Export problem din iMovie ‘08
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Buftea, Bucuresti
Macuser din: 13.12.05

Salutari. Am instalat imovie ‘08 si e f diferit de ‘06. Problema mea e ca nu mai are “export to idvd”. Am incercat “share using Quicktime” cu optiunea Project Aspect 16:9 (camera mea filmeaza widescreen) in format DV-PAL dar le face deformate in 4:3. Mai are o optiune de Share in care face fisiere cu extensia .m4v, la care Quicktime spune ca sunt H.264 Decoder, 960 x 540, Millions, AAC, Stereo (L R), 44,100 kHz. E bine sa le dau asa catre iDVD? 4 secunde de film au in jur de 2 Mb.

Multumesc frumos.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Nu stiu exact cum trebuie sa le trimiti catre iDVD, insa ceea ce e sigur e ca daca ai filmat in miniDV nu e bine sa le exporti la 960x540 pentru ca o sa faca strech la imagine. Mai bine selecteaza “export to QuickTime” > settings > image size > compressor native (si o sa iti selecteze cam 700x500 ceva de genul). Ideea e ca trebuie sa exporti la rezolutia pe care o filmeaza camera, nu mai mult pentru ca se vede urat.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Pai camera filmeaza miniDV Widescreen. In iMovie se vad exact ca pe camera. Problema e ca nu stiu cum sa export sa fie potrivit ptr iDVD…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Am icercat acum cu Compressor Native si e tot deformat :(

Si inca o intrebare: E mai bine sa trimit catre iDVD in format DV-PAL sau mai bine compresat gen H264?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Eu trimit dv-pal si iese bine (din ‘06). Cauta in setari (si in iMovie si in iDVD) si seteaza-le p-amandoua widescreen. Am avut si eu probleme cu deformarea si asa le-am rezolvat.

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 13.10.05

iMovie ‘08 nu este cel mai reusit program de editare video , si nu este doar parerea mea ,  poti citi aici si alte pareri : http://www.nytimes.com/2007/08/16/technology/16pogue-email.html    de aceea apple (probabil stiind ca este un pas inapoi) a ales ca dupa instalarea iLife 08, iMovie’06 sa ramina in aplicatii in continuare , deci daca te duci in aplicatii ai sa gasesti iMovie 06 cu care esti obisnuit si poti continua sa lucrezi in el .

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

I’ll second that ... cred ca au incercat sa-l faca mai usor de folosit pentru HomeUseri si in acelasi timp sa faca diferente intre iMovie si alte programe de editare video care trebuiesc cumparate.
Ramane de vazut daca il imbunatatesc , cel putin la partea de sunet e jalnic si trebuie sa iti trimiti filmul in Garage Band ca sa poti sa faci fade la sunet sau alte efecte.
Chapters au disparut, si nici macar un timeline nu mai are

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Hehe, pai te pui cu prostul? Primul pas dupa ce am instalat ‘08 a fost sa sterg ‘06 si sa dau Empty Trash cool smile

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 13.10.05

Il poti downloada de aici gratis de la apple : http://www.apple.com/support/downloads/imovieHD6.html

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Multam tare, Sorin smile

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 25.03.06

pe mine ma enerveaza iMovie 08, ca nu am capture frame si create still frame.

Semnătură 

you can destroy the evidences, but you can’t destroy the memories.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07
biga - 25 August 2007 07:27 PM

pe mine ma enerveaza iMovie 08, ca nu am capture frame si create still frame.

He he he, topicul ăsta o sa fie luuuuuuuuuuuuuuuuung. iMovie 08 sucks big time. Puneți mîna pe 06 pîna mai e la apple pe site.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Daca vreau sa revin la iMovie 06 asta intelegand ca vreau cu adevarat sa scap de iMovie 08 trebuie sa instalez din nou iMovie 06 din pachetul iLife 06 ? - Da, stiu ca este si el atata timp cat nu l-am sters dar chiar vreau sa-l dezinstalez, imi poate da cineva un sfat ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

AppZapper
AppDelete

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

multam! sper sa-si faca treaba !

Semnătură