1 din 2
1
OSX crede ca Application folder e un package
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05

Am patit chestia asta pe iBook, cu Tiger la zi. Daca dau click pe iconul Applications, imi zice ca nu stie cu ce sa-l deschida; am optiunea sa aleg o aplicatie cu care sa-l deschida, dar evident, lista de aplicatii e goala, ea fiind populata chiar din folderul ala.

Daca ma uit in Get Info, imi zice ca-i un package… nu imi dau seama de ce.

Am reparat permisiunile, m-am logat ca admin, a facut la fel.

M-am uitat la numele directorului si nu contine .app si nimic altceva dubios. Drepturile si proprietarii sint la fel ca pe alt Tiger pe care il am si care functioneaza.

Pe Google n-am gasit nimica.

In loguri nu apare nimic dubios cu privire la folderul asta (singurul lucru mai dubios, tot in Get Info, ar fi ca cica l-am deschis ultima data in februarie, ceea ce e ridicol, iar ora sistemului e corecta).

Pot intra din linia de comanda in director, totul e la locul lui, pot deschide aplicatii manual cu open, pot deschide chiar folderul cu open (si mi se deschide cu Finder.app cum e normal).

Nestiind ce altceva sa-i fac, i-am facut urmatoarele:

sudo mkdir /apps
sudo cp -"/Applications/"* /apps 

...time passes… imi arata vreo douaj’ de “cannot find file” pentru niste fisiere din VLC.app… si dupa ce termina de copiat,

cd /
sudo mv Applications old-apps
sudo mv apps Applications 

Am refacut apoi shortcut-ul din Finder sidebar si totul merge perfect—cel putin deocamdata, ca nu am luat chiar toate aplicatiile la rind. Peste vreo citeva saptamini o sa arhivez /old-apps si dupa inca vreo citeva o sa-l sterg sau o sa-l mut pe un DVD (are un giga juma’).

A mai patit cineva asa? Are cineva idee cum se poate forta “kind”-ul unui fisier Darwin din “package” inapoi in “folder”? Daca dadeam cp -rp oare era mai bine sau mai rau?

Multumesc

P.S. In caz ca va intrebati de ce am folosit ghilimele la “/Applications/”, e din cauza ca in forumul asta, daca nu separam cumva asterisk-ul de slash, mi-ar fi disparut restul liniei. Cred ca-i un bug—adminul ar face bine sa incerce sa puna intre taguri code o linie de genul asta sa vada ce se intimpla. De fapt, in linia de comanda n-am pus ghilimele, da’ merge si cu ele.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
alxx - 01 Septembrie 2007 04:06 PM

Are cineva idee cum se poate forta “kind”-ul unui fisier Darwin din “package” inapoi in “folder”?

Dacă ai Developers Tools instalat, atunci comanda SetFile îți permite să schimbi kind-ul.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Aha, multumesc. Oare pot rula SetFile peste un share afp?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
alxx - 01 Septembrie 2007 04:56 PM

Aha, multumesc. Oare pot rula SetFile peste un share afp?

Sînt mai multe metode de a modifica tipul fișierul/directorului, dar la tine e o hibă adîncă de sistem. Eu cred că nu ne-ai spus ce ai făcut de ai ajuns aici!

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

:) Pai, daca stiam, va spuneam. E iBook-ul sotiei mele, care foloseste un cont care n-are drepturi de administrator, deci nu a instalat sau dezinstalat nimic. N-a facut nimic deosebit in ultima vreme, decit sa foloseasca aplicatiile obisnuite (Firefox, Office, Adium, Toast, VLC, maruntisuri). In loguri, cum ziceam, nu e nimic din ce n-ar trebui sa fie.

Singurul lucru cu care pot asocia problema ar fi niste crash-uri repetate de VLC (fiica-mea prefera iBook-ul pentru desene animate ca e de 14’‘), mai ales ca atunci cind am incercat sa fac copierea intregului director am vazut o gramada de “cannot open file” la fisiere din VLC.app. Ma gindesc ca asta poate sa fi afectat inode-urile directorului… dar nu ma prea pricep. E poate mai posibil sa fie de fapt invers, adica crash-urile VLC sa fie o consecinta, nu o cauza a problemei.

