xxx kb/sec to 128 kbps
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

salut!

caut un utilitar (program, ce o fi) caruia sa ii dau folderul meu cu mp3-uri si toate care sunt mai mari de 128 kb/sec (129 in sus) sa le converteasca automat in 128 kbps. este asa ceva?

multumesc smile

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ca de obicei, raspunsul este: iTunes smile
Setezi in Preferences sa faca mp3ele la 128, selectezi piesele, Advanced > Convert to mp3 (sau cum i-o spune). Da’ nu e pacat? mp3 la 128 e cam lame…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Fidelity is for freaks raspberry

Dar sunt si eu curios de ce vrei sa faci downsample… faci spatiu pe hard?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

1. 128 kbps sunt ok la boxele mele, nu sunt inginer de sunet ca sa simt diferenta intre 128 si 192.
2. imi place ordinea si simetria. daca majoritatea au 128 kbps, e urat playlistul cu niste melodii cu alt bps.
3. a se citii punctul 1 si 2 smile.

Semnătură 

Suzuki SV650S

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Vai! Eu, in locul altuia, m-as chinui sa arunc 128 si sa caut cel putin 192. Apoi, as incerca sa scap de mp3 si sa pun numai AAC. Dar in nici un caz n-as sacrifica pe altarul simetriei calitatea. Nu de alta, dar miine, poimiine, as putea cumpara niste boxe mai bune!
Dar eu nu sint altcineva, asa ca fiecare face exact asa cum ii place!
E simplu. Setezi iTunes sa converteasca la 128 kb/s, mp3 si-l pui sa faca asta.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

dap, merge…

PS: la 192 kbps am vrut initial sa le am dar muzica mai veche nu prea se gaseste pe internet la calitatatea asta.

Semnătură 

Suzuki SV650S

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

Defineste “muzica mai veche” si poate iti dam solutii…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

de exemplu muzica anilor 80. daca dau sa caute dupa o piesa noua (ceva trance de exemplu), nici vorba sa imi gaseasca 128 kbps. de la 192 in sus, majoritatea 320. daca insa caut alphaville, nu gaseste decat 128 kbps (sau unele piese necunoscute la 192 kbps, insa nu am ce face cu alea).

Semnătură 

Suzuki SV650S

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

OK, m-am linistit. Credeam ca “veche” inseamna de la preclasica in jos… Depinde de perspectiva: eu sunt mai bosorog smile

Daca cauti, gasesti. Pe Oink sunt vreo 18 rezultate la un search cu “alphaville”, majoriatea lossless, sau mp3 la 320. (sa nu-mi ceri invitatie, ca n-am)

Din pacate, un poll tot de pe Oink arata ca majoritatea covarsitoare (chiar de pe un site ca Oink, care e vestit pentru calitate) prefera tot amaratul de mp3. Obisnuinta, bat-o vina! Mai bine nu mai suporta iPodurile mp3-ul, sa treaca toti macar la AAC.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
altero - 16 Iulie 2007 07:06 PM

Din pacate, un poll tot de pe Oink arata ca majoritatea covarsitoare (chiar de pe un site ca Oink, care e vestit pentru calitate) prefera tot amaratul de mp3. Obisnuinta, bat-o vina! Mai bine nu mai suporta iPodurile mp3-ul, sa treaca toti macar la AAC.

De la 160-192 kbps în sus, AAC-urile nu prea mai au nici un avantaj față de MP3. AAC este mai performant doar la bitrate-uri mici (128 kbps în jos).

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Ok, aia n-ar fi rau ca foarte multi prefera mp3-urile… partea proasta e ca in poll-ul ala sunt 14 formate!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Adevaru’ e ca de vreo 4 n-am auzit.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Acum vreo 6-7 ani, m-am molipsit de la un prieten și am început să adun și să convertesc muzica în format MPC, format care se zicea că era super-ultra-nu-știu-cum… mai tare decât MP3. Când am trecut apoi pe Mac, m-am trezit că am vreo 20 GB de MPC-uri pe care nu aveam cu ce să le ascult, pentru că la vremea aia nu exista nici un player pe Mac OS X care să știe MPC. De atunci am decis să nu mai fac experimente dintr-astea, și să stau cuminte cu formate mai “mainstream”.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nu stiu insa pentru mine nu exista muzica in alte formate decat mp3. mp3 e un standard bine definit daca ma intrebi pe mine. la fel si cu filmele: ce nu e avi, nici nu downloadez. mp3 nu mai este o extensie, este un cuvant care reprezinta muzica. folderul cu muzica se cheama “mp3” la majoritatea dintre noi. cu toate astea, numim folderul cu filme “movies” si nu “avi”. avem playere mp3 insa nu avem playere avi. intelegi unde bat?

Semnătură 

Suzuki SV650S

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Avi, spui? Cred ca intr-un an nu vom mai sti decit mp4 sau H. 2 sute nu mai stiu cit. Imi pare rau ca nu va pot pune alaturi un avi si un mp4, la aceleasi dimensiuni. Aici chiar am o dambla: imagine fara artefacturi. De aia am aruncat Ratatouille, ca era mizerabil. Am refuzat sa-l vad!