4 din 7
4
Mactel: punct și de la capăt
  [ Ignoră ]   [ # 46 ]
RankRank
Jr. Member
Din: quit conto
Macuser din: 28.12.05

.

[ Ignoră ]   [ # 47 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

O sa vezi ca dupa cateva luni - un an, toata lumea o sa fie fericita si o sa-si aduca aminte cu compasiune (sau cu nervi) de vechile G4… hai ca G5-urile mai sunt cum mai sunt. In acest moment, o sa gasesti urmatoarele opinii:
- Unii Mac-fani sunt frustrati de faptul ca a ajuns Intel in Mac-uri. Ei nu pot accepta in vecii vecilor asa ceva, si au tendinta de a comenta negativ orice la adresa noilor Mac-uri.
- Altii sunt reticenti si asteapta sa vada cum se vor comporta aceste Mac-uri in viata reala. De-abia dupa aia vor considera daca sa-si cumpere unul sau nu, in masura in care au nevoie de un nou computer.
- In fine, pe alti utilizatori ii doare in cot ce procesor e inauntru. Daca noile Mac-uri sunt mai rapide si ei au nevoie de viteza, atunci vor sari pe ele cat mai repede.

Pe forumurile Apple vei gasi in marea majoritate numai oameni care au probleme. Nu-ti poti face o imagine corecta despre Mac-uri doar citind acele mesaje, la fel cum nu poti sa afli starea de sanatate a oamenilor dintr-un oras, doar prin numararea bolnavilor din primul spital intalnit in cale. Eu cred ca Mac-urile cu Intel se vor dovedi mai performante decat cele cu G5 (nu mai vorbesc de G4). E normal ca lumea sa nu fie foarte entuziasmata ACUM, cand nu exista inca aplicatii native pentru MacIntel. Sa nu uitam ca Mac-ul este folosit foarte mult in design, cu programe de la Adobe (in principal). Avand in vedere ca Adobe n-a scos inca versiunile pt. MacIntel ale programelor sale, nu o sa vezi prea multi designeri care sa se arunce sa cumpere ACUM un Macbook Pro.

Asa ca eu zic ca e normal ca acum sa existe perioada de asteptare, de aceea Apple inca vinde computere cu PowerPC in ele, si boom-ul vanzarilor de MacIntel se va produce de indata ce vor aparea aplicatiile native de la Adobe, Quark, Microsoft si altii. Si eu zic ca atunci noile Macuri vor rupe ca si performanta.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 48 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 11.10.05
carlostsr - 19 Ianuarie 2006 06:11 PM

http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=314467&start=0&tstart=0

Nu stiu daca este foarte incurajant sa dezvolti ceva care deja a creat o umbra de dezamagire.

.

Tu chiar confunzi marfa cu ambalajul, intr-un mod, citez… “exhaustiv”

[ Ignoră ]   [ # 49 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Apropo Carlos, tu ce programe folosesti pe Mac?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 50 ]
RankRank
Jr. Member

.

[ Ignoră ]   [ # 51 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Nu este o jignire, ci o simpla constatare. Mai ales ca nu folosesti un program anume, nu ai nevoi speciale dupa cum zici tu, dar iti dai cu presupusul inainte de a vedea ceva. Ok, am inteles: esti dezamagit. Dar esti dezamagit din cauza a ceea ce ai citit. Si e pacat ca asculti mai mult la ce spune unul si altul, in loc sa te uiti atent la ce spune producatorul. Pai tu crezi ca Apple, ca firma, este chiar atat de tampita incat sa iasa pe piata cu ceva care nu o sa fie competitiv? Tu crezi ca ei nu au invatat din greseli? Cube. Mac Cube. Citeste criticile despre produs si ai sa vezi ca asta a fost o catastrofa, o dezamagire. Ceea ce este departe de a se intampla si in cazul MacIntel.

