Am patit chestia asta pe iBook, cu Tiger la zi. Daca dau click pe iconul Applications, imi zice ca nu stie cu ce sa-l deschida; am optiunea sa aleg o aplicatie cu care sa-l deschida, dar evident, lista de aplicatii e goala, ea fiind populata chiar din folderul ala.
Daca ma uit in Get Info, imi zice ca-i un package… nu imi dau seama de ce.
Am reparat permisiunile, m-am logat ca admin, a facut la fel.
M-am uitat la numele directorului si nu contine .app si nimic altceva dubios. Drepturile si proprietarii sint la fel ca pe alt Tiger pe care il am si care functioneaza.
Pe Google n-am gasit nimica.
In loguri nu apare nimic dubios cu privire la folderul asta (singurul lucru mai dubios, tot in Get Info, ar fi ca cica l-am deschis ultima data in februarie, ceea ce e ridicol, iar ora sistemului e corecta).
Pot intra din linia de comanda in director, totul e la locul lui, pot deschide aplicatii manual cu open, pot deschide chiar folderul cu open (si mi se deschide cu Finder.app cum e normal).
Nestiind ce altceva sa-i fac, i-am facut urmatoarele:
$ sudo mkdir /apps
$ sudo cp -r "/Applications/"* /apps
...time passes… imi arata vreo douaj’ de “cannot find file” pentru niste fisiere din VLC.app… si dupa ce termina de copiat,
$ cd /
$ sudo mv Applications old-apps
$ sudo mv apps Applications
Am refacut apoi shortcut-ul din Finder sidebar si totul merge perfect—cel putin deocamdata, ca nu am luat chiar toate aplicatiile la rind. Peste vreo citeva saptamini o sa arhivez /old-apps si dupa inca vreo citeva o sa-l sterg sau o sa-l mut pe un DVD (are un giga juma’).
A mai patit cineva asa? Are cineva idee cum se poate forta “kind”-ul unui fisier Darwin din “package” inapoi in “folder”? Daca dadeam cp -rp oare era mai bine sau mai rau?
Multumesc
P.S. In caz ca va intrebati de ce am folosit ghilimele la “/Applications/”, e din cauza ca in forumul asta, daca nu separam cumva asterisk-ul de slash, mi-ar fi disparut restul liniei. Cred ca-i un bug—adminul ar face bine sa incerce sa puna intre taguri code o linie de genul asta sa vada ce se intimpla. De fapt, in linia de comanda n-am pus ghilimele, da’ merge si cu ele.