Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
Intrind pe site la Raiffeisen sa ma uit la ceva am descoperit ca s-a dat drumul la online banking si pt pers juridice.
Ma intereseaza fenomenul numai ca vad ca pt PJ se da un token
Iar la cerinte tehnice zice de uindoze….
Are idee cineva daca acel token o merge si pe mac? Din cite stiu pt. pers fizice nu e nevoie de asa ceva…
Nu ma puneti sa intreb la banca pt ca e plin de blonde care zic “numai un pic sa intreb in spate la colegii mei”
Intrind pe site la Raiffeisen sa ma uit la ceva am descoperit ca s-a dat drumul la online banking si pt pers juridice.
Ma intereseaza fenomenul numai ca vad ca pt PJ se da un token
Iar la cerinte tehnice zice de uindoze….
Are idee cineva daca acel token o merge si pe mac? Din cite stiu pt. pers fizice nu e nevoie de asa ceva…
Nu ma puneti sa intreb la banca pt ca e plin de blonde care zic “numai un pic sa intreb in spate la colegii mei”
cu token este si la HVB, acum Unicredit Tiriac, merge in Safari bine; este si la ING merge cu Firefox dar nu si cu Safari
Are idee cineva daca acel token o merge si pe mac?
Din câte știu eu, token-ul este un dispozitiv de mărimea unui breloc de chei, cu display, care generează coduri. N-are legătură cu computerul, tu trebuie doar să scrii în browser ceea ce-ți generează el pe ecranul său. Am așa ceva la internet banking-ul de la Bancpost.
aha, multzam..
acu’ ceva vreme (daca imi aduc bine aminte, cam prin 2000-2001 se lansase cardul taifun si ma interesa serviciul asta online) la Bancpost tokenul se conecta pe serial (sau pe usb parca) era ca un fel de dongle…
miine ma duc la blonde…
stiam asta. Putea insa sa fie un token pe usb (ca aici de exemplu) si povestea era terminata pt mine… deh, daca am mec
Va multumesc pt lamuriri.
Repet, in 2000 ma interesa online banking - la vremea aceea se numea internet banking si era un mare pas inainte fata de aplicatiile “multicash” (cu discheta pt autentificare si conexiune dial-up). Avind card la Bancpost inca din 1999 m-am interesat si tokenul se mufa la calculator.
D-aia am intrebat si mai ales din cauza celor scrise de ei pe site vizavi de cerintele tehnice.
M-ati linistit insa pt ca si la persoane fizice scrie acelasi lucru asa ca daca voua va merge nu vad de ce n-ar merge si la mine….
N-are el legatura, dar la ING si BRD (la amandoua merge cu token) nu merge decat cu Firefox (Safari nu e suportat).
Pentru brd-net nu exista token si serviciul e cel mai prost din cate am folosit. Pentru persoane juridice au o aplicatie care merge numai pe pc si care foloseste un suport pentru certificatul digital (memorie usb sau discheta).
Cu Raiffeisen Online pentru persoane juridice merge perfect tokenul. E de dimensiunea unei carti de credit cam cat 4 grosime, spate inox, putin brushed. Destul de dragut, dar cam greu. Vine intr-o husa de protectie de plastic.
Dupa cum puteti vedea, si pe iPhone merge cum trebuie. E mai destept decat cel de la BP, bagi pinul (ales de tine) si-ti da parola. Pe net bagi userul (ales de tine) si parola generata si gata.
Ah, si-ti vorbeste cu litere nu doar cu numere.
30 lei pe luna abonament, gratis pana in 2008. Comisionele de online sunt muuult mai mici, din 2-3 OP-uri deja iti scoti abonamentul lunar. (0 intre conturi proprii sau in valuta intrabancar, 1 leu intrabancar lei, 3,1-5,1 sub si peste 500 lei, 1,5 lei PDF.)
huk - 02 Noiembrie 2007 11:21 PM
Cu Raiffeisen Online pentru persoane juridice merge perfect tokenul. E de dimensiunea unei carti de credit cam cat 4 grosime, spate inox, putin brushed. Destul de dragut, dar cam greu. Vine intr-o husa de protectie de plastic.
Dupa cum puteti vedea, si pe iPhone merge cum trebuie. E mai destept decat cel de la BP, bagi pinul (ales de tine) si-ti da parola. Pe net bagi userul (ales de tine) si parola generata si gata.
Ah, si-ti vorbeste cu litere nu doar cu numere.
30 lei pe luna abonament, gratis pana in 2008. Comisionele de online sunt muuult mai mici, din 2-3 OP-uri deja iti scoti abonamentul lunar. (0 intre conturi proprii sau in valuta intrabancar, 1 leu intrabancar lei, 3,1-5,1 sub si peste 500 lei, 1,5 lei PDF.)