Import de mailuri cu totul
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 11.08.07

Am o prietena cu urmatoarea problema insolvabila:
Vrea sa-si traga mailurile de pe yahoo pe outlook-ul de la opera, ceea ce in windows se pare ca mergea relativ simplu. Acum, cu mac-ul (MacBook), a ajuns la scripturi, si anume unul facut de un australian prin 2004 (zice el ca pentru OS X 10.3), care arata la indicatii de utilizare cam asa:

use terminal to place ypops and ypops.bin to /usr/local/bin
(since Finder cannot access to that directory.)
  * launch Terminal.app in the /Applications/Utilities
  * cd [path to this un-zipped folder]
    (you can drag the folder’s icon into the terminal window to get the path)
    (so it looks like cd /Users/JohnDoe/Documents/download/yahoopops_mac)
  * sudo chmod u+x ypops
  * sudo chmod u+x ypops.bin
  * sudo cp ypops /usr/local/bin/
  * sudo cp ypops.bin /usr/local/bin/

use terminal or Finder to place ypopsrc to your home directory
  * cp ypopsrc ~/

Use TextEdit (or SubEthaEdit, recommended) to edit the content of ypopsrc in your home directory to match your configuration (in particular, if you have proxy server to handle external connection…). 

Ei bine, totul se opreste la prima comanda, unde terminalul zice “no such file or directory”.
Are cineva idee cum se poate proceda?
Multumesc foarte mult

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05

Ideea tuturor comenzilor alora e sa pui anumite fisiere intr-un anumit loc. Fisierele alea se presupune ca le-ai adus intr-o arhiva, pe care ai desfacut-o undeva.

Implicit, la dezarhivarea unei arhive, OS X (ma rog, stuffit) creeaza un director care are numele format din numele arhivei, un spatiu, si cuvintul Flder. De pilda, arhiva “australian_scripts” se va dezarhiva in “australian_scripts Folder”.

Acuma, in instructiunile respective se spune sa faci cd spre locul unde ai dezarhivat arhiva respectiva. Presupunind ca era pe desktop si ca ai dezarhivat-o tot acolo, atunci comanda corecta este asa:

cd “~/Desktop/australian_scripts Folder”

Din cauza spatiului din numele directorului, trebuie ca toata calea sa o pui intre ghilimele.

Sau, poti face asa cum te sfatuieste in paranteze: iei icon-ul directorului in care ai spart arhiva si il tragi pur si simplu in Terminal, dupa ce ai scris “cd ” in el; OS X automat va pune acolo calea corecta spre directorul dezarhivat.

Te descurci?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Jur ca nu mint si incep sa ma enervez.
Terminalul zice asa:

Last login: Sat Aug 18 16:17:10 on ttyp1
Welcome to Darwin!
unknown-00-11-24-9e-01-27:~ iuliapopovici$ cd/Users/iuliapopovici/Desktop/yahoopops_mac/
-bash: cd/Users/iuliapopovici/Desktop/yahoopops_mac/: No such file or directory
unknown-00-11-24-9e-01-27:~ iuliapopovici$

Tre sa-nvat programare Unix pentru treaba asta?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

smile Programarea Unix nu ar ajuta in cazul asta, care e o simpla problema de spatiu-lipsa.

Intre orice comanda si parametrul ei trebuie lasat macar un spatiu—altfel de unde sa stie bietul Mac unde se incepe una si se termina alta? Tu insa nu ai lasat niciun spatiu dupa “cd”. Daca te uiti in mesajul meu de mai sus, eu am lasat spatiu dupa “cd ” (change directory) intotdeauna.

Totusi, eu am impresia ca prea spargi un ou fiert cu barosul. Nu vrei sa explici ceva mai clar ce vrei sa faci? Pe mine m-ai pierdut cind ai scris “Outlook-ul de la Opera”, ceea ce e un groaznic oximoron… presupunind ca ar putea exista o asemenea blasfemie smile Ceva imi spune ca exista si solutii mai simple.

In plus, orice ai facut in Outlook pe Windows poti face cu Entourage pe OS X (sau probabil cu Mail, clientul de mail nativ). O problema corect descrisa reprezinta 50% din solutie smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: bucharest.ro
Macuser din: 27.02.07
alxx - 18 August 2007 10:57 PM

Pe mine m-ai pierdut cind ai scris “Outlook-ul de la Opera”, ceea ce e un groaznic oximoron… presupunind ca ar putea exista o asemenea blasfemie smile

:D Eu m-am crispat cind am auzit sintagma de mai sus. Brrrr….

