1 din 2
1
Help!
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 30.08.07

Am citit pe forum si am vazut f multe persoane care se tot lovesc de aceiasi problema.. au achizitionat un laptop fara cd de instalare.
De aceiasi problema m-am lovit si eu.. Am gasit un laptop la un pret atragator.. fara incarcator.. mi-a placut enorm de mult, chiar daca era descarcat.. am inghitit in gol si am dat banii pe el asumandu-mi riscul . L-am cumparat am facut comanda de un incarcator.. dar cand sa`l deschid surpriza…
in mijlocul ecranului clipeste un folder.. cu semnu intrebarii pe el. Am cerut sfaturi .. pareri.. si mi s-a spus..ca.. laptopului ii lipseste sistemul de operare.
  Vreau.. sa stiu ce trebuie sa fac de unde pot achizitiona.. cd-uri dvd-uri cu soft ptr un MacBook Pro. Am gasit o persoana.. ca sa`mi instaleze software`ul dar mi-a cerut 2 mil. ceea ce mi se pare cam mult. Sunt dornic sa invat.. si vreau sa instalez eu cu mana mea.. daca as avea ocazia.. am nevoie de cineva ca sa ma indrumeze…:|
Va multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.05.07

dai o bere si ti-l instalez eu la o terasa… daca esti din buc!

Semnătură 

MacBook/13”/1.83GHz/2Gb/60Gb
iMac/20”/2.4Ghz/4Gb/350Gb

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

http://www.macuser.ro/index.php/wiki/Ajutor-Macuri_parolate_sau_fara_discuri_sistem/
(mai ales ultimul paragraf)

De cumpărat OS X încearcă la un reseller Apple.

Și cu asta am răspuns tot.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Daca esti din Constanta te ajut eu. For FREE!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

Sunt din GL.. srry. :|

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

psergiu Daca stai pe eBay si vezi ceva cu un pret atragator .. nu cumperi ? asa am gasit si eu laptop-ul asta .. m-am dus 300 de km dupa el.. si ce vroiai sa fac sa ma intorc cu mana goala ? barem daca mi-a placut ceva cu adevarat m-am si deplasat 300 de km trebuia sa-i zic omlui.. stii.. nu ma intereseaza ?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Ca fapt divers: folderul cu semnul întrebării înseamnă într-adevăr că Mac-ul nu găsește sistemul de operare, iar una dintre cauze ar putea fi faptul că hard discul este stricat*. Bănuiesc că cel care ți l-a vândut nu ți-a spus nimic despre posibilitatea asta…

*Hard disc stricat = defect minor, remediabil prin formatare sau HD mort de-a binelea. Nu-mi imaginez că vânzătorul a pus un HD nou-nouț, fără sistem instalat.

[ Modificat: 30 August 2007 08:57 PM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 

Mmm.. atunci.. ce e de facut.. ce tre sa fac.. sa ma conving.. dak hdd-u e bushit.. nu e bushit.. sau exista hdd sau e lipsa ?:)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Daca esti din Galati, cauta prin oras macar un singur posesor de mac. Din cite stiu, mai sint. El te va putea ajuta sa vezi daca e hardul sau sistemul. Problema e ca nu poti instala ORICE sistem, ci numai unul adaptat calculatorului tau.
Apoi, ce MBP este, cu procesor Core duo? Core 2 Duo 2,16, 2,33, 2,2, 2,4? Cu ecran nou?
Adica: data de fabricatie a macului. Sint trei serii. Vara 2006, toamna-iarna 2006, primavara 2007.
Nu poti instala un sistem mai vechi!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Pai ia vezi ce zice HDD-ul. Restart si tine apasat tastele Apple (Cmd) + S. O sa vezi un fel de linie de comanda. Acolo tasteaza fsck -yf si vezi ce zice. Sa ne spui si noua.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu are! Ca nu are nimic instalat!
De vreme ce apare semnul intrebarii, nu are nimic ori NU BUTEAZA!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Macar vede daca este sau nu HDD-ul busit.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 

Este core 2 duo.
am apasat pe apple si pe s .. si nu se intampla nimic :| tot la fel. nici o schimbare:|

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie
Din: 

Model Nr: A1211
MacBook Pro
2,16 Ghz Core 2 Duo/1GB/128MB/VRAM/120 GB 5400 rpm
asta scrie pe spate.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

mai este cineva pe forum din galati… poate te vede si te ajuta el wink

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
angelin - 30 August 2007 08:57 PM

Mmm.. atunci.. ce e de facut.. ce tre sa fac.. sa ma conving.. dak hdd-u e bushit.. nu e bushit.. sau exista hdd sau e lipsa ?:)

Mă omule, măi, că luași un mac fără dvd de instalare, mai pricep, sînt sute…
că l-ai luat și fără alimentator, încerc să pricep
dar să-l iei chiar fără un test acolo, minimal, asta nu mai pricep
păi, mai întîi, vezi dacă are discul bun, probabil nu, fă rost de alimentator.. luate separat, astea fac bani frumoși, alimentatorul vreo 500 ron, un disc decent de 80-120 GB între 250 și 300 RON…

Apropo, m-am plimbat cu un polonez care-și uitase alimentatorul la Varșovia și, la Depozit, am dat peste o chinezărie relativ ieftină, vreo 80 lei, care alimenta, teoretic, orice laptop. Întîmplător, la tipul ăla de HP al lui nu s-a potrivit nici una, dar poate merge la un mac.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

1 din 2
1