Până acum n-am găsit probleme de culoare pe Mac, dar acuma că mi-am… procurat Photoshopu’, în Color Picker îmi afişează culorile cam… hard. Adică trecerea nu se face uniform. Am văzut asta când am dat un drop-shadow şi nu se degrada uniform şi smooth.
Aş da un print-screen, da’ la frate-miu (pe Windows) is se vede bine, deci am dedus că-o ceva setare limitată la mine. În general, în sistemul de operare n-am văzut nereguli, când am vizionat poze etc. Nu ştiu dacă ţine de Photoshop sau afişajul în general.
Intrebarea este: ce profil de culoare ti-ai ales in Photoshop? In ce spatiu de culoare lucrezi?
Daca esti in CMYK, sigur vei vedea cu trepte (pentru ca descrierea CMYK a culorilor de tipar respecta cele 255 de tonalitati ale tiparului)!
Oricum, un display care simuleaza CMYK face o conversie. Dar tiparul (iar un profil bun asta simuleaza) are pe fiecare culoare 256 de trepte (teoretic). Un ecran cu 16 milioane de culori are de fapt trei culori RGB, fiecare cu 256 de trepte/nuante.
Cre’că-i o problemă de setare în general, cu display-ul, că “treptele”, deşi nu-s EXTREME, da’ se văd, apar şi dacă mă uit cu preview sau iPhoto, la JPG-ul final. Deci nu-i de la efectele lu’ Photoshop sau de la setări.
Mna, tot lucrând în Photoshop, observ că ciudăţenia continuă. Doar că în unele fişiere îmi arată bine color pickeru’.
De asemenea, şi redarea culorilor e aiurea în firefox, în unele locuri. Adică gradienturile-n general nu-s cum trebuie. Ce fac? Unde mă uit ce nu-i bine? E setat pe milioane de culori, tot cum trebuie.
Daca este vorba despre ultima generatie de macbook pro SR 2.2 Ghz sau 2.4 Ghz cu ecranul cu LED atunci uita-te pe acest site http://www.colorblindmac.com Este o intreaga discutie si pe site-ul de la apple tot despre asta . Oricum incearca sa testezi display-ul cu LCD test 2 pe care poti sa il gasesti aici: http://versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/2416
Mna, eu m-am uitat acolo, da’ nu mă-ncadrez la ce zice domnuţu’ c-ar fi monitoarele cu probleme. Am un cod din ăla 9-somethin mai avanat un pic, deşi poate tot cu ei în oală sunt…
Totuşi, pe unele fişiere, se vedea bine gradientul. Acum oricum mi-am pus profilul de culoare pe AdobeRGB şi, deşi la început vedeam o tentă mai albăstrită, acum m-am obişnuit. Iar gradienturile se văd bine.
La mine pe macbook pro SR cu ecran cu LED cam asa arata gradientele din Lcd Test . Nu prea bine ! Ecran LG , number of color 262,144 K (6bit) , cu toate ca pe site-ul apple se spune asa la specificatile display-ului “TFT LED backlit display with support for millions of colors” . Nu prea este corect . Desprea asta este vorba .