FrontRow vs. Windows Media Center
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Pentru cei ce nu stiu, Microsoft are o versiune de XP denumita Windows Media Center, aparuta acu 1-2 ani. Acest Windows este instalat pe computere tip media center, produse de HP, Alienware si alti producatori. Pretul unui computer de acest gen este destul de mare, de exemplu Alienware le vinde de la 1600 USD in sus. Majoritatea media centerelor pe care le-am vazut eu arata ca un videorecorder de acum 15 ani, fac cam acelasi lucru ca si noul iMac+FrontRow, dar au cel putin o chestie in plus: tuner TV si posibilitatea de a inregistra emisiunile TV.

Daca ati vizionat keynote-ul lui Jobs in care a lansat noul iMac, ati putut vedea o demonstratie a ceea ce face FrontRow. Care e dragut. Dar iata cum arata si ce face softul din Windows XP Media Center Edition.

http://www.alienware.com/Movie_Pages/mce.wmv

Parerea mea e ca la acest capitol Apple mai are de lucrat un pic.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 11.10.05

cu ce vad WMV ?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: București

sunt “Windows Media Video”  raspberry

incearca cu VLC shi MPlayer…sau dak te risti baga Windows Media Player…for Mac cool mad

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

http://www.microsoft.com/mac/downloads.aspx?pid=download&location;=/mac/download/misc/winmp_osx.xml&secid=80&ssid=8&flgnosysreq=True

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti

Tudore, hai sa nu comparam Windows Media Center cu un iMac
sunt doua chestii diferite
e adevarat ca iMac n-are placa de captura (desi se poate adauga), da nici Windows Media Center nu ruleaza Photoshop sau altele!
ai prins-o? wink
aia e o scula dedicata pt asa ceva, nu e un computer in adevaratul sens al cuvantului.
si sunt convins ca daca Apple ar vrea sa faca ceva de genul asta ar rupe gura targului.
da probabil ca nu-i intereseaza in momentul asta

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Windows XP Media Center poate rula orice program pentru Windows. Este de fapt un XP Home care contine un program pe care-l lansezi si apare interfata aia de “Media Center”. Deci, cam identic cu modul de functionare al noului iMac. SIngura chestie este ca WMC se instaleaza numai pe acele Media Centere, niste computere facute special pentru asta.

Apple au facut si ei un prim pas acum, sunt convins ca daca va avea succes chestia, o vor dezvolta. Dar pentru moment, cred ca WMC are mai multe features, si in plus arata bine. Nu stiu daca are probleme in functionare sau nu, dar citeam undeva ca primele versiuni crapau in draci.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 16.10.05

Cand spui ca arata bine sper ca te referi numai la program ca ce prezinta astia de la Alienware arata ca porcul.
Asa softul e interesant desi eu prefer mai multa informatie accesibila la prima vedere, ceva cam ca iTunes. Ma oboseste sa trec prin zeci de optiuni ca sa ajung unde vreau. Pe Mac e un soft pt. video care arata si face cam ce face iTunes. Se chiama Cellulo.
Ce mi-a placut insa la prezentarea asta este faptul ca au integrat totul intr-o grafica placuta cu efecte k lumea. Ideea cu ceva imbunatatiri ar putea s-o fure si Apple, ca microsoft a furat de la Apple destul. Totusi nu cred ca o sa aiba mare succes. Lazile astea sunt scumpe pentru ce fac, arata prost si probabil merg prost. Iar laptopul asta la 2299$  http://alienware.com/product_pages/media_center_all.aspx  dace e numai media center si nu merge si cu alte programe atunci trebuie spart cu toporu.
Front Row o sa poata fi in scurt timp instalat si pe alte macuri iar pana atunci merge si CenterStage chit ca e doar versiune alpha.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

In primul meu mesaj am apreciat ca Media centerele arata ca un videorecorder de acum 15 ani, deci naspa. Softul ala arata in schimb bine, are niste efecte dragute, este genul de chestii pe care le vezi in grafica posturilor TV, prin urmare sunt potrivite pentru acest tip de interfata.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

oricum este diferenta intre cele 2

fiecare sistem are ideea lui. apple oricum are succes cu imac deja, front row fiind un adaos menit sa creasca vanzarile si poate sa se apropie mai mult de home useri…

wmc este un sistem pt home useri deja, avem si la altex parca asa ceva pe la 3.000 RON.

e adevarat ca iMac n-are placa de captura (desi se poate adauga), da nici Windows Media Center nu ruleaza Photoshop sau altele!

asta ma cam indoiesc…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Merge orice program de Windows… de jocuri nu mai vorbesc…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 16.10.05

Esti prea ingaduitor cand compari scarbelnitele astea cu un vodeorecorder, chiar si de 15 ani.
Nu pot sa cred ca din noianul ala de carcase de PC nu au gasit ceva mai acatari. Parca aveau ceva cu afisaje ca o combina muzicala. Cred ca si alea ar fi aratat mai bine. Daca marg si cu alte programe, atunci retrag toporul infipt in laptopul ala de 2229$. Asta barem arata OK dar cam piperat la pret.

‹‹ infrared device      TV Tunner ››