Alfel de pixel mort…
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.05.07

adica… prea viu! smile

subit a aparut o pata de cam 3x3 pixeli mai luminoasa pe ecran… am verificat… e de la “el”... adica nu e murdarie, nu e de la ce afiseaza ecranul… nu este foarte deranjanta… dar ma roade… a mai patit cineva?!?

p.s. mentionez pentru cei carora le e lene sa se uite mai jos sa vaza despre ce e vorba: am un MacBook!!!

Semnătură 

MacBook/13”/1.83GHz/2Gb/60Gb
iMac/20”/2.4Ghz/4Gb/350Gb

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Când ecranul se face negru complet se mai observă acei pixeli?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 11.02.07

+ ...ecranul este alcatuit din trei straturi de pixeli…daca iti arde toate 3 atunci iti apare negru daca iti arde o singura componenta nu iti va afisa bine culoarea…va deveni mai deschis sau mai inchis…so ai trei pixeli in coma +

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
szasz - 31 August 2007 02:33 AM

+ ...ecranul este alcatuit din trei straturi de pixeli…daca iti arde toate 3 atunci iti apare negru daca iti arde o singura componenta nu iti va afisa bine culoarea…va deveni mai deschis sau mai inchis…so ai trei pixeli in coma +

... ca să pricepi de ce 3: deoarece culorile vizibile de ochi se pot descompune în 3 culori de bază. Acesta este și principiul filmului color și al TV color. Un tub cinescop are 3 tunuri electronice, pt fiecare culoare de bază, iar un tft 3 straturi.
Din cele ce spui, ar rezulta că s-au bușit niște pixeli pe unul dintre straturi.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Io cred că e ceva ca la PowerBook-ul lui Huk - s-a apăsat prea tare ecranul în zona aia și a apărut o “pată luminoasă”. N-ai ce-i face. Când ai primit mac-ul era o bucată de pânză între tastatură și lcd, nu ? Aia ar trebui pusă acolo de fiecare dată când îl transporti în ceva care permite apăsarea pe “capacul” laptop-ului. Altfel o să ajungă ca al lui Huk.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

mai am 1 an si 6 luni garantie… smile nu stiu cum arata al lui huk dar daca se extinde sau mai apare ceva in plus mergem cu el la schimbat…

iar de apasat pe el este exclus… il port in aceleasi conditii de securitate precum oole din dotare!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

3x3 adica 9 px? cum poate sa nu fie deranjant?
oricum bine ca nu raspunzi la intrebari.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

scuze… nu am observat intrebarea… nu… nu se observa “zona” si cand ecranul este negru in zona aceea… hmmm…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
eugeniu - 31 August 2007 04:02 PM

scuze… nu am observat intrebarea… nu… nu se observa “zona” si cand ecranul este negru in zona aceea… hmmm…

Asta înseamnă că nu e vorba de pixeli “stuck”, adică înțepeniți pe o culoare.
Problema cu apăsatul tastaturii pe ecran era notorie la una din seriile de PowerBooks, dar s-a rezolvat demult din câte știu. Nici măcar iBook-ul meu nu suferă din cauza asta, pentru că are niște distanțieri mici din cauciuc puși în colțurile capacului (iar pânza aia de pe tastatură nu mai există). M-aș mira ca la MacBook să se întâmple asta.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ma tem ca se vede atunci cind macul e luminat din spate (in locul unde apple a lasat marul muscat!).

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

nop…  e mai jos! :D

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
eugeniu - 31 August 2007 02:28 PM

nu stiu cum arata al lui huk

Arata ca in WIKI (pozele facute nu screenshots). Ti-as fi zis de ieri dar nu mi-a mers macuserul aici, naiba stie de ce.

Nu are sens sa astepti sa se extinda. 9 pixeli e mai mult decat toleranta Apple, deci trebuie sa-ti schimbe displayul.

P.S. Daca e ca “displayul lui huk” atunci e vina ta, l-ai lovit sau bruscat. Nu te acopera garantia. :(

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

‹‹ USB 1.1 sau 2.0      Placa de baza ››