salut! mi sa intamplat de ceva vreme incoace si nu am dat importanta, sa dea rateuri la scrierea de dvd (cd nu am incercat) dvd-rw de la powerbook-ul meu G4. e un matshita nu mai stiu de care.
simptome:
-scrie ce scrie si da rateu, nu termina de scris, zice de nu stiu ce eroare
-uneori nu citeste unele dvd-uri, se invarte si se aude cum se invarte parca citeste de nu stiu cate ori acelasi lucru si nu trece peste (ex: la un joc mi sa intamplat cu dvd originle sa nu vrea sa il instaleze, tot citea si dadea eroare cum ca nu a putut citi ceva de pe disc)
concluzia: se duce dvd-rw, sa dus deja, sa il sterg eu cu ceva, sa merg la service mai bine?
eu as merge la service dar am zis sa intreb poate a mai avut cineva problema.
Mai pățesc și eu la PowerMac, să nu citească deloc unele DVD-uri. Suflu cu aer comprimat înăuntru și se rezolvă. Dacă e încăpățânat și tot nu merge, desfac unitatea și suflu aerul direct pe lentila laserului. În concluzie: la mine e vorba de praf.
Pe linga lentila, mai e si capul de citire care aluneca inainte si inapoi. Ei bine, asta e gresat cu un ulei special. Daca uleiul (sau ce-o fi ala) a inceput sa-si schimbe consistenta, gata.
Cel putin, asta e explicatia pe care am primit-o si eu!
la un moment dat, cineva spunea ca sd-ul nu-i scrie decat daca da restart la mac dar caut de azi noapte si nu gasesc threadul. il caut pt ca am observat aclasi lucru. mi-am luat ieri o cutie de dvd verbatim (am scris zeci de dvd din acest model, pana acum) si din 10 bucati doar 2 am scris. daca deschid macbook-ul si-i dau sa scrie primul dvd, e ok. la al 2-lea nu mai vrea. tre sa-l inchid, sa-l las o perioada si apoi cand il deschid, scrie.
Cu ce scrii? Nu cumva ai o buseala de fisiere? Ai verificat cu DriveGenius sau DiskWarrior? Pun pariu ca ai un crosslink!
Poți fi mai explicit Iarule, te rog, că și eu am (aveam) problema asta, dar am rezolvat-o folosind exclusiv CD și DVD - R. Că la alea cu + R aruncam jumate de pachet. Acu arunc mai puțin de un sfert, o îmbunătățire deci. Dar totuși…. destul de des primesc eroare de la Toast8 că pierde conexiunea cu writer-ul. Folosesc un Asus extern pe FW, că cel intern s-a fu*ut la o zi după ce s-a terminat garanția.
Sa explic. Am constatat ca, daca ai o dezordine in sistem, scrisul pe Cd sau DVD e in mare suferinta. Nu stiu ce acceseaza Toast, dar, la mine, imi dadea eroare la scrierea celui de-al doilea disc. Nu se remedia decit la restart. Nu s-a rezolvat numai cu fsck -fy, asa ca aici am apelat la cele doua softuri de mai sus. Dupa reparare, n-am mai avut probleme.
scriu cu toast sau dragn burn. in toast, primesc aceeasi eroare ca si john doe. acum nu sunt acasa, abia dupa ora 16 o sa ajung si voi verifica cu DG sau DW. nu stiu ce inseamna crosslink! pe tigaia mea, am leopard si cred ca-mi voi face timp sa pun tiger.
scriu cu toast sau dragn burn. in toast, primesc aceeasi eroare ca si john doe. acum nu sunt acasa, abia dupa ora 16 o sa ajung si voi verifica cu DG sau DW. nu stiu ce inseamna crosslink! pe tigaia mea, am leopard si cred ca-mi voi face timp sa pun tiger.
Cele ce descrii par simptome de hibe pe sistem, nu de unitate optică. Dacă scrii un cd/dvd OK, dar la al doilea ai necazuri nu e de la unitate, e ce zice iaru.
Da, și eu zic că Leo are încă hibe la ars cd/dvd, cel mai enervant lucru fiind falsele mesaje că arderea nu-i OK dar, la verificare, de fapt este OK. Mă înnebunește treaba asta. Asemenea false alarme apar aleator, eu – cel puțin – nu am reușit să identific vreo logică în mesajele astea.
@szhoul: da, e simptom de unitate optică ce începe să obosească, săraca…
eheee….azi o sa am treaba….o sa iau eu la sodomizat leopardu’ asta si voi reveni la tiger. ce draq o fi fost in capul meu de l-am instalat, nu stiu. prietenul meu, eric cartman, are o vorba: “suck my balls”. acolo in spate, la dl stivgiobs, s-a auzit? nu?! e nevoie sa repet? read my lips “S-U-C-K M-Y B-A-L-L-S”
Pentru cei care pierd conexiunea cu scriitorul extern: mai patesc si eu asta din cand in cand, pe un scriitor legat prin FireWire, atunci cand mai sunt conectate si alte dispzitive. Am facut eu ceva aiurea cu conectarea la FW, am ramificat prost, dar mi-e lene sa ma bag pe sub masa sa rectific. Am invatat care e configuratia care nu-i place si o evit.
Poate o fi si la voi ceva de genul asta?
am luat mac-ul cu mine la munca pt a nu pierde vremea acasa cu scrisul dvd-urilor. eu mi-am vazut de treaba si el scria. nu avea conectat nimic la el, nici cablu utp in placa de retea. era pe baterie. a scris prioum dvd si pe al 2lea nu l-a vrut. m-am enervat si l-am inchis. am ajuns acasa dupa cateva ore, am conectat tastatura (in care e conectat un mouse) + cablu pt ipod dar nu am apucat sa conectez si ipodul + cablu de alimentare + cablul utp. a scris primul dvd si la al 2lea aceeasi m…ue mi-a dat!
Spune-mi, te rog, in ce sistem esti acum?
Daca e Leo, NU folosi nici Drive Genius, nici DiskWarrior! Nu stiu ce sa folosesti!
acuma sunt in fedora….ca sunt la munca. si e o placere, un deliciu…
pe tigaia de acasa, am leopard si cred ca-mi voi pune tigerul. 10.5 o sa pun cand o sa apara 10.6