A ajuns serviciul de free email de pe Yahoo sa ofere acces POP3? Daca nu, atunci ai 2 posibilitati:
  1) presupunind ca australianul a facut un client la protocolul prin care poti sa-ti citesti mail-ul de pe Yahoo, va trebui sa-i urmezi instructiunile.
  2) Te duci matale pe un sistem de operare pe care ai solutie (judecind dupa blasfemia emisa, probabil e gunoiul de la Redmond), tragi mesajele, le exporti cum o sti acel client sa le exporte si le muti pe Mac OS.

Daca Yahoo suporta POP3, atunci gaseste un pustan mai rasarit si mituieste-l cu o caramea sa-ti rezolve problema.

Semnătură 

MacOS X is proof that it’s easier to make Unix pretty than it is to make Windows stable and secure.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Exista un utilitar (cre ca Mac Pop) care stie sa deschida si sa importe Yahoo mail.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
mrness - 18 August 2007 11:16 PM

A ajuns serviciul de free email de pe Yahoo sa ofere acces POP3?

A oferit dintotdeauna, insa nu gratuit pentru toata lumea. Eu de pilda am, gratuit; altii trebuie sa plateasca. E un mister smile Oricum, se poate sa-l fi cumparat colega Iuliei.

Daca nu, atunci ai 2 posibilitati:
  1) presupunind ca australianul a facut un client la protocolul prin care poti sa-ti citesti mail-ul de pe Yahoo, va trebui sa-i urmezi instructiunile.

Nu exista un alt protocol in afara de POP3 prin care sa poata fi citit mailul de la Yahoo, si nici ala nu merge in perioada asta:

[quote author=“Yahoo!”]
Pardon our appearance during construction
We’re still tweaking the Yahoo! Mail Beta POP & Forwarding option. Temporarily you’ll need to access it through the original Yahoo! Mail interface. But, rest assured, any changes made will take effect once you’ve reloaded the Yahoo! Mail Beta.

2) Te duci matale pe un sistem de operare pe care ai solutie (judecind dupa blasfemia emisa, probabil e gunoiul de la Redmond), tragi mesajele, le exporti cum o sti acel client sa le exporte si le muti pe Mac OS.

Continui sa sustin ca orice s-a facut pe Outlook se poate face, in sensul asta, si cu unul din clientii de pe OS X, deci asta nu e o solutie; in plus, ce face cu mesajele primite mai departe?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Multumesc foarte mult, intr-un final m-am lamurit.
Pe de alta parte, daca prietenei mele ii place outlook-ul de la opera, foarte bine (mie nu-mi, si nu-mi nici entourage-ul), oximoronic au ba, ea e scriitoare, poate c-are hachite; pentru mine era misto de vazut daca se poate. Si se pare ca daaa…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Se poate; la fel cum se poate si pentru GMail, care are beneficiul unui filtru anti-spam foarte bun.

Succes prietenei tale si sper sa nu ai un nou cosmar cum ca Ion Sapdaru va face o piesa de teatru despre import-ul de mesaje de la Yahoo in viziunea australienilor, in care mrness e jucat de “actorul nascut iar nu facut Horatiu Malaele”, iar pe mine ma interpreteaza Alex Conovaru smile

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Lumea-i mica, ce sa-i faci… Da’ poate scrie Dumitru Crudu o piesa despre dramele natiunii macuserilor smile)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: bucharest.ro
Macuser din: 27.02.07
alxx - 18 August 2007 11:27 PM

Continui sa sustin ca orice s-a facut pe Outlook se poate face, in sensul asta, si cu unul din clientii de pe OS X, deci asta nu e o solutie; in plus, ce face cu mesajele primite mai departe?

Evident ca se poate face si pe MacOS. Eu vorbeam doar de cazul in care Yahoo foloseste un protocol de comunicatie facut in casa in locul celor standard (POP3 si IMAP4).

Semnătură 

MacOS X is proof that it’s easier to make Unix pretty than it is to make Windows stable and secure.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05
iuliap - 19 August 2007 02:45 AM

Lumea-i mica, ce sa-i faci… Da’ poate scrie Dumitru Crudu o piesa despre dramele natiunii macuserilor smile)

din basarabia e mai greu… dar nu imposibil - sigur o sa o monteze afrim smile