1 din 4
1
Sondaj
Ecranul de MacBook palpaie?
Da 19
Nu 11
Nu imi dau seama 7
Total voturi: 37
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
Ecranul palpaie? (MacBook)
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.07.07

Salut!

Se pare ca e o problema destul de raspandita (si la mine din pacate ...).
Unul din thread-urile de la apple.com: http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=901016&tstart=0
Un test pe YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=20-NEgXUk5o

Cum sa verificati:
1. Puneti un wallpaper Solid Color gri sau albastru
2. Reduceti luminozitatea display-ului treptat
3. Urmariti ecranul privind drept spre el, insa la un unghi mai mare (adica mai de jos).
4. Vedeti daca problema apare.

La mine este :(, insa am reusit cat de cat sa o rezolv cu reset-ul de SMC.
Astept un fix de la apple.

Intre timp ... la voi apare?
Si ce e cel mai important ... daca ati gasit o solutie ... smile

Bafta!
Cristian.

Black MacBook 2.16Ghz, 2Gb RAM   Mac OS X (10.4.10)

Semnătură 

Cristian.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

cu ce-mi afecteaza asta functionarea normala a macului?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

smile

Cred ca functionarea corecta unui laptop e legata in mod fundamental de display.
Aceasta problema nu e critica, insa pentru pretul pe care l-am platit pentru un MacBook
cred ca pot sa astept un display care sa fie cel putin la fel de bun ca cel de pe Dell-ul
meu de la servici care e mult mai ieftin.

Bafta!
Cristian.

Semnătură 

Cristian.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

utilizarea normala nu este cu un fundal de o singura culoare, privit in unghi si micsorat luminozitatea in acelasi timp.
ma refeream daca mai sunt si alte simptome care intradevar sa ma deranjeze.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

O problemă asemănătoare am la iMac G5. La un anumit nivel al luminozității ecranului, se vede un ușor pâlpâit. Se rezolvă dacă modific cu o singură liniuță (+ sau -) luminozitatea.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 14.04.07

Ma pregateam sa ma duc cu el la garantie suspectand un defect la panglica de la display…se pare ca e ceva normal totusi… :((

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Mie mi se pare ca acum palpaie mai putin decat atunci cand l-am cumparat, e adevarat ca-l tin mai putin pe luminozitate scazuta…
Oricum e insesisabil in utilizare normala, dar da, in unghi, culoare gri solid, la una sau 2 liniute, din unghi mare palpaie un pic, de fapt se vede cu mici valuri de luminozitate, repet, insesizabil in utilizare normala pentru ochiul nentrenat.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

la mine nu se observa. am acoperit doar o parte din ecran cu fundal constant.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 04.07.07

Din cate am vazut eu, problema asta apare la cam toate ecranele LCD cand sunt tinute la un refresh-rate diferit (mai mare sau mai mic) decat cel optim.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

refresh rate-ul se poate schimba? la imac nu te lasa si ma streseaza ca e pus pe 60 hz default. scrie: n/a.

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
aoleks - 21 Iulie 2007 08:56 PM

refresh rate-ul se poate schimba? la imac nu te lasa si ma streseaza ca e pus pe 60 hz default. scrie: n/a.

Dacă e vorba de iMac cu ecran LCD, atunci discuţia despre refresh nu-şi are rostul. Refresh-ul influenţează imaginea numai în cazul ecranelor CRT.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 14.04.07

pana la urma…se rezolva ceva daca il duc in service sau nu?

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 04.07.07

Tind sa te contrazic. Refresh-ul influenteaza imaginea si la LCD-uri. Chiar daca mecanismul de functionare este total diferit, si in cazul LCD-urilor apar probleme cand sunt tinute la alt refresh decat cel intentionat de producator. Eu stiu pentru ca am patit pe pielea mea. Am avut probleme cu un NEC (foarte bun monitorul dealfel) care afisa niste valuri de luminozitate asemanatoare cu palpaitul de la Macbook, cand il tineam la 85Hz, sau 70Hz - refresh vertical. Ma gandeam si eu ca oricum e LCD. Deci cu cat mai mult cu atat mai bine, ca oricum nu conteaza. Problema e ca chiar conteaza. Imediat ce l-am adus la 60Hz (cum era recomandat in manualul sau), a disparut orice fel de val. Acuma singura chestie de care nu sunt sigur este daca nu cumva aceste efecte afecteaza doar monitoarele legate analogic la computer (prin mufa VGA). Ecranul Macbook-ului este oricum legat digital la sistemul grafic. Oricum, nu trebuie eliminata posibilitatea ca problemele cu Macbookul sa aiba alte cauze. Eu povestesc doar ce am vazut eu…

Bafta!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member

Se pare ca din pacate e o problema destul de raspandita ...

http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=628019&tstart=45

http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=949948&tstart=30

http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=851993&tstart=30

http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=901016&tstart=0

Daca aveti rabdare sa cititi macar primul thread, veti vedea ca oamenii si-au dus laptop-urile
in service si le-au venit cu acelasi defect dupa tot felul de inlocuiri: motherboard, ecran,
invertor (cel mai frecvent). Defectul revenea uneori si dupa ceva timp (saptamani, luni).
Desigur, sunt si cei care spun ca defectul a disparut dupa inlocuirea unor elemente hardware
(de obicei invertorul).

