Asta vroiam să zic şi io: dacă eu am deficienţe de afişare, orice print-screen cu gradienturi mi se vede cu deficienţe. De exemplu, snap-shot-urile lui Sorin nu mi să văd “fluide”, cu treceri smooth. De aia încolo e inutil să zic “cât” de tare, că ar fi “după ochi”. Pe calculatorul lui frate-miu (PC, monitor CRT, marca Philips) se vede bine trecerea. Adică arată smooth.
Revenind, titlul thread-ului nu mai surprinde problema în întregime, display-ul face probleme şi la gradienturi din afara Photoshopului.
Nu e diferenţiere între CMYK şi RGB din Phoshop. Am unele fişiere ce mi le afişează totuşi bine (iar dacă nu, prost - indiferent de CMYK sau RGB). Oricum, şi pe site-uri unele umbre nu se văd bine. Acum am setat din system preferences, sub displays, la colors, profilul Adobe RGB. Ăsta redă cel mai “satisfăcător” gradienturile.
Totuşi, din snap-shot-urile lui Sorin (care se redau bine pe alte monitoare), remarc că nu este încă perfect. Încă n-am descoperit de ce. Cum ziceam, nu mă-ncadrez nici la criteriile de colorblindmac.