Salut! Si eu tot cu problema asta. Am FFmpeg si am convertit ieri un film din .avi. Ei bine, conversia a durat 3 ceasuri si, pe langa asta, nu se mai oprea, frate! Trecuse de 100%...se dusese pana la 119% si acolo statea nemiscat. Am intrerupt procesul. Am luat fisierul astfel convertit si l-am pus pe ipod (video, 30gb). Ei bine, filmul si-a pierdut culorile! E alb-negru si n-are sunet! Of! Ce sa fac? Ca am o tona de avi-uri si voiam sa le vad pe ipod…:(
Salut! Si eu tot cu problema asta. Am FFmpeg si am convertit ieri un film din .avi. Ei bine, conversia a durat 3 ceasuri si, pe langa asta, nu se mai oprea, frate! Trecuse de 100%...se dusese pana la 119% si acolo statea nemiscat. Am intrerupt procesul. Am luat fisierul astfel convertit si l-am pus pe ipod (video, 30gb). Ei bine, filmul si-a pierdut culorile! E alb-negru si n-are sunet! Of! Ce sa fac? Ca am o tona de avi-uri si voiam sa le vad pe ipod…:(
Din păcate, conversia unui fișier video durează cel puțin cît fișierul: un film de 90 de minute se va converti în peste 100 minute și asta dacă ai procesor zglobiu.
Fără legătură cu subiectul, mie mi se pare că, la ora actuală, puzderia de variante devine deja procupantă: eu habar nu am care va fi formatul anului 2010, să zicem. Cam încotro ar trebui să o iau ca să nu tot pierd vremea cu conversii. Voi știți?
Groaznic! Atatea ore pentru un film? Pai, se merita sa pierzi atata timp? Ce altceva poti face cu ipodul atunci? In afara de muzica. Pentru muzica aveam deja un mp3player de buzunar destul de interesant cu care ma intelegeam bine.
HandBrake, oameni buni! E cel mai rapid! Daca procesati mp4, cu un procesor bunut faceti filmul cam in 3/4 din durata lui. Abia la H264 e mai greu. Acolo trebuie masina! Si ar mai fi, dar pe bani, DVD to iPod.
Pai nu e vina iPodului ca procesorul tau de la calculator e slabut.
Nu stiam in general cat dureaza o conversie. Ca procesorul batranului meu emac mai schioapata, o stiam deja. Am sa convertesc pe celalalt mac, mai zglobiu. Am primit insa si raspunsuri mai delicate decat al tau…:(
VisualHub este cel mai rapid. Am testat in domeniu cam tot ce se poate testa .... cu filme cam din toate tipurile de compresii. Suporta Xgrid, asa ca cine are mai multe macuri, beneficiaza de render distribuit. Dar chiar si pe un MBP, este cel mai rapid din toate solutiile software de pe piata.
Vezi ca Miglia a scos si un “stick USB” care accelereaza harware compresia mpeg4 h264 pentru iPod, AppleTV si PSP.
Nu stiam in general cat dureaza o conversie. Ca procesorul batranului meu emac mai schioapata, o stiam deja. Am sa convertesc pe celalalt mac, mai zglobiu. Am primit insa si raspunsuri mai delicate decat al tau…:(
Ca principiu general, conversia video durează cel puțin cît durata filmului; asta dacă ai procesor zglobiu… Explicația e simplă: se ia secvență cu secvență și se rescrie în noul format. De aia se și pierde din calitate. De aia se impune urgent un standard video…
Ca principiu general, conversia video durează cel puțin cît durata filmului; asta dacă ai procesor zglobiu… Explicația e simplă: se ia secvență cu secvență și se rescrie în noul format. De aia se și pierde din calitate. De aia se impune urgent un standard video…
Asa am crezut si eu. Numai ca pe MBP se duce la 90-110 cadre pe secunda, iar pe Mac Pro si mai sus (daca e codare mpeg)!
Cel mai pretentios format e H264 (dar si cel mai bun). Ala chiar ca omoara procesoarele si poti zice mersi daca ti-l scoate in acelasi timp cu filmul. Cine are masina tare si Handbrake sa incerce cele doua formate (mpeg si H264) si o sa vada, la aceleasi dimensiuni, ce diferenta de calitate!
Am capturat ieri keynote-urile cu Snapz si le-am facut H.264. Nu am cronometrat, dar sigur codarea a fost mai rapida decat durata filmului. La un film de 1 ora si vreo 25 minute, codarea a tinut in jur de o ora. (H.264, high quality, stereo; PowerMac 2x2,8 GHz)
Imi pare rau sa o spun, dar toata explicatia este departe de adevar;
Ca principiu, conversia video, poate si chiar se intampla in mai putin de 1:1. Va pot face o demonstratie la urmatoarea intalnire, la care sper sa pot ajunge. Nu mai vorbesc de renderfarm-uri specializate ( Antena de exemplu, are unul destinat conversiilor video ).
Explicatia cea simpla ... definitia secventei este aproximativ asta: o succesiune de cadre, cu unitate de timp si spatiu formeaza o secventa. Poate te-ai gandit la GOP, care-i cu totul altceva.
In general, cand vorbim de compresii losless, pierderea de calitate este minore si in general nesesizabila de ochiul uman needucat in domeniu. Algoritmii de compresie pe asta se bazeaza ... pacalirea ochiului.
Unde se impune urgent un standard video ... !?!!? Ca exista zeci si chiar sute de standarde video. Compresia specifica iPod video, este chiar un standard. Sunt destule comisii si comitetet care stabilesc standarde. AES, EBU, ITU, SMPTE, etc.