Am si eu neste probleme. In primul rand, abia de am apucat sa-mi bag nasu-n iMovie, asa ca luati-ma usor!
Fac captura de pe un Sony HDV-FX… ceva (3 sau 7, nu mai stiu exact) in format HDV. Buuuun. Pana acu’ am facut la vreo 4 casete si n-am avut probleme. Deodata a inceput sa-mi captureze sunetul ciudat. Se aude gros, infundat, ca si cum as tine apasat pe caseta si ar merge mai incet. Imaginea este OK, sunetul nu. Am verificat camera, caseta, nimic anormal.
Dupa ce despart sunetul de video in iMovie, se aude bine, singura problema este ca se desincronizeaza. Sunetul o ia inaintea imaginii.
Am cumparat Pinnacle pt. PC, am facut captura cu el, a iesit bine si, am zis eu, “taci ca l-am rezolvat!”. Vise, taica, vise. Sta la export de parca ar scrie fiecare bit din fiecare frame cu pixu’ pe hartie. Am facut un test de export de 10 sec. si-a stat aproape un minut. Export nu face decat .avi, mpg1/2 sau .wmv, iar iMovie a importat doar .avi. Pinnacle face fisiere .m2v la captura pe care iMovie nu vrea sa le importe.
So, acu’ intrebarile:
1. Stie cineva de ce captureaza sunetul prost?
2. Stie cineva de ce desincronizeaza sunetul cand face “split” intre sunet si video
3. Cel mai important in momentul de fata, stie cineva cum pot sa import fisiere m2v in iMovie?
Intrebare scurta: cat spatiu liber mai ai pe disc?
m2v: incearca cu MPEG Streamclip. Dar sfatul meu e sa nu te incurci cu jdemii de transformari, ci sa vedem cum se rezolva problema importului in iMovie. Chiar, ai incercat sa capturezi si in vreun Final Cut?
Spatiu liber era destul (aprox. 100 Gb). Am rezolvat cu m2v ->iMovie trecand m2v prin ffmpegx, atasandu-i sunetul (ca onor Pinnacle captureaza in 3 fisiere separate: video, audio1 si audio2) si exportandu-l de-acolo avi.dv. Avi.dv-ul l-am dus in iMovie. Cat despre FCP, nu am aut onoarea .
Multuec pt. tot tuturor!
P.S. Daca stie cineva o cale mai putin alambicata de impot m2v in iMovie, sa zica, ca nu-i bai.
Cer parerea:
Dat fiind ca metoda de mai sus de import .m2v in iMovie este cam dedicata (import .m2v + 2 .wav-uri, rezultate din captura facuta cu Pinnacle Studio 10 Plus pe un PC, in iMovie) ar merge un articol wiki? Nu de alta, da’ sa nu-l scriu degeaba