Sincer cred ca e o problema de refresh sau ceva software/firmware tocmai din cauza re-aparitiei
problemei dupa inlocuiri hardware.

Am gasit ceva interesant in ~/Library/Preferences/ByHost, insa nu stiu cum ce valori sunt ok
pentru a inlocui ce e in fisierele de configurare de acolo. Daca cineva reuseste sa inteleaga valorile
din fisiere, si ar produce un fix ... cred ca i s-ar ridica statuie pe forum-ul apple.com smile

Pentru cel ce vrea sa mearga la service ... sincer nu m-as obosi, cu toate ca ar fi foarte interesant
de vazut daca pentru el o schimbare hardware va rezolva ceva, asta dupa ce evident, Apple Romania
va recunoaste problema wink.

Cu toate ca asta nu e o problema pentru user-ul obisnuit, ma everveaza foarte tare faptul ca majoritatea
laptop-urilor ieftine (vezi oferta Carrefour/Metro ...) au ecrane excelente, pe cand MacBook-ul are probleme.

Bafta!
Cristian.

Semnătură 

Cristian.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
think_different - 22 Iulie 2007 02:32 AM

Tind sa te contrazic. Refresh-ul influenteaza imaginea si la LCD-uri. Chiar daca mecanismul de functionare este total diferit, si in cazul LCD-urilor apar probleme cand sunt tinute la alt refresh decat cel intentionat de producator. Eu stiu pentru ca am patit pe pielea mea. Am avut probleme cu un NEC (foarte bun monitorul dealfel) care afisa niste valuri de luminozitate asemanatoare cu palpaitul de la Macbook, cand il tineam la 85Hz, sau 70Hz - refresh vertical. Ma gandeam si eu ca oricum e LCD. Deci cu cat mai mult cu atat mai bine, ca oricum nu conteaza. Problema e ca chiar conteaza. Imediat ce l-am adus la 60Hz (cum era recomandat in manualul sau), a disparut orice fel de val. Acuma singura chestie de care nu sunt sigur este daca nu cumva aceste efecte afecteaza doar monitoarele legate analogic la computer (prin mufa VGA). Ecranul Macbook-ului este oricum legat digital la sistemul grafic. Oricum, nu trebuie eliminata posibilitatea ca problemele cu Macbookul sa aiba alte cauze. Eu povestesc doar ce am vazut eu…

Bafta!

Proba se face asa. Priviti ecranul putin piezis, printre gene. Daca pilpiie (in cazul CRT-urilor, asta e foarte raspindit), atunci e o problema. daca nu pilpiie, in cazul TFT-utilor, nu mai e. Ginditi-va la rata de raspuns a unui monitor Apple obisnuit (0,16). Ea corespunde unui refresh de 60 de cicluri pe secunda.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Hay River, North of 60, Canada
Macuser din: 12.10.06

dear all,

am avut problema asta si am rezolvat-o. cum? simplu: in service.

nu e nici o reclama facuta nimanui dar intr-adevar oamenii mi-au schimbat (in garantie) niste panglici ale displayului - invertor, alimentare, nush’ exact ce, nu sunt electronist… dar ca prin farmec, s-a dus si palpaitul. speculatiile cu ‘e din soft’, imi pare rau dar tre’ s’o spun, raman speculatii. e cat se poate de hard, si daca aveti garantie folositi-o.
vorbesc aici de un MacBook 13”, dual core, 2Ghz, din a doua serie adusa in tara (octombrie 2006). macul exista, nu mai palpaie, merge zilnic 5-6 ore incontinuu, folosit destul de intens si pe mult Photoshop.

lasati oamenii sa’si bage surubelnitele in el. si pregatiti-va sa asteptati o luna, doua, piesa de schimb. sau comandati-le de pe ifixit.com - sunt sanse sa ajunga mai repede.

smile

[ Modificat: 24 Iulie 2007 12:43 AM de andix ]
 Semnătură 

PEBKAC
Problem Exists Between Keyboard And Chair.

1 din 4
1