revin si eu cu o intrebare legata de noul iMovie? Din tutorial s-ar parea ca nu va mai avea probleme cu camerele care filmeaza pe hard disc-uri sau pe memorii flash ( si spun in cunostinta de cauza ca acum cateva zile am avut o camera cu Hard Disc la care iMovie nici nu stia de formatele respective… si a trebuit sa imi instalez ceva program venit pe un cd cu camera, care de fapt facea o conversie intr-un format stiut de Quick Time) si abia apoi sa le trimit in iMovie etc etc
Intrebarea mea este legata de achizitionarea unei camere video: in speta personal simt ca industria se indreapta spre Hard Disc sau medii de stocare digitale, stim cu totii ca sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie sau a vitezei de scriere/citire, cu toate ca din ce s-a scris pe acest forum cele cu casete ar fi mai ok decat cele cu HDD, rezerve oarecum date si de faptul ca vechiul iMovie nu putea citi sau edita asa de usor filmele luate pe o camera cu HDD ca si pe cele trase pe casete, sau ca prima compresie s-ar face de catre camera in cine-stie-ce formate slabe calitativ sau greu editabile ulterior de iMovie.
Noul iMovie schimba cu ceva pozitia sau recomandarile voastre? Se indreapta industria catre mediile de stocare digitala, sau se indreapta doar pt segmentul de utilizatori “non-profi” , cele profesionale urmand sa pastreze formatele magnetice pe benzi ?
Daca banii nu ar fi o problema ce tip/model ati alege pt o utilizare personala (nu ma refer la utilizare profesionala, televiziune etc)?
Pana una alta ... as avea 25 de mil de pus la bataie pentru o camera video care sa fie compatibila cu iMovie (asta nou) mica, usoara si care filmeze cat mai profi ... pt categoria asta de pret.
Trage-ti cu pareri si opinii…
PS Altero ti-ai luat ceva ... sau inca mai cauti ?