, deci am Tigerul 10.4.10 instalat… am instalat Onyx 1.8.1 mi se pare… in fine… am instalat Onyx si am rulat si cand a verificat S.M.A.R.T. a dat ceva eroare (cica nu poate gasi), apoi a zis ca am o problema la sistemul de operare si ar trebui reparat.. deci probabil ca acolo e ceva buba. Doar am zis ce mi-a zis si cel care mi l-a vandut: ca sistemul a fost copiat de pe alt HDD si nu instalat pe sistemul asta. Poate o fi din cauza asta, nu? presupun si eu…

Semnătură 

PowerMac G5 dual 2.7 Ghz

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
soundmorpher - 15 Iulie 2007 03:52 AM

da, deci am Tigerul 10.4.10 instalat… am instalat Onyx 1.8.1 mi se pare… in fine… am instalat Onyx si am rulat si cand a verificat S.M.A.R.T. a dat ceva eroare (cica nu poate gasi), apoi a zis ca am o problema la sistemul de operare si ar trebui reparat.. deci probabil ca acolo e ceva buba. Doar am zis ce mi-a zis si cel care mi l-a vandut: ca sistemul a fost copiat de pe alt HDD si nu instalat pe sistemul asta. Poate o fi din cauza asta, nu? presupun si eu…

Da, cum banuiam. Cred ca e usor:
Faci asa: restartezi tinind tastele Command (mar) si S apasate imediat dupa sunetul de start.
Computerul va intra in verbose mode.
Dupa ce se termina defilarea liniilor, sa scrii EXACT cum iti spun:
fsck -fy
apoi apasa return. (te rog sa notezi comanda exact: fsck pauza liniuta fy)
Daca dupa ce se executa comanda pe ecran va aparea scris SYSTEM MODIFIED, scrie si tu comanda
reboot
si da enter.
Sper sa mearga bine. Raspunde-mi daca s-a rezolvat sau daca nu!
P.S. Nu te speria de sunetul ventilatoarelor!

1 din 2
1