Am facut download astazi la versiunea de iWork08 ce include si Numbers (spreadsheet program). Personal imi place cum arata. Acum nu stiu ce voi folosi. Noul Office2008 sau iWork08 (Pina atunci Office2004). Cred ca depinde cit de mult pot sa te adaptezi la formatul propus de Apple.
Cred ca singurul lucru care cumva nu mi-a placut (e chestie doar de comoditate) la iWork este faptul ca daca vrei sa salvezi in format MS, trebuie sa exporti. Nu ai posibilitatea sa alegi formatul din “Save as..”.
Si din pacate e obligatoriu sa le exporti in format MS, deoarece stim bine ca toata lumea foloseste MS Office.
unde ai gasit trial-ul? m-am tot uitat pe site la apple dar nu am gasit. da un link te rog
E foarte greu de gasit. Doar intri in http://www.apple.com si vezi matale acolo pe bara de sus ca este un camp in care scrie “Search” unde tastezi “iWork” si alegi prima optiune.
Am facut download astazi la versiunea de iWork08 ce include si Numbers (spreadsheet program). Personal imi place cum arata. Acum nu stiu ce voi folosi. Noul Office2008 sau iWork08 (Pina atunci Office2004). Cred ca depinde cit de mult pot sa te adaptezi la formatul propus de Apple.
Cred ca singurul lucru care cumva nu mi-a placut (e chestie doar de comoditate) la iWork este faptul ca daca vrei sa salvezi in format MS, trebuie sa exporti. Nu ai posibilitatea sa alegi formatul din “Save as..”.
Si din pacate e obligatoriu sa le exporti in format MS, deoarece stim bine ca toata lumea foloseste MS Office.
Nu asta ar fi marea problemă, că exporți, ci că, prin export, se pot pierde multe formatări utile și trebuie să o iei de la capăt ...
pe mine deocamdata Numbers nu a reusit sa ma dea pe spate, poate ca e si obisnuinta cu Excelul (pt mine excelul e un program super pe care il folosesc zilnic) insa cu toate ca ma simt stangaci pe Numbers inca mai insist.
pe mine deocamdata Numbers nu a reusit sa ma dea pe spate, poate ca e si obisnuinta cu Excelul (pt mine excelul e un program super pe care il folosesc zilnic) insa cu toate ca ma simt stangaci pe Numbers inca mai insist.
Ține minte că Numbers e un fel de Excel mai frumos dar mai slăbuț. Dacă ești printre cei care fac chestii avansate în Excel, Numbers s-ar putea să ți se pară insuficient. De altfel, suita iWork nu a fost făcut să înlocuiască Office, cel puțin nu în acest moment și nu pentru toată lumea.
da stiu ca am pivoti si alte minuni, dar am zis ca merita incercat.
incerc sa nu fiu ancorat in excelul de win, da’ deocamdata ma satisface cel mai bine. inca o data cred ca e obisnuinta desi nu sunt un tip care nu ma pot adapta la nou.
Nici Office de Mac nu ma incanta ... mai degraba NeoOffice ca seamana mai mult cu excel-ul de win.
insist dar daca nu reusesc sa fiu eficient nu am o roblema sa il folosesc sub paralells ca e important cum iti faci treaba nu cu ce.
le deschide si le si exporta… acum nu am incercat cu fisiere foarte laborioase dar voi incerca sa trag de el cat de mult in cele 30 de zile de trial
Sunt curios cand am sa ii dau formule din mai multe sheet-uri sau cand am sa am 30 de sheeturi la care se face referire…sa vedem gafaie sau nu
In prezentarile facute de Jobs respectiv in tutoriale ei iti “iau ochii” cu diverse chestii ce impresioneaza la prima vedere (vezi templaturi colorate, chestiile cu drag&drop; la Sum sau multe poze sau referiri la copii in orice prezentare (poze sau scorring tables al meciului de basseball… sa loveasca la coarda sentimentala… marketing avansat… ce mai) dar daca vei incerca sa faci un tabel in care sa fie delimitate coloanele cu linie ingrosata , precum si exteriorul tabelului tot cu linie ingrosata ai sa vezi ca nu e asa de simplu pt ca tre sa iti setezi de fiecare data grosimea liniilor. La fel pentru a seta ca cifrele din interiorul casutelor sa aiba o culoare diferita, rosu de ex, el o tine intr-una cu culoarea default intr-o celula noua.
Hai sa zicem ca e nevoie de putin exercitiu si ca poate inca incerc sa aplic la Numbers obiceiurile de Excel, si mai mult ca sigur asa se va intamla si la noul Office. Ne mai jucam cu el ca poate imi scapa unele chestii
Rezerve mai am si asupra compatibilitatilor intre el si excel, doar experientele personale ni le vor confirm sau infirma.
Sa-i acordam totusi incredere.
“Microsoft Windows 95 - Este primul sistem de operare cu o interfata grafica „prietenoasa”, ce avea sa inspire toate sistemele de operare scoase ulterior.”