subit a aparut o pata de cam 3x3 pixeli mai luminoasa pe ecran… am verificat… e de la “el”... adica nu e murdarie, nu e de la ce afiseaza ecranul… nu este foarte deranjanta… dar ma roade… a mai patit cineva?!?
p.s. mentionez pentru cei carora le e lene sa se uite mai jos sa vaza despre ce e vorba: am un MacBook!!!
+ ...ecranul este alcatuit din trei straturi de pixeli…daca iti arde toate 3 atunci iti apare negru daca iti arde o singura componenta nu iti va afisa bine culoarea…va deveni mai deschis sau mai inchis…so ai trei pixeli in coma +
+ ...ecranul este alcatuit din trei straturi de pixeli…daca iti arde toate 3 atunci iti apare negru daca iti arde o singura componenta nu iti va afisa bine culoarea…va deveni mai deschis sau mai inchis…so ai trei pixeli in coma +
... ca să pricepi de ce 3: deoarece culorile vizibile de ochi se pot descompune în 3 culori de bază. Acesta este și principiul filmului color și al TV color. Un tub cinescop are 3 tunuri electronice, pt fiecare culoare de bază, iar un tft 3 straturi.
Din cele ce spui, ar rezulta că s-au bușit niște pixeli pe unul dintre straturi.
Io cred că e ceva ca la PowerBook-ul lui Huk - s-a apăsat prea tare ecranul în zona aia și a apărut o “pată luminoasă”. N-ai ce-i face. Când ai primit mac-ul era o bucată de pânză între tastatură și lcd, nu ? Aia ar trebui pusă acolo de fiecare dată când îl transporti în ceva care permite apăsarea pe “capacul” laptop-ului. Altfel o să ajungă ca al lui Huk.
scuze… nu am observat intrebarea… nu… nu se observa “zona” si cand ecranul este negru in zona aceea… hmmm…
Asta înseamnă că nu e vorba de pixeli “stuck”, adică înțepeniți pe o culoare.
Problema cu apăsatul tastaturii pe ecran era notorie la una din seriile de PowerBooks, dar s-a rezolvat demult din câte știu. Nici măcar iBook-ul meu nu suferă din cauza asta, pentru că are niște distanțieri mici din cauciuc puși în colțurile capacului (iar pânza aia de pe tastatură nu mai există). M-aș mira ca la MacBook să se întâmple asta.