Incarcarea se opreste la 84%-90%
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 04.04.06

am un ibook g4 12” 1,2 ghz. de curind, pe linga cei 256 mb RAM built in, am mai pus 1 gb de RAM Kingston. si a aparut un fenomen ciudat: bateria nu se mai incarca pina la capat - bag incarcatorul si totul e perfect pina pe la 84%, apoi ledul de la incarcator se face din portocaliu, verde (ca si cum bateria ar fi incarcata complet). daca scot incarcatorul si il bag iar, se mai incarca 1%, apoi ledul se face iar verde. am incercat un reser de pmu,  dar nu a mers dupa indicatiile de pe apple.com (inchid ibookul si tin apasate shift+control+option+power). coconut battery imi arata ca bateria e la 63% capacitate initiala. va rog, daca se poate, o parere sau un sfat avizat

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ai citit primul topic - stiky?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
aditoiu - 20 August 2007 01:00 AM

am un ibook g4 12” 1,2 ghz. de curind, pe linga cei 256 mb RAM built in, am mai pus 1 gb de RAM Kingston. si a aparut un fenomen ciudat: bateria nu se mai incarca pina la capat - bag incarcatorul si totul e perfect pina pe la 84%, apoi ledul de la incarcator se face din portocaliu, verde (ca si cum bateria ar fi incarcata complet). daca scot incarcatorul si il bag iar, se mai incarca 1%, apoi ledul se face iar verde. am incercat un reser de pmu,  dar nu a mers dupa indicatiile de pe apple.com (inchid ibookul si tin apasate shift+control+option+power). coconut battery imi arata ca bateria e la 63% capacitate initiala. va rog, daca se poate, o parere sau un sfat avizat

Dacă estimezi că memoria nouă ar fi cauza, fă o recalibrare prin golire la zero a bateriei, pînă intră automat pe somn. Mai departe, citești la primul sticky de aici.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 04.04.06

am citit de zece ori chestia aia… tot calibrez la baterie de vineri seara… tot la fel face… si mie mi-ar fi placut sa se rezolve citind sticky-ul:(

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
aditoiu - 20 August 2007 02:47 PM

am citit de zece ori chestia aia… tot calibrez la baterie de vineri seara… tot la fel face… si mie mi-ar fi placut sa se rezolve citind sticky-ul:(

Atunci o iei sistematic: 1. verifică sistemul, cu onyx sau MainMenu sau cu ce îți place; dacă tot nu se întîmplă nimic bun, 2. reinstalează. 3. Dacă tot la fel face, fă o verificare hardware.

P.S. Parcă îs și ceva update-uri de baterie pt macbook-urile mai noi, presupun că le-ai pus, da? (dacă e cazul tău).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

scoate ram-ul adaugat si reia procesul…

‹‹ Problema iBook G3      Probleme iBook g4 ››