am pus HDD-ul de la PC de 500GB intr-un rack extern si sa-l conectez la MAC; problema mea este ca osx nu vrea sa-mi monteze una din partitii (cea de 400GB). Cea de 70 pe care este Windows-ul a montat-o fara nici o problema!
am pus HDD-ul de la PC de 500GB intr-un rack extern si sa-l conectez la MAC; problema mea este ca osx nu vrea sa-mi monteze una din partitii (cea de 400GB). Cea de 70 pe care este Windows-ul a montat-o fara nici o problema!
Fac eu ceva gresit?
Disk Utility vede partiția? (chiar dacă nu apare pe ecran).
Depinde de sistem/procesor. Uite, pe un G3 de exemplu, nu poti pune discuri de 160 Gb. Adica poti, dar o sa-ti vada numai 120 Gb.
De pe partitile NTFS doar poti citi datele in OSX. Nu poti scrie insa nimic pe ele.
Depinde de sistem/procesor. Uite, pe un G3 de exemplu, nu poti pune discuri de 160 Gb. Adica poti, dar o sa-ti vada numai 120 Gb.
De pe partitile NTFS doar poti citi datele in OSX. Nu poti scrie insa nimic pe ele.
Nu te supara pe mine…dar e un pic offtopic! Macul este un macbook si nu se pune problema daca stie sa citeasca sau nu!
Tind sa-i dau un pic de dreptate lui Sergiu. M-am uitat la formatul partitiei; celelalte partitii NTFS sunt identificate ca “Windows NT Fileystem” iar aceasta partitie este identificata ca “Windows_NTFS”. Desi, nu stiu ce sa cred! O sa mai fac o verificare dar o sa mai dureze: am rugat un prieten sa-mi imprumute un HDD mai mare sa-mi copiez datele pe de partitie, sa o sterg si sa o refac si dupa aceea pot sa vad daca este vreo diferenta intre formatarea Vista si XP.
Va tin la curent cu detaliile! Pina atunci daca mai are altcineva idei este bine.
uite cum se vede (montat pe un osx86) - identic ca pe Macbook
De obicei, Finderul nu monteaza o partitie NTFS daca are ceva probleme partitia. Conecteaza hardul extern la un PC cu Windows si da-i o reparare (Checkdisk). Sigur checkdisk-ul va gasi ceva. Dupa aia ar trebui sa o monteze.
Conecteaza hardul extern la un PC cu Windows si da-i o reparare (Checkdisk). Sigur checkdisk-ul va gasi ceva. Dupa aia ar trebui sa o monteze.
Asta facusem deja! Este HDD-ul de la PC-ul meu de acasa! Problema este ca nu am cum sa-mi fac un backup acum sa pot sa refac partitia! Cu Scandisk-ul de Windows nu gaseste nimic in neregula! Cum am spus, Windows-ul si Linux-ul (SUSE 10.2) vad corect partitiile!