M-am hotarat! imi iau .mac
De fapt ma visam de mai mult dar nu eram foarte decis. Acum, ca ilife06 imi va da bloguri, photocasting, site rapid, si alte… sunt ferm convins sa-mi iau. Am mai multe intrebari:
1. In afara de activation key, mai e ceva important (ce nu e pe net) in cutia .mac din magazin?
2. Daca nu, pot sa cumpar cu un card in USD emis in Romania de pe siteul apple.com (US)? ca ar fi o diferenta (104Euro=125USD plus TVA vs. 100).
3. Daca da, intrucat nu sunt eligibil pentru credit carduri (contract maxim pe 6 luni) si nici nu stiu daca-mi permit: Aveti experiente cu carduri de debit in USD care sa fie acceptate fara probeleme pentru plati online? Daca da, please PM.
4. Prelungirea .mac e 80USD pe site. Aici trebuie sa cumperi tot un pachet intreg? (intrebare optionala)
5. Ce se intampla daca nu platesti in 356zile prelungirea. Poti sa reiei mai tarziu contul identic cand faci rost de bani? (intrebare optionala)
Eu mi-am luat .mac cu un card in lei, card din ala folosibil numai pe net. Asa ca nu stiu ce-o fi in cutie.
Cu ceva timp inainte de expirare te anunta pe mail, iar daca ai bani pe card ti ia automat in ultima zi. Am impresia ca e o perioada de gratie, 3 luni daca nu ma insel; trebuie sa fie toate detaliile pe site.
Cardul Taifun in lei de la BancPost este acceptat cam peste tot la plati online. In rest - ai grija ca VISA Electron si Maestro nu merg deloc. Mai merge sigur cardul MasterCard Raiffeisen in USD, si mai sunt si altele. In principiu cele MasterCard cu holograma argintie stralucitoare ar trebui sa mearga toate. Nu te chinui cu magazinul daca poti plati online.
5. Ce se intampla daca nu platesti in 356zile prelungirea. Poti sa reiei mai tarziu contul identic cand faci rost de bani?
Inainte cu ceva timp de a expira, te anunta ei. La termen, daca nu ai platit, contul se dezactiveaza si pierzi (irecuperabil) toate mailurile, site-urile si ce mai aveai prin iDisk. Dar username-ul ramane in baza lor de date si poti sa-l reactivezi si peste un an. Asa am facut eu recent.
Daca ai pe cineva in SUA, spune-i sa-ti ia o cutie .Mac de pe Amazon, este $75.
e 79.9 plus sales taxes ca e din NY plus shipping. Apoi trebuie sa trimit si banii cumva ca nu vine devreme in tara, daca are timp pentru mine… Astfel diferenta devine prea mica ca sa mai conteze, plus ca as mai folosi cardul Mastercard si la alte cheltuieli online si offcountry…
poti folosi orice card, atata timp cat este embosat. nu conteaza valuta, ti-o convertesc cei de la banca. succes si spune-ne si noua ce iti dau in cutie.
poti folosi orice card, atata timp cat este embosat. nu conteaza valuta, ti-o convertesc cei de la banca. succes si spune-ne si noua ce iti dau in cutie.
Nu orice embosat merge. Am unul asa VISA dar e valid only in Romania.
O sa iau doar membership-ul de pe siteul apple.com fara cutie.
Va tin posted, dar o sa dureze ceva pana imi vine cardul.
eu nu am auzit de card-uri “valid only in Romania”, that’s the whole point of a card, dar ma rog… anyway, ia unul “normal” si joaca-te cu el…
Unele carduri (în lei) sînt valabile pt plăți NUMAI în România. Tendința din ultimul timp este ca orice card să fie valabil și peste hotare, inclusiv pt plăți prin web. Astfel este cardul albastru BCR (nu cel verde). A se întreba la banca respectivă, ei știu ce și cum.
Unele carduri (în lei) sînt valabile pt plăți NUMAI în România. Tendința din ultimul timp este ca orice card să fie valabil și peste hotare, inclusiv pt plăți prin web. Astfel este cardul albastru BCR (nu cel verde). A se întreba la banca respectivă, ei știu ce și cum.
Facut cerere, depus bani, peste 2 sapt vine. Pana atunci ma antrenez cu versiunea trial
Huk - alta data cand postezi poze scanate dupa card-urile tale pe internet tine minte: Primele 4 cifre sunt standard si identifica banca - alea poti sa le lasi sa se vada Ultimele 4 cifre sunt o parte din cele care identifica card-ul - trebuie sa fie acoperite (impreuna cu cele 8 de la mijloc) Numele Nu conteaza - poate sa scrie orice - poti sa il lasi sa se vada Data Expirarii Este un alt element care identifica cardul si care trebuie ascuns.
Abia astept sa imi soseasca noul monitor de 30” comandat on-line
Huk - alta data cand postezi poze scanate dupa card-urile tale pe internet tine minte: Primele 4 cifre sunt standard si identifica banca - alea poti sa le lasi sa se vada Ultimele 4 cifre sunt o parte din cele care identifica card-ul - trebuie sa fie acoperite (impreuna cu cele 8 de la mijloc) Numele Nu conteaza - poate sa scrie orice - poti sa il lasi sa se vada Data Expirarii Este un alt element care identifica cardul si care trebuie ascuns.
Abia astept sa imi soseasca noul monitor de 30” comandat on-line
Daca tot ne departam de topic… care oricum nu mai are obiect…
Ultimele 4 cifre sunt pe toate chitantele de retragere de numerar, usor de vazut de oricine. Tu le shreduiesti? Eu da.
Numele nu vreau sa mi-l pun pe site pentru orice vizitator, s-a mai discutat.
Data expirarii e aceeasi pe vreo 1000 de carduri identice in tara. Nu ca datele de pe cardul expus ar putea folosi la ceva…
Chiar sosesc in Romania obiecte comandate online? Din afara tarii?