Comprimare film cu iMovieHD
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 7 coline
Macuser din: 11.01.07

Am descarcat o caseta miniDV prin FireWire pe mac. (cu ocazia asta am descoperit ca interfata de pe mac comanda direct camera)
Au rezultat mai multe filmulete, impartite, cum mi-am dat seama functie de apasarea butonului rec. Astfel am bucatele de 15 sec, de 2 minute etc. in format.dv
Am tras toate clipurile unul dupa altul in partea de jos> export.. codec Cinepack, calitate de **hat (asa e poezia)
Daca-i dau cu DV il face imens….

Vreau sa-mi iasa un fisier de vreo 300 - 400 Mb intr-un timp rezonabil… Acum i-am dat Cinepack la 29.97, calitate maxima si -mi zice ca in 344 de minute e gata. Tinand cont ca bucatelele de film au in total vreo 17 minute, mi se pare cam mult.

Vine si intrebarea:
Este vre solutie sa comprim chestiile astea (si sa le unesc in acelasi timp) ca sa-mi iasa ce vreau eu?

Multumesc anticipat.

EDIT
Daca-i dau new Magic Movie si trag dv-urile imi face un interlace de mor!

[ Modificat: 29 August 2007 09:09 PM de akbar ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Share sau export.
Acolo gasesti toate calitatile necesare (dar iti trebuie QuickTime Pro).

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Mda, acum ma uitam la http://www.macuser.ro/index.php/wiki/Software-Video/ ai am vazut ca nu e nimic acolo.
Degenerez discutia, dar ma gandeam ca ar fi foarte util pentru unii ca sa fie o sectiune de programe Utile in toate domeniile: audio - video - foto - tehnoredactare - web etc.- eventual cu link-uri
Eventual freeware…

Ceva de genul>
Playere Video:
VLC
Mplayer
Quicktime

Codecuri:
Flip4Mac
Perian

Redactare:
Nisus Writer

etc.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

da, asa e…
cine sa le faca?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Pai din cati utilizatori sunt aici, ma gandeam ca trebuie sa fie unul destept care sa stie cate ceva. Macar dintr-un singur domeniu ... grin

Tine de timp si de chef chestia asta. Ca nu mi se pare o mare branza alcatuirea unei liste cu programele astea. Chiar o simpla cautare pe forum te duce la unele programe recomandate prin topice care nu au neaparata legatura cu titlul/scopul initial. Cum este si asta, nu?  raspberry
In fine, ma ofer voluntar la alcatuirea unei astfel de liste. Presimt dupa aia ca or sa fie unii care or sa zica ca “programul ala e mai bun ca alalalt” sau altceva… Oricum ar fi, discutiile astea sunt constructive. Ajungem la un numitor comun, pana la urma.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ok, sa vedem lista facuta de tine wink

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Presupun ca ai iMovie din iLife 06. Cel mai simplu este sa dai pe share>export in QuickTime. De acolo selectezi presetarea “LAN” si singura modificare pe care trebuie sa o mai faci e rezolutia video, de la 640*480 la 720*540. Asta o faci manual din preferinte. In rest lasa exact asa cum este. In legatura cu timpul de procesare, depinde foarte mult ce Mac ai. Diferenta este foarte mare intre G5 si Intel. De exemplu, un film RAW miniDV de 60 minute (la setarile pe care ti le-am spus) imi ia cam 10-12 ore pe un iMac G5 1.9Ghz si cam 3 ore pe un MBP Santa Rosa 2.2Ghz. Deci… asa e cu procesarea video. Pe un G4 nici nu iti mai zic… smile

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

N-am găsit presetul ăla. În fine, de ce iese cu interlace filmul, nu am idee. Atât timp cât sursa este buna…?!
Am mai găsit o bubă: un film mpeg cu sunet, exportat în mp4 şi-a pierdut “glasul”. Probabil că era un codec care nu-i convenea?

Voi cum vă salvaţi micile filmuleţe de pe camera digitală pe care vreţi să le păstraţi? Tot cu interlace iese?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Cind dai Share, ai mai multe calitati!

‹‹ Alegere dificila      allofmp3 ››