damn small linux pe ppc cu guest pc
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Chisinau, Republica Moldova
Macuser din: 09.07.06

pare o intortochiatura, dar e interesant…
vrau sa invat linux prin emulare.
Mai ales ca e usorel usorel. Cineva a facut asa ceva? Sau este o calea pentru a-l instala si pe PPC fara emulare?

[ Modificat: 09 August 2007 02:01 AM de roberto ]
 Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: București Sectorul 2
Macuser din: 06.03.07

pai, eu am ubuntu pt ppc pe un cd..nu mai stiu daca e bootabil sau nu(daca e facut bine sau nu cd-ul)...anyway..morala e ca…se poate smile
incearca la http://ubuntu.com smile
good luck
smile

acuma m-am uitat si pe site la ubuntu nu zice nimic de versiunea asta ppc…dar eu o am raspberry , cand am cumparat primul mac cel care il vindea mi-a lasat si cd-ul cu ubuntu ppc impreuna cu ubuntu x86

[ Modificat: 10 August 2007 07:26 PM de scufița roșie ]
 Semnătură 

endgame

 MacBook            |13” Alu 2ghz/4gb/256mb OS 10.11|
 MacBook            |13” Uni 2.26ghz/8gb/256mb OS 10.10|
 MacBook Pro    |13” 2.9ghz/8gb/1gb OS 10.10|
 MacBook Air      |13” 1.6ghz/2gb/144mb OS 10.7.5|

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: bucharest.ro
Macuser din: 27.02.07

Nu am auzit de asa ceva pe PPC. Din cite stiu eu, nu exista software de virtualizare pe PPC, dar e posibil sa ma insel.

Semnătură 

MacOS X is proof that it’s easier to make Unix pretty than it is to make Windows stable and secure.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti. sudist
Macuser din: 25.02.07

ei ?  smile

Semnătură 

smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

oricum, este cam aiurea chestia cu invatare prin emulare/virtualizare.  mai bine instalezi matale vreun debian (debian 4.0, ubuntu, etc.) pe clamshell si dai bataie!!

Semnătură 

smile

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: bucharest.ro
Macuser din: 27.02.07
Albu_ca_Zapadu - 13 August 2007 07:41 PM

ei ?  smile

Probabil ca folosesti QEMU, dar acesta este emulator (vezi procesorul masinii vs ceea ce declara masina virtuala ca avind drept procesor).
Btw, de ce rulezi un debian x86 cind ai putea foarte bine sa rulezi un ppc? Vei vedea oaresce crestere a performantei (nu se mai chinuie sa-ti traduca instructiunile x86 in ppc).

Semnătură 

MacOS X is proof that it’s easier to make Unix pretty than it is to make Windows stable and secure.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
mrness - 14 August 2007 02:27 PM
Albu_ca_Zapadu - 13 August 2007 07:41 PM

ei ?  smile

Probabil ca folosesti QEMU, dar acesta este emulator (vezi procesorul masinii vs ceea ce declara masina virtuala ca avind drept procesor).
Btw, de ce rulezi un debian x86 cind ai putea foarte bine sa rulezi un ppc? Vei vedea oaresce crestere a performantei (nu se mai chinuie sa-ti traduca instructiunile x86 in ppc).

A fost cerinta lui roberto :  “damn small linux pe ppc cu guest pc”. Si intrebarea domniei sale, daca se poate . Ei bine,  se poate . Nu este QEMU, ci un verisor de al sau, care sta p’acilea  .
Altminteri, noi- persoana noastra, am instalat debian 4.0 pe g3 300MHz 320 Mb RAM - clamshell, si distibutia cu pricina se descurca admirabil.
Si asta e de fapt tot ! (citat).  smile

Semnătură 

smile

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Chisinau, Republica Moldova
Macuser din: 09.07.06

Am incercat. sa puote, dar nu reusesc s-o transfer pe HDD (virtual dar tot e HDD) cu Guest PC, morala: Q emu permite la ceelor cit de cit experti cu un pic de fricus, s-o instalezi pe HD, dar Guest PC 1.9.7 nu.
De fapt pe tutorial oficial ale G. PC scrie ca e suportat OFICIAL numai pentru diferiti windows, dar dezpre linux nici numerge vorba, chiar da ca pe ferastra ale alegerilor de sistema ale aplicatii, e in lista.
Qemu permite tot, cred ca din faptul ca e mai aproape de sisteme linux (vine de la ei).
Totusi Damn Small Linux e mai rapid cu Guest PC in live CD de cit “pe HD” prin Qemu.
De la toate aceasta sa subintelege ca e mai bine sa le ai amindoua.
Am vrut sa iau si Virtual PC sa-l textez, dar nu-l gisesc mai mult nicaieri…cineva stie unde s-a prapadit?

Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9