3 din 3
3
Ce camera video HD sa-mi iau?
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

revin si eu cu o intrebare legata de noul iMovie? Din tutorial s-ar parea ca nu va mai avea probleme cu camerele care filmeaza pe hard disc-uri sau pe memorii flash ( si spun in cunostinta de cauza ca acum cateva zile am avut o camera cu Hard Disc la care iMovie nici nu stia de formatele respective… si a trebuit sa imi instalez ceva program venit pe un cd cu camera, care de fapt facea o conversie intr-un format stiut de Quick Time) si abia apoi sa le trimit in iMovie etc etc
  Intrebarea mea este legata de achizitionarea unei camere video: in speta personal simt ca industria se indreapta spre Hard Disc sau medii de stocare digitale, stim cu totii ca sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie sau a vitezei de scriere/citire, cu toate ca din ce s-a scris pe acest forum cele cu casete ar fi mai ok decat cele cu HDD, rezerve oarecum date si de faptul ca vechiul iMovie nu putea citi sau edita asa de usor filmele luate pe o camera cu HDD ca si pe cele trase pe casete, sau ca prima compresie s-ar face de catre camera in cine-stie-ce formate slabe calitativ sau greu editabile ulterior de iMovie.
  Noul iMovie schimba cu ceva pozitia sau recomandarile voastre? Se indreapta industria catre mediile de stocare digitala, sau se indreapta doar pt segmentul de utilizatori “non-profi” , cele profesionale urmand sa pastreze formatele magnetice pe benzi ?
Daca banii nu ar fi o problema ce tip/model ati alege pt o utilizare personala (nu ma refer la utilizare profesionala, televiziune etc)?   
  Pana una alta ... as avea 25 de mil de pus la bataie pentru o camera video care sa fie compatibila cu iMovie (asta nou) mica, usoara si care filmeze cat mai profi ... pt categoria asta de pret.
Trage-ti cu pareri si opinii…

PS Altero ti-ai luat ceva ... sau inca mai cauti ?

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRank
Member
Din: U.S./momentan Republica Populara Romana
Macuser din: 13.10.05

E cam greu de prevazut, ce anume se va intampla in lumea camcorderelor pro si consumer grade. Ca si in razboiul dintre formatele DVD (HD si Blu-ray) fiecare incearca sa-si impuna “amprenta” pe market. Desigur ca “migratia” catre HD a inceput de cativa ani buni (si consumer si pro). Unii lucreaza la tipul compresiei, altii la CCD-uri, oricum daca ti-ai pus in gand sa-ti cumperi ceva, (la buget), orienteza-te spre “prosumer” grade. Adica HD dv sau HDV(pe scurt). Ca si la camere (aparate de fotografiat), o latura importanta este “reglajul” adica cu cat mai multe posibilitati da a ajusta MANUAL diferiti parametrii ai “imaginii”,posibilitatea de a schimba lentilele, AUDIO separat pe 4 piste etc, cu atat mai PRO. Bine sunt pareri si pareri, unii sustin ca nu conteaza asta ci rezultatul final. La ora actuala sunt cam 3 companii care produc asa ceva. SONY, PANASONIC si JVC. Cam toate studiourile INDIE, Freelanceri, Videografi din lipsa acuta de fonduri( alea adevarate sunt intangibil de scumpe chiar si inchiriate) folosesc HDV ca mediu primar. Dupa aia MASTERUL in functie de prioritati se poate"transfera” pe alte tipuri de media ca de exemplu film(super 16 sau 35),sau pentru emisie TV (HD sau SD)(in final arata al naibii de bine). Cam asta e “zona” care trebuie “explorata”, chiar si multi directori(regizori) din Hollywood prefera HDV-ul filmului (profit mai mare) si o mai rapida procesare si distributie. Acum, cu iMovie si un consumer grade camcorder, nu cred ca ai putea sa faci fata marketului actual… poate ca filmulete de vazut in familie, dar nu te gandi la productii TV. Incearca FCP Studio, sau Avid, vezi cu ce se mananca, apoi regandeste decizia de a cumpara o camera video. Si eu cred ca TAPE-CORDERELE vor disparea in viitorul apropiat, dar in 2007 inca sunt la putere…

