Al doilea Topic de la inregistrare… asa ca am hotarat sa dau si sfaturi
Ok pai… am net de la Clicknet si imi este indispensabil ca serviciu internet ca asa…sincer as scapa si acuma de furnizor dar sunt abonat pe 2 ani (AUCI!), cum poate stiti inca nu sunt dirvere pt Modemul SpeedTouch asa ca am hotarat schimbarea sistemului de operare. (sunt la primul meu Mac de 2 sapt asa ca daca am explicat ceva gresit… sunt in perfectionare)
OK hai sa vedem!
ATENTIE! OS Windows recomandate: Windows Xp SP2.
Toate Versiunile de Windows Vista.
Versiune actuala Mac OS X10.4.8 (all update)
Mentionez ca am o singura partitie.
Configuratie: MacBook Pro - Procesor 2,16GHz Intel Core 2 Duo
FSB; L2 Cache 667MHz; 4MB shared
Ecran 15.4” (diagonala), 1440 x 900
Memorie 1GB DDR2 SDRAM (max 3GB)
Unitate hard 120GB Serial ATA
Unitate optică 6x SuperDrive (DVD+R DL/DVD±RW/
CD-RW)
Grafică ATI Mobility Radeon X1600 / 128MB GDDR3 SDRAM dual-link DVI
Audio: Microfon & difuzoare integrate, I/O audio combinat analogic & digital optic
Video: Cameră video integrată iSight, DVI, VGA (adaptor DVI-VGA inclus)
Expansiune: 1 FireWire 400, 1 FireWire 800, 2 USB 2.0, slot ExpressCard/34
Ethernet Integrat 10/100/1000BASE-T (Gigabit)
Wireless Integrat AirPort Extreme 54-Mb/s (Wi-Fi 802.11g); integrat Bluetooth 2.0+EDR
* Trecem peste pasul cu salvarea datelor…si pastrarea unor fisier.
1. Downloada`ti BootCampu de la Apple. de pe http://www.apple.com/bootcamp
* E FREE!
Probabil va intrebati…“LA CE IMI TREBUIE?” pai…pai…pai… mda… cu el veti creea si scrieti un cd cu softurile si driverele de MAC necesare pt Windows.
Il instalati si urmati instructiuniile din soft. Dupa ce scrieti cd-ul inchidetii BootCampu-l nu mergeti mai departe.
2. Introduce-ti cd/dvd-ul cu windows.
3. Restartatii, tzinand tasta C apasata si bootati de pe cd/dvd.
4. De aici e o simpla si banala instalare de windows pt amananunte cautati pe google “instalare windows”.
5. Dupa instalarea windows-ului introduce-ti cd-ul creat cu BootCamp si rulatii setup-ul, acesta va instala toate driverele si softurile automat.
eu am instalat Vista Ultimate (pirat) si merge “brici” ca un inrait utilizator de Windows pot spune ca merge mai bine decat MAC OS X… nu mentionez de unde lam luat si cum lam crackuit pt ca am vazut ca nu prea e acceptata pirateria(low cost metod) pe Forum…
ma hutzule, nu prea are cum sa mearga vista mai bine decat os x. aaa, da..pe mac-ul tau merge mai bine vista decat pe o alta pocnitoare de pc dar in nici un caz mai bine decat osx. dar e posibil sa ai aceasta inselatoare senzatie deoarece, dupa cum spui, esti utilizator inrait de win si nu te-ai dat prea mult prin osx. versiunea actuala de os x este 10.4.10 ... in rest….duamne ajuta!
Draga Hutzu_Mac.
Ai inceput cu stingul.
1. Daca te uitai in regulament, ai fi vazut ca e INTERZIS sa popularizezi softuri pirat (ma tem ca te pindeste un bann).
2. Iar ceea ce povestesti tu se stie de un an de zile. Nici o noutate. BootCamp e un serviciu Apple GRATUIT! Instructiunile sint clare si simple. Trebuie doar sa le citesti! (Cum zicea cineva: RTFM!). Nu poti da buzna in cabina de comanda a lui Cristofor Columb si sa-l anunti ca ai descoperit America!
3. E (aproape) interzis sa iei de prosti forumistii de aici. Asa ca nu mai folosi pe viitor fonturi boldate sau colorate.
Asa ca nu e vorba de nici un fel de Multumiri, ci mai degraba de Mustrari!
Nu mai abuza de majuscule in titlu.
Scapa de bolduiala aia enervanta.
Corecteaza ortografia.
Pirateria nu e acceptata aici pentru ca legea nu o accepta.
Mai bine dadeai niste bani pe un router wireless si continuai sa descoperi Mac OSX. Pacat…
Nu mai abuza de majuscule in titlu.
Scapa de bolduiala aia enervanta.
Corecteaza ortografia.
Pirateria nu e acceptata aici pentru ca legea nu o accepta.
Mai bine dadeai niste bani pe un router wireless si continuai sa descoperi Mac OSX. Pacat…
Draga altero, bine cu de-a sila nu se poate face!
