cum leg in retea un mac si un pc?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Oradea
Macuser din: 15.08.07

in cazul in care am la birou atat macuri cat si pcuri cum as putea sa le leg printr/un server (router) comun? daca suna stupid intrebarea, ma iertati, dar chiar ma intereseaza. mersi mult. o zi faina!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pai, cu doua cabluri…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

mersi mult, mi/ai fost de mare ajutor. sincer sa fiu ma interesa mai mult partea de soft, dar e ok si asa.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

dar daca ai avea numai pc-uri, ce soft folosesti ca sa le conectezi in retea?

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

cand am zis soft nu ma gandeam la un program ci ma intereseaza sa pot sa share anumite chestii intre macuri si pcuri, ca la o retea normala, numai ca nu stiu la ce sa ma astept: exista incompatibilitati, probleme de recunoastere intre sisteme si m/ar interesa destul de exact cum se face legarea lor in retea din punct de vedere al meniului calculatorului - de unde din meniu, ce trebuie sa caut, ce trebuie sa bifez, sa selectez, sa deselectez, chestii de genul asta.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pai daca vrei teorie, citeste aici
dar e mult mai simplu atunci cind ai computerele in fata…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie

mersi tare mult, asta e ceea ce cautam. mersi mult. partea cu calculatoarele in fata urmeaza dupa ce o sa citesc teoria. mersi

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie

pot sa leg macurile in retea si cu windows vista?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05

Nu-i nicio diferenta, din punct de vedere al protocoalelor de retea, intre OSX, Windows, Linux sau altceva—atita timp cit acestea sint implementate corect in sistemul respectiv de operare. In cazul OSX vs. Windows (orice versiune de la ‘95 incoace) poti sa le vezi intre ele in retea prin ceea ce in lumea UNIX se numeste Samba.

Un Mac poate nativ sa acceseze share-uri facute pe Windows (Finder, meniul Go -> Connect To Server… sau direct Command-Shift-K), iar daca vrei invers, trebuie sa activezi de pe OS X (System Preferences -> Sharing -> Windows Sharing).

Succes!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie

multumesc foarte mult pt ajutor.