1 din 2
1
Softuri de creatie audio - Mac…
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti (Iasi)
Macuser din: 18.03.07

Unde pot gasi articole amanuntite despre solutiile de creatie audio
disponibile pentru mac?
Multumesc….

Semnătură 

 iMac 20” Intel Core2Duo * 2GB Ram Milk
 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Reason, Ableton Live, ProTools – astea-s cele mai răspândite. Articole, tutoriale, etc: aici.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: The Hague, Netherlands
Macuser din: 28.12.06

cel mai bine te uiti la cineva cum lucreaza, ca din articole nu intelegi nimic oricat de bine ar fi scrise.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Multumesc amandurora pentru raspuns… Am pus intrebarea din doua motive:
1. Pt ca nu cunosc decat doua sau trei softuri de creatie pentru mac (reason, logic pro si auzisem ceva de cubase parca_
2. Speram ca din articole sa reiasa daca ar fi potrivite pentru mine. Nu sunt deloc nici talentat nici priceput dar am facut
o fixatie pe un anume gen si pana nu scot si eu un “wobble” decent pe o compozitie proprie nu ma las wink
Din nefericire canaris, n-am putut gasi pe siteul ala reviewuri - ori eram prea obosit aseara… oricum, ma mai uit pe el wink
radumatei > la cine m-as putea uita eu cum lucreaza? smile

Semnătură 

 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

De ex, Garage Band Tutorial

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cunosc deja Garagebandu’ si mi se pare foarte ok… raspberry
De fapt, chiar am facut si un cantecel cu care imi amuz familia raspberry
Dar tutorialul ala e cam ‘basic’ wink

Semnătură 

 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Şi GarageBand e “basic”… dacă doreşti, îţi pot trimite pe mail un tutorial complex (~900 pg) pentru Reason. În plus, se mai găseşte pe torrente un video-tutorial pentru Reason.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: The Hague, Netherlands
Macuser din: 28.12.06

eu as recomanda totusi ableton pt cineva mai incepator. e mai usor de invatat si are interfata mult mai intuitiva. plus ca se gasesc f usor tutoriale pt ableton.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

radumatei: wauăweewua! smile
M-am jucat putin in ableton 8-) .. Pare foarte simplu de utilizat… Dar e cam bizar. Interfata este total austera! smile
Imi plac deci Reason si Ableton… Reason totusi pare mai simplu de utilizat decat ableton, nu stiu de ce ar putea
cineva crede ca lucrurile ar fi taman pe dos!

Semnătură 

 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ca principiu de funcţionare, Ableton Live e total diferit de Reason; e intuitiv şi pune accentul pe spontaneitate.

Aş putea să-ţi ofer mai multe exemple de softuri de gen (dar variantele de Windows; nu ştiu dacă toate au şi variante de MacOS).
- FL Studio: înregistrare/mixaj audio&MIDI;, sequencer (pattern-based); cel mai “democratic” dintre softuri
- Cubase (+VST): staţie audio digitală cu sequencer, programe de editare MIDI şi digital audio (nu l-am folosit)
- Ableton Live: sequencer loop-based; cel mai potrivit pentru compoziţie/aranjamente/mixaje live
- Adobe Audition: editor audio multitrack
- Reason: studio virtual ce emulează sintetizatoare hardware, samplere, procesoare de semnal, sequencere şi mixere; printre cele mai complexe şi performante
- Pro Tools: staţie audio digitală, producţie, editare şi masterizare audio; este considerat standardul în lumea profesioniştilor şi necesită o placă M-Audio (nu l-am folosit)
- SoundForge: editare audio
- Native Instruments: sintetizator/sampler/DJ/efecte/chitară (nu l-am folosit)
- Acid Pro: producţie bazată pe loops, înregistrare audio&MIDI; multitrack, MIDI sequencing
- Cakewalk Sonar: înregistrare, editare, mixare, mastering, output (nu l-am folosit)

Dacă vrei să faci muzică, atunci ai nevoie de HARDWARE: nici un soft n-a ajuns atât de performant încât să reuşească să scoată un sunet ca de hardware; ai nevoie de un buget mai serios şi pe lângă un calculator dotat cu softul de rigoare ai nevoie de HARDWARE: Korg, Roland, Kurzweil, Akai, Tascam, Mackie, Marantz, Moog… Asta în primul rând.