[ Ignoră ]   [ # 52 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
carlostsr - 19 Ianuarie 2006 06:56 PM

Este perfect valabil ca pulsul nu-l simti in spital, dar vreau sa-mi spuneti ca si alte lansari de produse au avut acelasi fel de probleme.

Probleme?!?! Ce probleme? Astea-s probleme?? Sa fi vazut in 2004 ce topicuri de 600 de mesaje erau pe Apple Discussions (pe care le stergea Apple mai mereu) despre tot felul de nenorociri cu PowerMac G5, si cum era si eu sa renunt la a mai cumpara unul din cauza asta. In final mi-am luat, si nu am avut absolut nici o problema cu el.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 53 ]
RankRank
Jr. Member

.

[ Ignoră ]   [ # 54 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

pai noi obtinem rezultate folosind apple in munca de zi cu zi

daca nu ai nevoie de apple - nu cumpara, e simplu!

[ Ignoră ]   [ # 55 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Asa e! Power Mac G5, cel cu 1,8 GHz, a fost chiar aproape de a fi o catastrofa. S-au scos patchuri peste patchuri… Chestia e ca uite, G5ul a ajuns un produs matur, care bate la cur cam orice.
La fel, uita-te la pagina de discutii Apple la iDVD 5, de exemplu. Sute si sute de posturi ale celor frustrati de bugurile si erorile pe care le da (inclusiv eu am injurat pe acolo…). Ieri am refacut cu iDVD 6 un proiect care nu mersese cu iDVD5: smooth!
Concluzia e ca Apple stie ce face. Se mai poticneste, dar pana la urma tot cei mai tari sunt! Iar exagerarile de marketing asta sunt: marketing. Si nici acolo nu e nici o minciuna: in testele SPEC asa se comporta, de 4-5 ori mai bine.

[ Ignoră ]   [ # 56 ]
RankRankRankRank
Administrator
carlostsr - 19 Ianuarie 2006 06:56 PM

eu care am fost doar la un pas sa-l cumpar si nu chiar imi mai doresc asha ceva, sunt mai circumspect…..

Oricum, daca nu te arde, e mai bine, ca regula generala, sa astepti putin dupa lansarea unui produs nou.
(Imi aduc aminte ca era o vorba pt windows: sa nu ti-l pui decat dupa al doilea service pack. Adica cativa ani, in cazul lui windoze)

[ Ignoră ]   [ # 57 ]
RankRank
Jr. Member

.

[ Ignoră ]   [ # 58 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.01.06
altero - 17 Ianuarie 2006 04:58 AM
Cattus Thraex - 17 Ianuarie 2006 03:51 AM

nu ar fi fost rău deloc să fi cumpărat acțiuni Apple înainte de 10 ianuarie.

Cum? Ca mi-as lua macar una, s-o pun in rama… smile

Iaca unele gata puse în rama:

http://www.oneshare.com/stock.asp?stock=apple

Pentru un pret (sub)total de numai $168…

[ Ignoră ]   [ # 59 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

da, carlos, nu ne intereseaza bursa - se pare ca tu iti calculezi o investitie mare…

pe unii dintre noi ne intereseaza un mediu de lucru stabil, capabil de performante in domeniul in care lucram
de asta unii folosesc linux, unii C++, unii mac etc

iar pe acest forum, suntem majoritarii cei cu apple, de-aia ne inmtereseaza (strict) softul sau configuratia

wink

[ Ignoră ]   [ # 60 ]
RankRankRankRank
Administrator

Dom’le, recunosc, la burse, actiuni si alte alea sunt tufa. Nu ma pricep, nu ma bag.
Dar oricum, sper ca ceva din ce ti s-a spus iti e de folos.

Si a propos: vad ca ai facut eforturi sa scrii mai fluent, dar sa stii ca tot esti destul de dificil de urmarit. Fi si tu mai organizat, ca tot ziceai ca asta lipseste forumului asta smile

4 din 7
4

‹‹ question...      steagul României ››