CK85 - 27 August 2007 09:10 PM
Am un MacBook Pro 17” 2.33GHz Intel Core 2 Duo si as dori sa/mi schimb hardul de 100GB cu unul cu o capacitate cel putin la fel de mare si cel putin la fel de rapid (7200rpm). Intrebarea mea este daca se potrivesc alte HD decat cele de la Apple sau daca ati putea sa/mi dati niste alternative. Va multumesc.
Pui orice hard compatibil cu interfața, adică SATA aici. Problema e alta, dacă îmi permiți: la un calcul capacitate/preț, doar un disc de 120 GB ar fi de pus acolo. Cele de 200 GB nu au ajuns la noi și au viteză mai mică. Eu unul nu te-aș sfătui să schimbi discul intern, nu vei găsi ceva de capacitate mult mai mare. În schimb, poți lua unul sau mai multe discuri externe, cel mai bine usb și firewire sau, dacă e să fie de 2.5 inci, usb 2. La coloane pe Academie vei găsi niște cutii chinezești la 39 ron cu conexiune ATA în care poți pune un disc de 120 GB găsibil pe la 260-280 RON la distribuitorii de hard. Deja sînt uzuale și le găsești la toți furnizorii. Cînd vor mai scădea prețurile, mai iei unul de 160 sau, mai la anu, de 200 GB.
De exemplu
http://www.oktal.ro/oferta_hdd__9_0/standard-standard-2.5 inch/
sau du-te la Tronix, au și ei prețuri bune etc. etc.