Am facut destul helpdesk la viata mea ca sa ma apuc acum, cind sint in situatia inversa, sa pitesc informatii relevante :)

[ Modificat: 03 Septembrie 2007 03:17 AM de alxx ]

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
alxx - 03 Septembrie 2007 03:15 AM

smile Pai, daca stiam, va spuneam. E iBook-ul sotiei mele, care foloseste un cont care n-are drepturi de administrator, deci nu a instalat sau dezinstalat nimic. N-a facut nimic deosebit in ultima vreme, decit sa foloseasca aplicatiile obisnuite (Firefox, Office, Adium, Toast, VLC, maruntisuri). In loguri, cum ziceam, nu e nimic din ce n-ar trebui sa fie.

Singurul lucru cu care pot asocia problema ar fi niste crash-uri repetate de VLC (fiica-mea prefera iBook-ul pentru desene animate ca e de 14’‘), mai ales ca atunci cind am incercat sa fac copierea intregului director am vazut o gramada de “cannot open file” la fisiere din VLC.app. Ma gindesc ca asta poate sa fi afectat inode-urile directorului… dar nu ma prea pricep. E poate mai posibil sa fie de fapt invers, adica crash-urile VLC sa fie o consecinta, nu o cauza a problemei.

Am facut destul helpdesk la viata mea ca sa ma apuc acum, cind sint in situatia inversa, sa pitesc informatii relevante smile

Păi, eu zic că trebuie să optimizezi sistemul. Există mulți adepți ai onyx sau alte alea, eu aș face o reinstalare curată, să se curețe, nu? Ca timp, s-ar putea ca reinstalarea să fie cel mai scurt drum.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Poate, daca mai patesc asa… atunci clar o sa reinstalez. Totusi, daca imi placea sa reinstalez oase, nu treceam la OS X acum citiva ani, ci ramineam la ala care trebuie reinstalat as a matter of principle.

Solutia cu mutatul intr-un director proaspat pare sa functioneze si deocamdata e mai simpla decit reinstalarea.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
alxx - 03 Septembrie 2007 03:39 AM

Poate, daca mai patesc asa… atunci clar o sa reinstalez. Totusi, daca imi placea sa reinstalez oase, nu treceam la OS X acum citiva ani, ci ramineam la ala care trebuie reinstalat as a matter of principle.

Solutia cu mutatul intr-un director proaspat pare sa functioneze si deocamdata e mai simpla decit reinstalarea.

Mda, în acest caz s-ar putea ca o optimizărică și un restart să dea rezultate. să nu rămînă însă niscai cadavre ascunse și să apară cînd ți-e lumea mai dragă, la grabă mare… Tu știi mai bine însă.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 03 Septembrie 2007 03:50 AM
alxx - 03 Septembrie 2007 03:39 AM

Mda, în acest caz s-ar putea ca o optimizărică și un restart să dea rezultate. să nu rămînă însă niscai cadavre ascunse și să apară cînd ți-e lumea mai dragă, la grabă mare… Tu știi mai bine însă.

P.S. Cum se vede directorul cu pricina din alt calculator, fie el și cu win (dacă ai ShareFolders pe mac sau alt mod de shareuire)?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Multumesc frumos de sfaturi! Recunosc ca nici n-am auzit de onyx, dar o sa sap putin si incerc. La nevoie o sa fac si-o reinstalare.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Uite cum se vede.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

Daca tot am montat share-ul, iata ce am gasit, si mi se pare cam ingrijorator. Am unele directoare (si chiar symlinks) duplicate, si un ciudat .hotlinks.btree pe care nu-l poate nimeni accesa judecind dupa drepturi, e destul de maricel si e mai batrin ca mine cu mai bine de-un an. (See attachment) As putea sa-l fortez cu un chmod, dar mi-e teama sa nu belesc oarece.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

A! daca n-ai auzit de OnyX, e cazul acum. Da-l jos de pe net si ruleaza-l pe Automate, bifînd TOT!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti

.hotfiles.btree e de la hot file clustering si e absolut normal sa existe.

http://developer.apple.com/technotes/tn/tn1150.html
si
http://kernelthread.com/mac/apme/optimizations/
La kernel thread gasesti un tool care se cheama hfsdebug care iti arata continutul fisierului. Ref la marimea de la tine, la mine-i mai mare.

Ref la Onyx eu unul nu rulez pentru ca n-am incredere in tool-uri automate de reparare. Da’ asta-i o alegere personala, evident.

Bafta si salutari.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Ia uită-te în old-apps dacă ai ceva fișiere care încep cu . și nu sunt în noul /Applications

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Ar fi unul, .localized, da’ e gol si pare ok (see attach). In schimb, /old-apps *nu* are .DS_Store. Nu cred sa fie asta o hiba…

1 din 2
1