Salutare… Imi poate cineva confirma daca urmatoarea operatiune este posibila:
*copierea unui sistem de operare (impreuna cu aplicatiile instalate) intr-un ‘container’ (o imagine, arhiva etc)
*tentativa unei redimensionari a partitiei respective…
*in cazul in care punctul precedent nu decurge normal stergerea partitiei si inlocuirea ei cu o alta, de alta dimensiune…
*copierea sistemului de operare pe noua partitie…
Nu, DU NU POATE o repartitionare calda! Orice repartitionare cu DU e distructiva! Drive Genius sau iPatition pot!
2. Trebuie sa stim daca vrei Win sau mac (ca aici ai postat!)
Of, scuzele mele… partitia e de windows… Si s-a dovedit in timp a fi neincapatoare.
In principiu as vrea sa evit o instalare noua de sistem pentru ca mi-ar fi destul de greu sa
reiau procesul de reinstalare a atator softuri cu care lucrez acolo. Asa, acum ca s-a elucidat
si chestiunea asta: se poate sau nu se poate?
Si doar ca sa nu fiu iarasi neinteles:
*Partitie de 20GB *Copiere *Partitie de 40GB… Multumesc tuturor…
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
Drive genius si iPartition stiu dar numai partitii de OSX.
cam nasol…
sub boot camp?
ar fi varianta PowerQuest PartitionMagic insa nu stiu de unde sa stie sa ia spatiu atita timp cit cealalata partitie e HFS+
ar mai fi Norton Ghost pt a face imaginea si a o repune apoi pe partitia noua (nu stiu insa cum merge ca n-am folosit.. )
stiu ca Parallels face import dar -parca- doar a altei masini virtuale…
Norton Ghost? Hmm… o sa investighez… partitia e inca fat32, iar asta e un lucru bun, nu?
Cu powerquest PM nu vreau sa risc, il asez undeva la coada deocamdata ...
Hmm, alte pareri?
La revedere. Copiaza ce ai mai important din partitia de Win, sterge si reinstaleaza cu bootcamp o partitie noua. Alta solutie nu e. Regula e ca, atunci cind iti faci niste planuri, sa dublezi cifrele.
si parca ti-am spus ca tre sa reinstalezi os-ul. poti incerca sa reinstalezi doar win, sa refaci partitia cu bootcamp dar e posibil sa nu te lase, sa-ti spuna ca nu are suficient spatiu. am patit si io asta…am vrut sa-mi pun win prin bc si nu dorea sub nici o forma. desi aveam cca 20gb liberi si partitia doream sa o fac de 10gb, mi-a zis ca tre sa fac o defragmentare. am facut acest lucru si acelasi mesaj imi dadea. singura solutie a fost sa reinstalez si osx. tinand cont de eternele tale probleme, n-ar fi o idee rea sa reinstalezi si osx-ul. cu ibackup iti poti face un backup la applicatiile instalate si la toate setarile tale astfel incat, dupa instalarea osx-ului, in cca 15min ai toate applicatiile la loc, cu toate setarile facute anterior fara sa le iei add labam. si apoi iti refaci si winblows-ul