Ha ha ha! Auzi! Vista!
hmmm…ok daca u zici :|... am crezut ca am vb destul de… “DEMO” in privintza pirateriei… si nu am promovat nik… stiu clar si sigur ca Macuser.Ro se adreseaza cum ii zice si numele de domeniu utilizatoriilor Mac (IN GENERAL), nu inginerilor de sistem si alti MAC*MANIAC [in particular] deci…se adreseaza acelei clase de oameni care posesa sau pur si simplu vor sa citeasca ceva despre APPLE… si… nu inteleg dc sa nu folosesc fonturi boldate sau colorare, atat timp cat am aceasta facilitate dc sa nu ma folosesc de ea?...iar cea ce se stia de un an…pt mine a fost ceva nou si cred ca nu numai pt mine… acest topic lam adresat unui simplu utilizator care la lovit un “meteorit” la “bibilica” si a trecut de la PC la Mac si nu are habar ce e aia OS-uri pe MAC…
E clar ca nu ai citit regulamentul, asa ca te ajut eu:
- să scrieți cât mai corect gramatical și ortografic și să nu folosiți TZ, SH etc sau prescurtări tip sms. Să nu abuzați de formatarea textului. e.g. bold, marimi exagerate, culori, etc. Dacă doriți să fiți bine înțeleși, puteți folosi diacritice. Pentru a afla cum se folosesc acestea, vizitați secțiunea .RO a acestui forum!
Iti editez eu primul post, ca ma zgarie bolduiala aia. Greselile ti le las, ca vad ca-ti plac.
altero daca ai observat cumva cand am schimbat culoarea am selectat si din HTML si deaia mi-a boldit tot textu… iar gramatical…nu am timp acuma sa ma uit incaodata pe text…oricum ma mai gandesc inainte sa postez ca vad ca e cam limitata exprimarea aici… si daca incerci sa postezi ceva ce ai aflat din propria experientza iar cand ai cautat pe forum nu ai gasit…zice lumea ca ii ei la misto… mda… asta nu mai e experientza ci ARFE ... cred ca aia din California de la Apple sunt mici copii… pe langa IARU….........................................................................................................
Vezi ca te indrepti periculos catre jignirea unui membru! Chestie pentru care iti iei sigur un ban.
iaru, nu a postat vreun link sau metoda de piratat, asa ca nu am de ce sa-l banez. Daca el recunoste in gura mare pe un forum public ca foloseste soft piratat, e treaba lui. Insa legea ne obliga sa dam IPul daca ne cere BSAul…
Iti editez primul mesaj si din punctul asta de vedere, hutzule, sau nu-ti pasa?
Of, de unde-am plercat si unde-am ajuns… Asa se intimpla mereu…
Pustiule, sa-ti explic ca la copii mici:
BootCamp e un serviciu/soft gratuit de la Apple. E foarte cunoscut. De altfel, l-ai luat de pe site-ul oficial Apple! De aceea, postul tau nu avea nici un sens. Era suficient sa te mai uiti putin sau sa cauti Vista sau XP pe forum, si ai fi gasit, asa cum ai gasit “Windows pe mac” cum se instaleaza, care sint problemele si cum se dezinstaleaza! De exemplu, ieri, sau alaltaieri, a postat cineva o informatie despre Mplayer. Il descoperise abia acum. I s-a atras atentia si asta e tot, nu s-a suparat nimeni.
Apoi, e ochestie de impolitete sa intri pe site-ul asta si sa spui ca Windows merge mai bine, atita vreme cit - chiar tu recunosti - nu stii inca sa folosesti OS X. E ca si cum as intra in casa ta si as incepe sa-ti zic ca eu am o mobila mai frumoasa, ferestrele mele sint mai curate, balamale mele, mai aurite. Nu ca nu s-ar putea sa fie adevarat, sau ca nu ti se pare adevarat, dar nu e politicos!
Gramatica. Pun pariu ca te poti uita de zece ori la textul tau si n-ai sa descoperi ce ai gresit. Nu te infierbinta. Nimeni nu e absurd sa-ti ceara luna de pe cer. Sint membri care scriu mai rau decit tine. Important e - zic eu - sa ne intelegem. Si sa fim un pic atenti la ce spunem.
Cit despre mentionarea faptului ca folosesti soft piratat, nu esti singurul - dar nu o mai clama in gura mare! Nu era mai simplu sa spui ca ai instalat Vista si ca merge brici!? Dar, de fapt, ai vrut sa te lauzi ca TU ai Vista pirat, adica TU esti tare. Fii linistit, toata lumea o are (dar n-o foloseste). Numai ca trebuie sa fii putin dus cu capul sa te lauzi cu ce-ai furat!
Si inca o data, daca e sa intelegi (dupa a doua ta intrare) cam cum ma comport, cauta-mi ultimele 100 de posturi, si ai sa vezi ca ajut pe oricine. Putintica rabdare si modestie. Mediaconvertor, care e macuser de-abia de anul trecut, are, cred, mai multe, tocmai pentru ca studiaza si cauta si e curios si intreaba. (Era doar un exemplu, puteti pune orice alt nume)
Cel mai bine ar fii sa cumperi un modem cu interafata de retea normala si sa nu mai folosesti prostia aia pe usb. Eu asa am facut si jucaria pe usb o tin numai pt backup.