asta inseamna ca daca esti in vizita la prieteni nu poti sa iei cu tine cateva melodii pe care le au iei in calculator, ca nu e autorizat calculatorul….si risti sa iti busesti bateria.
Asta da metoda de combatut pirateria
Articolul nu ofera detalii in acest sens, doar spune ca daca cuplezi un iPod intr-un alt PC decat al tau, din cate am citit eu, il blocheaza.
Nu scrie daca pot sa autorizez un alt PC decat al meu, caz in care oricum trebuie sa-l “re-marit” si sa-i rad muzica de pe el.
Nu scrie daca te avertizeaza ceva si-ti da ocazia sa bagi o autentificare.
Nu scrie ce efect ar avea asta asupra managerelor de iPod 3rd party care fac in asa fel incat iPodul sa nu depinda de iTunes ...
E doar un articol despre un patent bagat la inaintare care eu cred ca mai degraba se va aplica la iPhone decat iPod.
da nu spune nici ca nu poti sa-l autorizezi. eu am inteles ca vorbeste la plural, adica daca-l bagi intr-un computer altul decat unul autorizat.
e buna metoda dar tot trebuie sa ai grija.
si cum orice poate fi spart…
tu chiar crezi ca aia de la apple sunt batuti in cap sa faca asa ceva? n-ai frica, au oamenii aia mai multa experienta in calculatoare & shit decat crezi tu .
go apple!
poate fi si praf in ochii pt autoritati, cum ca Apple nu incurajeaza ci chiar ia masuri pt a inlatura pirateria, hotia etc ... in definitiv cred ca Apple isi doreste ca fiecare om sa aiba un iPod ... de preferinta cumparat. Dar si cel caruia i s-a furat sigur isi va lua altul (poate chiar mai performant) si deci pt Apple tot vanzare este.
Poate cu aceasta masura de acum incolo vei putea sa il lasi in parc pe banca si nimeni nu se va atinge de el, ca deh nu ar avea ce sa faca cu el.
Asta e idealism dus ...departe, departe. Mie mi se pare o grija in plus
Conectezi iPod-ul la un alt calculator decat cel autorizat si modulul de incarcare a bateriei se dezactiveaza. Permanent.
Sînt convins (unu) că metoda asta au testat-o și merge. Sînt convins (doi) că nu va fi aplicată pe scară largă, din motive evidente: Apple o fi cum o fi, dar nu e condus de idioți.
Silvestro are dreptate, ai piedut/ti s-a furat iPodul foarte probabil zici ca “..si asa vroiam sa-mi iau unu nou…” (cu exceptia cazului cand ai deja unul nou ) Apple oricum castiga. Dar sunt destule motive sa nu se lege la cap cu o asa tehnologie…
1) iPodul este un produs de masa, printre zecile de milioane de iPoderi un procent destul de mare de sunt useri atehnici, ca sa nu le zicem “cu vaca”... Multi o sa-l blocheze fara sa vrea si dupa aia… stai si du munca de lamurire cu ei la telefon… daca sa faca un singur clic sau dublu clic…
2)Nu are nicio logica ca blocarea sa fie ireversibila, in mod normal trebuie sa-l poti reactiva cand il introduci in calculatorul autorizat. Ce te faci insa daca pierzi autorizarea fara sa vrei? (esti nevoit sa reinstalezi sistemul de operare, iti pica hardul, probleme cu iTunesul) Ar trebui sa ti-l poti reautoriza pe baza unui cont pe iTunes, dar cati au cont pe iTunes?
3)Dupa aia tot logic ar fi ca userul sa opteze daca vrea sa activeze “anti theft mode”. Dar cei mai multi nu o sa o faca…deci bani irositi. (Cati isi paroleaza laptopul din BIOS? - pt unele laptopuri aproape imposibil de scapat de parola pentru ca e tinuta pe chip separat si degeaba resetezi bios-ul)
Daca totusi o sa se introduca asa tehnologie o se poata evita ca orice alta tehnologie. Cel mai sigur prin cablul de date o sa se citeasca codul din iPod si o se poata reautoriza cu un singur click. Ori chestii mai serioase… ce presupun desfacutul iPodului.
Eu sunt sigur ca lucrurile o sa ramana asa cum sunt acum. Sa ne gandim la telefoane cat de frecvent dispar si totusi nu s-au luat decat niste masuri anemice.
Acum juridic vorbind, nu prea ai ce sa faci… odata ce un bun mobil intra in circuitul civil, e un bun ca oricare altul nu are importanta cine a fost proprietarul originar. Prin intrainari succesive avem de a face cu vanzatori si cumparatori de buna credinta pe care nu-i poti sanctiona.
[ Modificat: 12 Decembrie 2007 09:30 PM de o_mores ]
si daca iti pica exact macul tau? chemi combina la treieirat?
e cea mai tampita solutie pe care am auzit-o, ma mir ca nu au facut ceva legat de “cat de mari iti sunt urechile” !!!
nu zic ca e bine sa gasesti o solutie de securitate dar asta e prea de tot…
Eu practic “mi-am furat” singur iPod-ul, nu ? Conectandu-l la alte pc-uri…!
Nu am avut niciodata probleme, si nu mi-a cerut sa autorizez sau ceva!
Se intampla sa imi ceara sa autorizez doar produsele cumparate din iTunes; adica daca imi puneam pe cd muzica sau serialele cumparate de pe iTunes si doream sa le vad folosind iTunes de pe alt computer, imi cerea sa autorizez acel computer. De regula fiecare produs cumparat are voi sa fie autorizat pe computter-ul tau + alte 5; dupa aceea fisierul este inaccesibil de al 6-lea Pc sa zicem, chiar de este autorizat.
Eu practic “mi-am furat” singur iPod-ul, nu ? Conectandu-l la alte pc-uri…!
Nu am avut niciodata probleme, si nu mi-a cerut sa autorizez sau ceva!
Se intampla sa imi ceara sa autorizez doar produsele cumparate din iTunes; adica daca imi puneam pe cd muzica sau serialele cumparate de pe iTunes si doream sa le vad folosind iTunes de pe alt computer, imi cerea sa autorizez acel computer. De regula fiecare produs cumparat are voi sa fie autorizat pe computter-ul tau + alte 5; dupa aceea fisierul este inaccesibil de al 6-lea Pc sa zicem, chiar de este autorizat.
pai poate inca nu au activat acest serviciu , deci atentie la ce firmware updates apar in viitor