cum schimb MAC adress de la placa de retea?
Trimis: 16 August 2007 02:43 PM
[ Ignoră ]
Member
Din: undeva prin romanica
Macuser din: 06.10.06
salutare..
are cineva idee cum skimb MAC adress de la placa de retea(mi a pus ISP ul si nu mai pleaka netu ) ....in windows e usor…la OSX nu ma pricep…
ma ajuta cineva cu o comanda ??
THXXX
Semnătură
amorul si prostia se platesc
Trimis: 16 August 2007 03:03 PM
[ Ignoră ]
[ # 1 ]
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 07.01.07
Puteai sa gasesti pe google raspunsul asta. Comanda asta o dai in terminal
sudo ifconfig en0 ether [mac_nou]
Dupa asta o sa-ti ceara o parola. Este parola cu care intri in sistem.
Mac-ul nou trebuie sa fie scris in formatul aa:bb:cc:dd:ee:ff.
[ Modificat: 16 August 2007 03:05 PM de SebyP ]
Trimis: 16 August 2007 03:18 PM
[ Ignoră ]
[ # 2 ]
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06
si vezi ca dureaza pana la primul restart.
Semnătură
M cintoshing…
Trimis: 16 August 2007 03:39 PM
[ Ignoră ]
[ # 3 ]
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
capitanu - 16 August 2007 02:43 PM
salutare..
are cineva idee cum skimb MAC adress de la placa de retea(mi a pus ISP ul si nu mai pleaka netu ) ....in windows e usor…la OSX nu ma pricep…
ma ajuta cineva cu o comanda ??
THXXX
cea mai buna comanda este folosirea butonul de SEARCH din dreapta, sus.
Semnătură
and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!
Trimis: 16 August 2007 03:50 PM
[ Ignoră ]
[ # 4 ]
Member
Semnătură
Trimis: 17 August 2007 02:06 PM
[ Ignoră ]
[ # 5 ]
Member
am incercat baietzi cu :
sudo ifconfig en0 ether [mac_nou]
imi arata in terminal k mi a skimbat MAC ul la pl de retea….dar cind ma duc la NETWORK…CE SA VEZI ....apare vekiul MAC….
VREO IDEE…..??
Semnătură
Trimis: 17 August 2007 02:09 PM
[ Ignoră ]
[ # 6 ]
Sr. Member
si cu toate astea, ai incercat sa vezi daca iesi pe net? daca dai un simplu ifconfig in consola, iti apare la descrierea placii de retea, noul mac?
Semnătură
and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!
Trimis: 17 August 2007 02:27 PM
[ Ignoră ]
[ # 7 ]
Member
DA MAN…. am dat comanda de mai sus…aia cu SUDO…APOI CU IFCONFIG…IMI ARATA k am alt MAC la placa de retea….inchid terminalu…ma bag la NETWORK…SI ACOLO.. IMI ARATA MAC ul vecki…
PLS HELP…K IS AVION IN MAC
Semnătură
Trimis: 17 August 2007 02:31 PM
[ Ignoră ]
[ # 8 ]
Sr. Member
repet: ai incercat sa vezi daca iesi pe net?
Semnătură
Trimis: 17 August 2007 02:36 PM
[ Ignoră ]
[ # 9 ]
Member
NETU NU MERGE…..DAR M AM UITAT CU NETWORK UTILITY parka….si imi arata k primeste si trimite ....la SENT….RECEIVE…
Semnătură
Trimis: 17 August 2007 03:24 PM
[ Ignoră ]
[ # 10 ]
Member
nu are nimeni nici un sfat….k iar ma duk akasa si ma uit la apple degeaba
Semnătură
Trimis: 17 August 2007 03:33 PM
[ Ignoră ]
[ # 11 ]
Sr. Member
daca iti arata ca primeste si trimite inseamna ca ai alta problema. nu avem de unde sa stim ce setari foloseste providerul tau. tinand cont ca alocarea ip-ului se face pe baza de adresa mac, presupun ca esti intr-o pocnitoare de retea de cartier care folosesc si tot felul de servere de proxy and other shits…..
Semnătură
Trimis: 17 August 2007 03:47 PM
[ Ignoră ]
[ # 12 ]
Member
pai sa zicem k o fi nu stiu ce cu reteaua de cartier….am reusit pe LINUX…SA SKIMB MAC ul…tot din comenzi….ceva asemanator ,....dar la APPLE…NU VREA DELOK….ii dau comanda cu SUDO…SA MI SKIMBE MAC adress….imi arata k e skimbata….ma duc la NETWORK…E AIA VECHE…MA DUK LA TERMINAL…dau IFCONFIG….IMI ARATA MAC UL PUS DE MINE…
eu is depasit de situatie…
Semnătură
Trimis: 17 August 2007 03:56 PM
[ Ignoră ]
[ # 13 ]
Sr. Member
nu-ti mai face probleme cu ce-ti arata la network in system preferences. asa o sa-ti arate orice mac nou vei pune. mac-ul pe care-l vezi in syspref, e mac-ul pe care-l vei avea dupa primul restart. e mac-ul default, ca sa zic asa!
Semnătură
Trimis: 17 August 2007 04:09 PM
[ Ignoră ]
[ # 14 ]
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 26.12.05
Dup4 c3 sk1m61 4dr3s4 M4k tr36u13 s4 d41 r3st4rt l4 s3rv1c1ul d3 n3tw0rk.
D41 1n t3rm1n4l urm4t04r3l3 c0m3nzi:
sudo killall -9 ipconfigd
sudo ipconfigd
sudo ipconfig waitall
sudo kill -HUP `cat /var/run/nibindd.pid`
kill -HUP `cat /var/run/lookupd.pid`
- ult1m3l3 2 k0m3nz1 nu st1u s1gur d4k4 tr3bu13 d4t3
P.S. De ce nu poti scrie cu “c” in loc de “k”??
Semnătură
Trimis: 17 August 2007 04:13 PM
[ Ignoră ]
[ # 15 ]
Sr. Member
mie-mi merge si fara sa dau r3st4rt l4 s3rv1c1ul d3 n3tw0rk. :D
Semnătură