În al doilea rând, Reason – deşi complex – nu e nici pe departe îndeajuns. E nevoie de mai mult soft. Reason nu are capacităţi de înregistrare (nici instrumente, nici voce), nu are suport pentru VST, nu are MIDI-out şi deci nu poţi controla hardware/software din sequencer-ul Reason-ului… Reason e suficient de complex şi pentru profesionişti, iar pentru un începător aş îndrăzni să spun că e prea complex. Pachete de sound-uri pentru el găseşti pe site-ul Propellerheads (dacă ai Reason cu licenţă) dar găseşti şi gratis, pe net – tre’ doar să cauţi.

Ableton Live e, de asemenea, un program excelent, cu care trebuie să te obişnuieşti însă; ca mod de lucru, e total diferit de Reason (şi de orice alt program, că veni vorba).

Apoi Adobe Audition, pentru mastering ‘n’ sh*t.

Dacă vrei să te apuci mai serios de muzică (nu profesionist!), atunci Reason, Ableton, ProTools (în care ai mari şanse să-ţi prinzi urechile, eu nu-l cunosc) şi nici să nu te gândeşti să te apuci de asta fără măcar o claviatură/controller MIDI. Aici ţi-aş recomanda o M-Audio Axiom49; costă aprox. 1000 RON. Ceva mai ieftină e o M-Audio Oxygen49 (M-Audio sunt printre cele mai ieftine MIDI-controllere şi le poţi găsi la Best/Diverta sau la A.V.AudioSys România).

Dar dacă vrei să ai un hobby, FL Studio – varianta full de Windows – ţi-ar fi suficientă; e un soft destul de capabil, chiar foarte capabil pentru începători. (Nevoia de claviatură se aplică şi aici.)

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: BUCURESTI
Macuser din: 11.10.05

http://www.macmusic.org/
http://www.macmusic.org/software/?lang=en

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Canaris > Vand teren intravilan 1000mp/100Emp sau dau la schimb contra MIDIkeyboard+Software!

Iti multumesc oricum pentru exemplele oferite, dar nu m-as complica chiar asa decat daca as avea pe
rol un contract cu Universal+unul cu Virgin+unul cu Sony :D
Din ce am dibacit pana acum ableton e foarte ‘cumsecade’ dar parca ii lipsesc niste instrumente mai performante…
Reason, de cealalta parte, are niste sintetizatoare foarte puternice (si mai usor de folosit - in sensul ca daca incep sa
dau din knoburi alandala tot dau peste ceva interesant wink..)... Ma mai joc, poate intr-o luna doua reusesc sa
scot ceva… Reason din pacate nu-l am decat in varianta demo si din cauza asta nici nu l-am putut aprofunda destul.
E fun oricum. smile
Andries > Bun link!

Semnătură 

 iPhone 3G * 16GB Milk

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu era intenţia mea să te determin să iei credit de la bancă doar pentru a compune o piesă ca hobby. Ţi-am prezentat situaţia per ansamblu.  grin

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Muzica e un hobby super misto, dar ca si sporturile extreme… destul de costisitor :D
Daca vrei rezultate de calitate… baga bani:P

Si eu ti-as recomanda tot FL Studio (FruityLoops) insa e doar windows only. Este foarte misto si ca interfata si ca performante, insa sunetul e cam “plat”. Dar banuiesc ca nu cauti sa faci mastering.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 19.11.07
qbipq - 13 August 2007 03:34 AM

Unde pot gasi articole amanuntite despre solutiile de creatie audio
disponibile pentru mac?
Multumesc….

salut..si eu sunt mai la inceput ca si tine…din ce am cautat si am intrebat…oamenii mi-au zis asa - logic 8 ,cubase 4 sau sx + vst-uri ,protools,nuendo. deci daca vrei sa poti face orice astea sunt ce cauti…in special iti spun sa te axezi pe cubase 4/sx (marea majoritate lucreaza cu asta ) sau logic 8….reason e totusi umpic cam limitat din cate am inteles….pot sa iti dau 1 dvd cu tutorial pt cubase sx care e minimul pt ceva profi de la cubase.am si un dvd cu tutorial pt reason 3 wink is din timisoara wink

p.s. uite-te pe http://www.pro-audio.ro ...baietii chiar se pricep

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 19.11.07

inca ceva..uite-te aici http://www.soundcreation.ro/second_hand.php  are cineva de vanzare o clapa e-mu 49 -dinasta am si io si sunt multumit de ea..e perfecta pt pretu asta wink

1 din 2
1