2 din 3
2
Ce camera video HD sa-mi iau?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Paris
Macuser din: 04.11.06

hahaha, ce fain suna baiat de gasca smile
ma bucur ca te-am putut ajuta

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
mákos - 17 Iulie 2007 04:08 AM

Daca vrei sa filmezi peisaje sau scene in aer liber ia-ti HD ca iese frumos, in rest mai greu. Culorile vor fi mai alterate la o iluminare mai slaba. Sunt nuntasi care au luat HDV si in conditii in care tre sa filmeze intr-o biserica intunecata sau intr-o circiuma obscura le iese naspa. Dar ei lucreaza in HD

Hmm, m-ai pus serios pe ganduri. Nu stiu cum se face, dar de multe ori filmez in conditii de lumina slaba. Si de cele mai multe ori, tocmai atunci ar conta cel mai mult fidelitatea (muzee, interioare, apusuri, concerte etc.). Nasol. Deci, in momentul asta, cele mai bune camere pentru low light sunt cele SD cu 3 CCDuri?
Dar cum se comporta una HD cu 3 CCDuri cand filmezi SD, fata de una comparabila SD?

P.S. Din ce am vazut, nu exista inca vreo camera care sa faca 1080p. Si chiar daca ar fi, banuiesc ca ar cocosa cam orice computer.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Mureș
Macuser din: 01.03.07

De obicei toate camerele HDV filmeaza si in SD. Din pacate sensibilitatea ramine aceasi ca si la HDV. Solutia la conditii extreme ramin tot camerele SD, daca se poate cu 3 CCD.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

sony HDR-SR 1 HD  smile pe aste mi-o doresc eu…

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Administrator

Hai sa va zic ce am mai descoperit, pana acum.

Un site de review-uri bune mi se pare CamCorderInfo. Au si ei parti-pris-urile lor, dar nu par a fi mari hotomani. Imi place ca dau capturi la mira, pentru diferite setari, si iti poti face o idee.
M-am uitat mai mult la un Canon XH A1, care la noi e vreo 3700 euro (incl. TVA); nu ca pe asta o iau, dar sa-mi fac o idee despre ce inseamna HD-ul asta. Are 3 CCD-uri si scrie ca la 60 lux zgomotul e mai mare in mod SD decat in HD (!).
Am mai gasit niste clipuri meseriase, in care se compara Canonul cu alta camera, un Panasonic HVX200. Mi se pare fenomenala performanta Canonului la lumina slaba, cu un pic de Noise Reduction (NR).

Am mai cautat si ce e cu lux-ul si candela. E complicat, dar in mare:
- 1/4 lux: luna plina pe cer senin
- 10 lux: lumina unei lumanari normale la distanta de 1 m (important pentru a judeca clipurile comparative)
- 400 lux: apus sau rasarit pe cer senin
- intre 32.000 si 100.000 lux: soare pe cer senin.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Ați văzut pe undeva Sony HVR V1U? Cică știe 1080p. Sunt curios cât ar costa pe la noi așa ceva. Iată și un review pentru această cameră, cu niște filmulețe de test la sfârșit.

[ Modificat: 17 Iulie 2007 07:22 PM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Administrator

Nu prea inteleg cum e cu 1080p la Sony-ul asta. E etichetata ca 1080i, dar poate si 1080p; cum?
Daca la ei costa 4800 $, la noi o fi vreo 5000 Eur. La suma asta, trebiue sa scoti bani cu ea!

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: Arad
Macuser din: 23.07.06

Ce format scot camerele HD?...“MKV”???? ca filmuletzele HD ce le iau de pe net au extensia mkv, extensie pe care nu o stie dvd playerul meu, si nici altele cred. Sau trebuie sa le comprim in alt format dupa ce le iau de pe camera, daca le comprim automat pierd calitatea nu?

Semnătură 

Imac intel alu 24”

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Administrator

Nu incurca borcanele.
MKV (Matroska) e un container, foarte destept de altfel,care poate contine fisierul video, cateva audio, subtitrati, capitole, atasamente etc. VLC vede .mkv-uri, ca si MPlayer, sau QuickTime, daca ii bagi componenta mkv. Nu exista inca DVD playere care sa stie mkv, din pacate. Dar ca sa vezi filmele in HD ti-ar trebui si un TV HD; asa ca e mai simplu deocamdata sa le vedem pe Macuri cu ACDuri.

Camerele HD “trag” in mai multe formate. Unul e HDV, care se inregistreaza pe casete MiniDV la 25 mbps, altul e AVCHD, care se trage pe medii solide (carduri, DVDuri, HDDuri), la diferite bitrate-uri. AVCHDul e un fel de H.264, comprima foarte mult si bine, cu ceva pierdere de calitate. Mai sunt si alte formate, dar cam astea se bat acum.

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member
Din: U.S./momentan Republica Populara Romana
Macuser din: 13.10.05

Altero, mai asteapta putin, Sony va scoate pe la sfarsitul anului (poate mai repede in EU) XDCAM EX. Daca vrei ceva chiar la mijloc intre Pro si Consumer (mai mult spre Pro), asta e ce si-ar dori multi. Bine, daca timpul e un factor iti sugerez intre Panasonic AG-HVX200, JVC GY-HD110U si Sony HDR-FX7. Toate 3 au posibilitatea de a scoate o calitate ce se preteaza Emisiei TV, Festivale de Film, Proiectiei pe ecrane mari, si chiar de a fi transpuse pe film de 35mm (ideal). Cam cu astea isi incep “marii film makeri” cariera. Bine…e cale lunga…si costisitoare…Dar posibila…

Semnătură 

Back 2 Zero

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Administrator

Mda: va inregistra mpeg2 pe niste modele noi de carduri, SxS, compatibile ExpressCard. Este mare si probabil grea. Pretul: “under 8000$”. Nu prea e de nasul meu.

Dar: cu 3 senzori de 1/2’ probabil ca se descurca excelent in lumina slaba!

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

asta ar fi nasol să ți-o fure…

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member
altero - 17 Iulie 2007 08:12 PM

. La suma asta, trebiue sa scoti bani cu ea!

Cam aici am vrut eu sa ajung cand ti-am facut recomandarile… smile Dar pentru “low light condition” cred ca Sony DSR-PD170P PAL DVCAM 3CCD, will do the job. N-o fi ea HD dar DVCAM-ul (desi putin depasit) tot iti da avantaje majore asupra oricarei alte camere video “consumer grade”.

Semnătură 

Back 2 Zero

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRank
Member
dacuBurebista - 18 Iulie 2007 04:14 PM

asta ar fi nasol să ți-o fure…

wink Si ca accesoriu Altero iti mai recomand un Walther P22 Silenced. Foloseste .22LR Subsonica (the best for the purpose)...moarte sigura! (glumesc ... hmmm cam gri umorul asta al meu…) confused

Semnătură 

Back 2 Zero

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Administrator

Iti dai seama, la cele vreo 2,5 kile cat o avea, mai pui vreo 5 kg lantul cu care o legi de catusele de la mana…

2 din 3
2

‹‹ xxx kb/sec to 128 kbps      Quick Time ››