2 din 3
2
Afişarea culorilor în Photoshop.
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

sorin: Trebuia sa pui poze facute cu o camera foto (de preferință cât mai bună), pentru ca screenshot-urile nu surprind deficientele ecranului. Chiar sunt curios cum se vede pe ecranul tau.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Tudor asa o sa fac cit de curind (probabil in seara asta)

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 05.08.07

Asta vroiam să zic şi io: dacă eu am deficienţe de afişare, orice print-screen cu gradienturi mi se vede cu deficienţe. De exemplu, snap-shot-urile lui Sorin nu mi să văd “fluide”, cu treceri smooth. De aia încolo e inutil să zic “cât” de tare, că ar fi “după ochi”. Pe calculatorul lui frate-miu (PC, monitor CRT, marca Philips) se vede bine trecerea. Adică arată smooth.

Revenind, titlul thread-ului nu mai surprinde problema în întregime, display-ul face probleme şi la gradienturi din afara Photoshopului.

Nu e diferenţiere între CMYK şi RGB din Phoshop. Am unele fişiere ce mi le afişează totuşi bine (iar dacă nu, prost - indiferent de CMYK sau RGB). Oricum, şi pe site-uri unele umbre nu se văd bine. Acum am setat din system preferences, sub displays, la colors, profilul Adobe RGB. Ăsta redă cel mai “satisfăcător” gradienturile.

Totuşi, din snap-shot-urile lui Sorin (care se redau bine pe alte monitoare), remarc că nu este încă perfect. Încă n-am descoperit de ce. Cum ziceam, nu mă-ncadrez nici la criteriile de colorblindmac.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member

Tudor am facut niste poze la display dar nu stiu exact cit de bune sint , atit poate aparatul meu foto (canon ixus)

poza 1:

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member

poza 2:

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member

poza 3:

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member

Hehe. Mie aici mi se vede bine, da’ cre’că aparatu’ n-a perceput chiar aşa bine diferenţa fină şi a omogenizat din bun simţ. smile

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member

Dariusg si mie mi se pare la fel , ca mai evidente sint gradientele in capturile de ecran decit in poze , cel putin la mine. Ai downloadat programul LCD Test 2 si sa vezi acolo cum se vede ? Sint curios

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRank
Jr. Member

Nu, n-am făcut testul, că la mine se vedea cu ochiul liber că nu-s bune, când eram pe profilul Color LCD.

DAR! Ce ziceam e că: dacă tu ai probleme de redare a culorii (cum am zis şi eu că am) şi lucrezi la un fişier cu gradient-uri, iar ţie nu şi se văd bine, pe un calculator fără acele probleme gradienturile se vor vedea cum trebuie. De aia dacă tu faci print-screen la problemele tale, la ALTUL nu se vor vedea

Soluţia încă totuşi n-am găsit-o nici unul. Aşadar e am Macbook Pro. Am schimbat pe AdobeRGB profilul, se văd bine gradienturile-n Photoshop, dar nu peste tot (în alte locuri, pe unele site-uri, unele umbre). Deci tot nu e perfect. Unde e soluţia, asta ne batem capu’. smile

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

iata o metoda destul de buna pentru a verifica daca asa e (cum va plingeti).
Mergeti pe site-ul Apple. Acum sint prezentate noile imacuri. Griurile din imagine sint in trepte sau sint cu gradienti curati. Daca vedeti bine, inseamna ca PROFILUL DE CULOARE din Photoshop e rau!

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member

Iaru , daca ma uit frontal la display abia daca disting treptele , dar daca privesc din lateral sau de sus in jos , se vad foarte clar aceste trepte.

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Totusi, frontal! Acum, sa nu exageram calitatile unui display lcd!

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRank
Jr. Member

De când am folosit pentru tot sistemul profilul Apple RGB se vedeau bine şi în Photoshop, doar în UNELE situaţii pe site-uri parcă nu. Acum folosesc un profil calibrat de-un tip care face grafică, nu e cu mult diferit de Adobe RGB, doar puţin-puţin mai luminos.

Dilema e de ce pentru Color LCD (care e totuşi profilul standard) se vede aiurea?

(pe site-ul Apple, iMac-urile se văd bine pe toate imaginile… deci depinde de gradient… ştiu că-n Photoshop mi se vede aiurea la color picker, se vede clar trecerea pe două drepte - astea pe Color LCD, repet)

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRank
Member

Eu mi-am calibrat monitorul ,pentru ca profilul LCD - default avea o tenta galbuie usor sepia , asta este o alta discutie , pentru ca nici acum nu am sacpat de acesta tenta cind privesc monitorul din lateral (cel mai bine se vede la bara de sus care din fata este alba iar din lateral gabuie sepia)  , probabil o carecteristica a noii tehnologii cu LED pentru ca pina acum am intilnit-o la nici un mac si am avut pina acum vreo 6-7 toate portabile, de la ibook , powerbook , etc. Am incercat si profilul Adobe RGB dar mi se pare foaaaarte urit si spalacit dar este adevarat ca se vad mai lin gradientele , dar ce nu inteleg este de ce la vechiul meu powerbook cu profilul default LCD   nu am avut deloc aceste probleme cu gradientele ,  cu tenta galbuie etc.

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
sorin - 16 August 2007 04:40 AM

dar ce nu inteleg este de ce la vechiul meu powerbook cu profilul default LCD   nu am avut deloc aceste probleme cu gradientele ,  cu tenta galbuie etc.

Powerbook - ecran cu lampă fluorescentă.
MacBook Pro - ecran cu LED.
Noi tehnologii, noi probleme.

Semnătură 

⌘-N

2 din 3
2

‹‹ QuarkXPress 7.3      Font editor ››