Am mai postat informatia asta pe undeva (cred ca in topicul Pariuri), dar acum am verificat cat de cat.
E vorba de MOV Recorder (http://all-streaming-media.com/streaming-media-faq/faq-record-capture-download-save-streaming-QuickTime-QT-video-and-audio.htm), care poate inregistra pe HDD streamuri QuickTime. Din pacate e doar pt Windows. Am facut o incercare, dar PCul meu e mult prea slab pentru QuickTime, asa ca nu am un rezultat edificator. Dar din ce zice pe site, pare a fi un fel de Audio Hijack pentru video… macar pentru partea de streaming.
Postul asta e mai mult pentru Tudor, ca el zicea ca a tot incercat sa inregistreze streamuri; si poate asa i se mai insenineaza ziua…
L-am incercat eu si nu merge. Dar chiar daca ar functiona, tot nu face ceea ce stiu sa faca recorderele MMS. In cazul MOV-urilor transmise prin RTSP, ai nevoie de conexiune beton ca sa se vada bine, pentru ca inregistrarea se face in timp real. Daca banda nu face fata, recorderul inregistreaza gunoi si pixeleala. In cazul unor softuri pe care le-am folosit ca sa trag stream-uri MMS (Windows Media), era de-ajuns sa fac rost de adresa stream-ului de calitate maxima, si chiar daca nu puteam sa-l vad real-time, puteam sa-l inregistrez foarte bine.
Am un cont la lynda.com si as vrea sa pot inregistra streamurile QT pe mac. M-am dus la versiontracker si un singur soft pare sa poata face asta - ScreenTool 2.0.3 http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/19181 dar capteaza doar 1 frame pe secunda.
mai are cineva alta varianta?
Merci
Poate nu stii quad: ai adresa filmului, o copiezi in clipboard, deschizi o noua fereastra Safari, pastuiesti adresa in campul de adresa si dupa aia dai option (alt) + enter si filmul incepe sa se descarce in folderul default al lui Safari.
altero, daca dau OPTION + Enter in Safari cand se deschide filmul, se salveaza un .ASP.HTML si in nici un caz un MOV sau alt format video.
Snapz Pro X 2.0.2 e pe bani. ai ceva freeware? sau merge in demo mode suficient de bine? ma sperie primul comentariu postat pe versiontracker :
“I’ve been using Snapz Pro for some time and it’s easy to use for screen grabs and the like. However, I dislike the fact that its installation seems to do some weird things to the OS. Other reviewers have noted that it messes with kernel extensions and the like. After installing Snapz Pro, I decided to only launch it when needed rather than have it as a startup item in my login file. Curiously, this seems to subtly screw up the loading of other OS components. e.g., com-shift-4 for screen grabs will now not work plus some items in the menu bar (on the top right corner) don’t seem to always load at startup. If I launch Snapz Pro then all the icons on the top right corner of my menu bar reload. Considering what Snapz Pro does, this seems to be intrusive on the OS in general.”
Trebuie sa dai option enter numai dupa ce bagi adresa stream-ului video. Pe care o gasesti ori cum spune Tudor, ori asa (daca e cazul): daca filmul se deschide in QuickTime, dai command+I si copiezi adresa de acolo.
Cu Snapz nu am avut probleme pana acum, si nici nu am auzit la altii.
Referitor la “freeware” iti trimit un PM.
Quad: am avut si eu pana acum o luna cont la Lynda, si procedand asa cum ti-am zis, mi-am tras diverse chestii de acolo. Daca intre timp n-au schimbat calimera, faci asa: cand dai click pe numele unei lectii, iti incarca filmul intr-o fereastra noua, nu? Avand-o activa, da View -> View Source, sau apasa direct Command-Alt-U. O sa vezi sursa paginii HTML, in care o sa gasesti adresa relativa a filmului (se termina in .MOV). Mai departe, trebuie sa lipesti aceasta adresa relativa la URL-ul paginii HTML care contine filmul. Aici e mai greu de explicat, pentru ca acum nu mai am contul activ si nu mai tin minte exact care era adresa. Dar daca te pricepi un pic la internet, browsere si adrese URL, iti dai seama cum se face.
Eu am luat pe rand toate adresele si le-am bagat in Speed Download, care mi-a tras frumos toate filmele de care am avut nevoie.
Trebuie sa dai option enter numai dupa ce bagi adresa stream-ului video. Pe care o gasesti ori cum spune Tudor, ori asa (daca e cazul): daca filmul se deschide in QuickTime, dai command+I si copiezi adresa de acolo.
destul de complicat, nspe clickuri, nu-i asa?
si varianta simpla era….. Safari_window-downloads (apare fereastra de downloads) - paste link