Si daca vrei ceva mai multa introducere sau informatie iti recomand link-ul:
http://en.wikipedia.org/wiki/HDV#Resolution_and_aspect_ratio

Semnătură 

Back 2 Zero

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRank
Member
Din: U.S./momentan Republica Populara Romana
Macuser din: 13.10.05

Pe scurt, orice HDV e mai ieftin cheese

Semnătură 

Back 2 Zero

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Ma bag si eu in discutie. Am o mare nelamurire. Tocmai mi-am cumparat un Sony HDR-SR5 pe care scrie 1080i. Acum imi spune si mie cineva care este EXACT rezolutia la care filmeaza? Ca astept sa import cu iMovie 7 si am 2 optiuni: 960x540 sau 1920x1080. Cu care sa import avand in vedere rezolutia camerei mele? Am cautat pe net si sunt confuz.
Mersi.

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Pitesti
Macuser din: 14.12.05

Mi-a placut aia cu nuntashii HD..smile) Creshte inima in ei precum cozonacul de Pashte cand se uite cate un nesgtiutor si il invidiaza ca are o camera cat toate zilele….comparabil cu una de mana dar cu 3CDD dar care face treaba mai buna la lumina slaba..

[ Modificat: 22 August 2007 02:48 AM de G5osxUser ]
 Semnătură 

“Baietzii buni n’are noroc, da’ nici femeile nu ie oameni..”

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Asa… sa continui povestea:
M-am hotarat la Canon HV20: e o camera mica, usoara, stie 1080i, 25p adevarat, reglaje manuale. Nu am gasit-o in Romania in timp util, si nici in Franta, dar am gasit-o la Palermo, unde am fost in vacanta. M-am targuit mult cu omul (are un magazin on-line), banuiesc ca el zicea ca oi fi vreun roman hot, eu ca o fi vreun mafiot… Pana la urma totul a fost OK, la cateva ore dupa ce am ajuns acolo aveam camera. 1100 eur, din care 85 pentru ca a comandat-o cu livrare rapida.

Cel putin in momentul asta (care zic ca va dura inca minim jumatate de an), compresia AVCHD este inca mai proasta decat HDV. AVCHD este bazata pe H.264, care e un codec excelent, dar comprima prea mult in camerele actuale cu inregistrare pe HDD, card, sau DVD (bitrate de maxim 12, parca, fata de 25 mbps la HDV). Am vazut ca Steve lauda AVCHD, dar nu m-a convins. Problema cu compresia mare se vede tocmai cand ai avea nevoie de mai multa fidelitate, la lumina slaba. O sa pun niste capturi cu ce poate Canonul meu. (Daca va uitati pe http://www.camcorderinfo.com, o sa vedeti ce review excelent are camera asta; si asta de la un sit clar “aplecat” catre Sony…)

nevrozel: camera ta captureaza la 1920x1080. Dar nu se seteaza iMovie automat pe rezolutia asta?

Inca ceva: nici nu ma gandesc cum se comporta o camera cu HDD sau DVD la socuri sau caldura mare… Iar pretul la carduri e inca enorm. Pe cand o caseta miniDV o gasesti la (aproape) orice tutungerie cu maxim 5 eur.

Si inca altceva: din ce am vazut, in fuga, iMovie 08 poate captura si prin USB, ceea ce deschide usa pentru multe din camerele nesuportate pana acum.

[ Modificat: 04 Septembrie 2007 06:50 AM de altero ]

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Felicitari pentru achizitie. Am mai citit si pe net si am inteles ca pana la urma camera mea captureaza la 1440*1080 nativ. De aceea import la 960*540. Am incercat sa import si la 1440*1080 dar arata groaznic, in sensul ca sursa este widescreen insa la rezolutia asta mi-o face standard 4:3. Eu nu mai inteleg.
Uite aici http://www.mac1080hd.com/?q=en/node/4

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Drept sa spun, treaba asta cu HD e noua pentru mine, asa ca nu stiu ce sa spun. Doar ieri am legat un pic camera la Mac si am capturat cateva scene cu iMovie 6. A mers uns.
E ciudata rezolutia aia la tine. Ia sa calculez, face 16:9? Nu, nu face.

3 din 3
3

‹‹ xxx kb/sec to 128 kbps      Quick Time ››